المواضيع

10 manieren om het toilet en de badkamer schoon te maken met de materialen die in huis aanwezig zijn

10 manieren om het toilet en de badkamer schoon te maken met de materialen die in huis aanwezig zijn


Een van de onderdelen die je elke dag moet schoonmaken, is de badkamer en het toilet. In dit artikel laten we u kennismaken met eenvoudige manieren om uw toilet, badkamer, gootsteen, gootsteen en de accessoires van deze ruimtes schoon te maken, waaronder keramiek, kranen en badkamerspiegels.

Het schoonmaken en schoonhouden van het toilet en de badkamer is geen gemakkelijke taak en vergt veel tijd en inspanning. Haren verwijderen, vocht, doucheresten etc. zijn vervelende klusjes die niet elke dag gedaan kunnen worden. Dus in de rest van dit artikel gaan we je voorzien van zeer effectieve trucs om je te helpen genieten van een geur- en kiemvrije badkamer. blijf bij ons


Basistips voor toiletreiniging

Voordat u leert hoe u de badkamer schoonmaakt, moet u enkele tips volgen tijdens het schoonmaken, zodat alle oppervlakken goed schoongemaakt en glanzend zijn. De belangrijkste aandachtspunten bij het schoonmaken van het toilet zijn de volgende:

Voordat u begint met het schoonmaken van de badkamer en de oppervlakken en naden van keramische badkamertegels, maakt u eerst de badkamervloer en wanden stofvrij met een bezem of een droge doek, zodat u het vuil gemakkelijker kunt verwijderen.

Wanneer u reinigingsmiddel op oppervlakken spuit of giet, zorg er dan voor dat het overal wordt uitgesmeerd en alle oppervlakken bedekt.

Voor het reinigen van de badkamer en de naden tussen de keramische tegels kunt u het beste een borstel of haarborstel gebruiken.

Bij het reinigen van de oppervlakken van badkamers en toiletten is niet alleen het type reiniger belangrijk, maar ook de reinigingsstappen en hoe u dit moet doen. Om de maximale hoeveelheid vuil en puin van oppervlakken te verwijderen, moet u 15 minuten tot 1 uur wachten na het aanbrengen van reinigingsmiddelen, afhankelijk van het type reiniging, totdat het vuil volledig is ingetrokken en vervolgens borstelen.

Was in de laatste stap de wanden en vloer van de badkamer met schoon water en droog ze af met een handdoek.

Voor vlekken die niet zijn verwijderd, kunt u een sterkere reiniger gebruiken of de stappen herhalen met hetzelfde materiaal dat u zojuist hebt gemaakt.

 

De beste schoonmaaktrucs voor de badkamer

Als u bekend bent met toiletreinigingsmethoden, dan is dit heel gemakkelijk voor u. Hieronder proberen we je de beste manieren te leren:

1. Zuiveringszout om toiletsteen lichter te maken

Zuiveringszout is een eetbare, ongevaarlijke, maar zeer schone stof die ook dikke aanslag kan verwijderen. Voor het beste baking soda-effect giet je 2 kopjes heet water in een emmer en voeg je 3 eetlepels baking soda plus 1/2 kopje huishoudammonia toe aan het emmerwater en meng je goed voor een oplossing met één hand. Giet vervolgens de substantie in een sproeier en spuit deze met een massa op de oppervlakken. Laat de substantie 10-15 minuten op de oppervlakken inwerken en reinig en polijst vervolgens alle oppervlakken met een doek.


2. Gebruik antacidumtabletten

Antacida-tabletten, waarvan de meest bekende MGS-aluminiumtabletten zijn, die zonder recept verkrijgbaar zijn bij de apotheek, zijn uitstekende badkamerreinigers vanwege de aanwezigheid van zuiveringszout in deze tabletten en hun speciale ingrediënten.

Om dit te doen, moet u twee antacidumtabletten in een kom met water gieten en 20 minuten wachten totdat ze volledig in het water zijn opgelost. Steek er dan gemakkelijk een borstel in en verwijder daarmee vuil. U kunt dit ook doen door een vitamine C tablet op te lossen.


3. Gebruik een mondwater om de badkamer witter te maken

Het mondwater bevat geweldige reinigende ingrediënten en kan vlekken heel goed verwijderen. Om een ​​mondspoeling te gebruiken, giet je een kwart ervan in een kom met water en laat je het een half uur intrekken, waarna je de badkamerresten grondig schoonmaakt met een borstel gedrenkt in deze oplossing.


4. Verwijder de geelheid van de toiletsteen met soda

Zoals we al zeiden in een artikel over de geweldige toepassingen van frisdrank, is frisdrank ook een goede reiniger voor alle soorten vuil en vet vanwege de zure toestand ervan. Om het te gebruiken, moet je een kleine hoeveelheid frisdrank mengen met een kom water en het met een sproeier op alle oppervlakken van de badkamer spuiten. Laat deze oplossing een half uur tot een uur op de oppervlakken intrekken en spoel het toilet vervolgens volledig door met water totdat het sprankelend schoon is.


5. Borax voor het dimensioneren van de voegen tussen de tegels

Borax is een synthetisch reinigingsmiddel dat in poedervorm in de handel (bouwmaterialenhandel) verkrijgbaar is. Soms, ook al hebben we de badkamer grondig schoongemaakt en gepoetst, wat we ook doen, het vuil tussen de tegels wordt niet verwijderd.

U kunt een reinigingspasta gebruiken om deze deeltjes schoon te maken. Meng 1 kopje borax, 2 kopjes zuiveringszout en 1 tot 2 kopjes water om een ​​pasta te maken. Verwijder vervolgens deze pasta met een ongebruikte tandenborstel en breng deze aan op de naden van de badkamertegels. Veeg het materiaal na enkele minuten af ​​met een doek. Je zult verrast zijn om het resultaat te zien.


6. Citroensap en borax voor toilet- en tegelreiniging

U kunt een mengsel van citroensap en boraxpoeder gebruiken om de toiletpot schoon te maken. Hiervoor moet je twee tot drie delen boraxpoeder mengen met een deel citroensap. Voeg geleidelijk citroensap toe tot het deeg de gewenste dikte heeft. Giet vervolgens de ingrediënten op de toiletsteen en laat het een paar uur staan. Maak het dan goed schoon met een toiletborstel en spoel het af.


7. Zout gebruiken om de badkamer en het toilet van stroom te voorzien

Zout heeft, net als zeep, alkalische eigenschappen en daarom is het een natuurlijke reiniger. Hiervoor moet je 2 kopjes zout oplossen in 4 liter water. Borstel het vervolgens over de bevlekte oppervlakken en spoel het af.


8. Ammoniak, azijn en zuiveringszout, een krachtige toiletreiniger

De combinatie van ammoniak, azijn en zuiveringszout is een wonderbaarlijke reinigingsoplossing. Hiervoor moet je een half kopje azijn mengen met een kopje ammoniak en een kwart kopje zuiveringszout om een ​​oplossing voor één hand te maken. Vervolgens met een spuitfles de substantie op de oppervlakken spuiten en na 10 tot 15 minuten met een toiletborstel schrobben om al het vuil te verwijderen en daarna afspoelen.


9. Gebruik tandpasta om het toilet door te spoelen

Je hebt vast wel eens last gehad van vergeling en soms roestig water op de tegels of badkamersteen, dat niet met gewone schoonmaakmiddelen te verwijderen is. U kunt tandpasta gebruiken om deze vlekken volledig te verwijderen. Breng hiervoor met een oude tandenborstel een beetje tandpasta aan op de gewenste plek en laat dit een paar minuten intrekken. Reinig en was het daarna grondig met een borstel of washandje.


10. Reinig het toilet met azijn, alcohol en zuiveringszout 

Een manier om ziektekiemen in de badkuip te verwijderen, is door dit mengsel te gebruiken: 1/2 kopje azijn, 1 kopje ontsmettingsalcohol en 1/4 kopje zuiveringszout. Voeg alle ingrediënten toe aan 4 kg water. Verdeel het mengsel vervolgens gelijkmatig over de vuile delen, laat het 15 minuten intrekken en was het daarna goed af. U zult zeker versteld staan ​​van deze hygiëne.


11. Maak het toilet schoon van roest

Roest verwijderen is makkelijker dan het klinkt. Giet gewoon zout over het roestige gebied en wrijf het in, en knijp er wat citroensap overheen. Citroensap reageert met roest en verwijdert het van het oppervlak. De beste oplossing is om ze 's nachts op het roestige gebied te laten zitten en ze' s ochtends te wassen.


Badkamerkranen schoonmaken

Het is niet genoeg om de badkamer schoon te maken om een ​​schoon en mooi huis te hebben. In plaats daarvan moeten de kranen in de badkamer en het toilet schoon zijn. Hier zijn enkele manieren om kranen schoon te maken:

Methode 1: Week meerdere lagen keukenpapier in azijn en plaats ze gedurende 30-40 minuten rond de kranen in de omvangrijke delen. Verwijder vervolgens de papieren handdoeken en maak ze grondig schoon met een droge handdoek.

Methode 2: U kunt ook babyolie gebruiken om de kranen open te draaien. Dompel hiervoor een wattenstaafje in een beetje babyolie en breng het volledig aan op alle delen van de melk. Was vervolgens de melk af met water en zeep.

 

Reinig de badkamerspiegel

Bij het schoonmaken van de badkamer moet ook de spiegel worden schoongemaakt. Als je geen fan bent van dure glasreinigers die vervelende vlekken op je spiegels achterlaten, kun je deze thuis zelf maken. Een oplossing is om een ​​mengsel van zuiveringszout en waterstofperoxide te maken, dit vervolgens op de spiegel te spuiten en met een spons schoon te vegen.

Je kunt ook scheerschuim gebruiken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de spiegel gaat glanzen, maar voorkomt ook dat hij na je volgende warme douche beslaat.


Plafondreiniging badkamer

Gebruik voor een schoon, stofvrij plafond een mengsel van 1 deel azijn en 1 deel warm water. Dompel nu je schrobborstel of stofstok in de oplossing en begin met het schoonmaken van het plafond. Houd er rekening mee dat u hierbij een veiligheidsbril moet dragen.


Schone douchegordijnen

Meng in een spuitfles 500 ml bleekmiddel voor alle doeleinden en 2 eetlepels afwasmiddel. Spuit deze oplossing op je douchegordijn, laat het een paar minuten intrekken en was het dan af. Je Stark zal zo schoon en fris zijn als de eerste dag.


Conclusie

Over het algemeen helpt het hebben van een regelmatig en wekelijks schema voor het schoonmaken van de badkamer en badkameroppervlakken ons om het gemakkelijker schoon te maken en het kost minder tijd. Bovendien gedijen in een altijd schone omgeving minder ziektekiemen en bacteriën en neemt de incidentie van infectieziekten af, vooral voor vrouwen. Schrijf ons onderaan deze pagina, welke trucs gebruik jij om het toilet schoon te maken?

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -