المواضيع

13 manieren om het huis te koelen zonder airconditioning

 13 manieren om het huis te koelen zonder airconditioning

13 manieren om het huis te koelen zonder airconditioning

Om het huis te koelen zonder airconditioning, moet u proberen de luchtcirculatie in huis te verhogen en deze lucht proberen te koelen door natte doeken in huis of bladplanten te leggen. Vermijd ook het slapen in hoge bedden en beperk het gebruik van elektrische apparaten die warmte genereren.

Als de temperatuur buiten in huis stijgt, verdubbelt de temperatuur in huis. Heet weer thuis kan stressvol zijn en gelijk staan ​​aan slapeloze nachten. Een geschikt ventilatiesysteem zoals water- of gaskoelers lijkt de juiste oplossing voor dit probleem, maar soms hebben we snellere en goedkopere oplossingen nodig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zonder airco het huis te koelen, wat in een paar uur en natuurlijk goedkoop kan, en de lucht in huis aangenamer te maken. Leer deze technieken verderop in dit artikel.


Manieren om het huis te koelen zonder airconditioning

1. Bedek ramen overdag

Om de binnentemperatuur te beheersen, is de beste en eerste stap om te voorkomen dat actief zonlicht het interieur binnendringt. Om het huis zonder airconditioning te koelen, zijn kamers zonder ramen of met kleine ramen ideaal. Maar u hoeft de vensterstructuur niet te wijzigen! Het is voldoende om het binnendringen van warmte en zonlicht in de ruimte tijdens periodes van piekstraling te beperken door geschikte gordijnen te installeren.

2. Laat de ramen 's nachts openstaan

Na zonsondergang is de temperatuur buiten lager dan de temperatuur binnen. Op dit moment moet de raambekleding worden verwijderd en moet het raam zoveel mogelijk worden geopend om de temperatuur binnen en buiten in evenwicht te houden.

Het openen van ramen is prima, maar het is nog beter als je lucht kunt laten circuleren. Als je twee ramen hebt (liefst tegenover elkaar), open dan beide ramen zodat de buitenlucht in huis met meer druk circuleert.


3. Slaap op een lagere hoogte

Slapen in de hitte is bijna onmogelijk. Omdat warmte de neiging heeft om op te stijgen, kan slapen op een lagere hoogte u helpen koel te blijven. Leg je matras op de grond of ergens lager. Houd ook een fles koud water of verkoelende gel naast je om je extra koel te voelen. Slaap bij voorkeur zonder deken of licht katoenen laken.


4. Gebruik een plafondventilator

Als je thuis plafondventilatoren gebruikt, weet dan dat je een slimme energieverbruiker bent. Deze ventilatoren draaien in de winter met de klok mee en blazen warme lucht van boven naar beneden. Maar dit is precies waar we in de zomer voor weglopen. Dus klim op een stoel en gebruik de ventilatorschakelaar om de draairichting te veranderen, zodat de lucht omhoog wordt gezogen in plaats van omlaag.


5. Sluit ongebruikte kamers

Ongebruikte kamers in huis verspillen al uw inspanningen om het huis te koelen. Help het huis nog meer te koelen door de ingang van deze deuren te sluiten en af ​​te dekken, en door de badkamerdeur gesloten te houden. Als er ramen in deze kamers zijn, dek deze dan ook af.


6. Doe de warmtelampen uit

Het gebruik van warmtelampen resulteert in licht door veel warmte te produceren; Als je dus zulke lampen in huis hebt, vervang ze dan door andere soorten die minder warmte produceren, zoals led- en TL-lampen. Warmtelampen zijn zo schadelijk voor het milieu dat ze in de Verenigde Staten verboden zijn. Trek ook de stekker uit het stopcontact van elektrische apparaten die niet in gebruik zijn. TV, strijkijzer, oplader, enz. Zelfs als ze niet zijn ingeschakeld, genereren ze warmte als ze zijn aangesloten!


7. Gebruik een ventilator

Door een ventilator in het luchtstroompad te plaatsen, kan een huis zonder airconditioning worden gekoeld. Een simpele maar slimme techniek is om je gordijnen vochtig te maken of een vochtige doek in de baan van een ventilator te plaatsen om koele lucht te genereren zoals een radiator. We raden u aan om "Een ventilatorkoeler maken" te lezen en uw voordeel te doen met deze creativiteit als een van de manieren om het huis te koelen zonder airconditioning.


8. Maak de ruimte donkerder

We kennen allemaal het aangename gevoel om te ontsnappen aan de hitte en het zonlicht en toevlucht te zoeken in een koele, schaduwrijke kamer. Gebruik dikke, donkergekleurde gordijnen om dit gevoel te creëren. De donkere kleur kan zonlicht en warmte absorberen, waardoor je kamer koel blijft.


9. Gebruik het toilet

Als u een raam in uw badkamer heeft, houd de badkamervloer dan altijd vochtig en laat het raam open zodat de stromende lucht afkoelt in contact met het vocht op de vloer.


10. Zorg voor weelderige planten in huis

Het effect van weelderige planten in huis is verbluffend. Als je thuis bloemen en planten hebt, zet ze dan bij het raam. Deze kamerplanten absorberen de meeste warmte en werken als een natuurlijk koelmiddel.


11. Open en sluit de koelkastdeur niet

In de zomer neemt uw behoefte aan water en koelmiddelen toe, maar elke keer dat u de koelkast opent en sluit, verhoogt u de motorbelasting en de temperatuur, en dit maakt de omgeving alleen maar warmer voor u. Je kunt Coleman's in huis hebben, zodat je niet de hele tijd naar de koelkast hoeft om ijswater te halen.


12. Verminder de luchtvochtigheid

Lucht met een hoge vochtigheidsdichtheid is moeilijk in te ademen, en dit gevoel doet zich voor in een vochtig klimaat. Naast het blazen van koele lucht, verminderen airconditioners ook de luchtvochtigheid. U kunt de omgevingstemperatuur ook verlagen door de luchtvochtigheid te verlagen. Gebruik thuis luchtontvochtigers, omdat hoogwaardige apparaten de luchtvochtigheid met ongeveer 70% kunnen verminderen.

13. Kleed je goed voor de zomer

De zomer is niet het moment om pakken en satijn of zijde te dragen, evenals leren accessoires. Zorg dat je in huis minstens één katoenen bank- en bedovertrek hebt en leun achterover en sta op op deze katoenen sprei in de zomer.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -