المواضيع

21 manieren om koel te blijven in de zomer zonder airconditioning

 21 manieren om koel te blijven in de zomer zonder airconditioning

21 manieren om koel te blijven in de zomer zonder airconditioning

Het gebruik van het juiste bed, een plafondventilator, het uitschakelen van de gasoven en extra verlichting, het dichten van kieren in deuren en het openen van ramen zal een huis zonder airconditioning koelen.

Nu de zomer nadert en het weer heet wordt, verliezen de meesten van ons energie en nemen ze hun toevlucht tot allerlei koelapparaten zoals koelers, ventilatoren, airconditioners, enz. Aan het einde van het hete seizoen is het tijd om te pushen. Zware elektriciteitsrekeningen. Maar is er een manier om de hitte van dit seizoen te vermijden zonder een koeler nodig te hebben? Uw antwoord is waarschijnlijk negatief, maar hier geven we u 10 manieren om koel te blijven in de zomer zonder dat u koelapparatuur nodig heeft om u te helpen geld te besparen.


21 manieren om koel te blijven in de zomer 

Velen van ons hebben last van het hete zomerweer. Maar er zijn manieren om koel te blijven in de zomer, en we noemen de belangrijkste hieronder:

1. Gebruik seizoensgebonden beddengoed

Vermijd zware dekbedden en dikke dekens dit seizoen. Gebruik in plaats daarvan dunne, lichte katoenen lakens en ongewatteerde katoenen dekens, die minder warmte absorberen en de lucht er gemakkelijker onderdoor laten stromen. In dit geval is het niet nodig om de airconditioner 's nachts te gebruiken.

Koel blijven in de zomer zonder airconditioning, comfortabel beddengoed in de zomer en geld besparen in de zomer


2. Sluit de deuren van het huis om koel te blijven in de zomer 

Je moet de deuren sluiten om koel te blijven in de zomer. Net zoals we in de winter de deuren sluiten om te voorkomen dat de warmte ontsnapt en de kou binnendringt, moeten we in de zomer de deuren goed sluiten tijdens de hete uren van de dag wanneer de temperatuur buiten hoger is zodat de warmte binnenkomt. van buitenaf. Het huis komt het huis niet binnen en de temperatuur stijgt niet omdat de luchtstroom altijd van een warmere plek naar een koelere plek gaat om in balans te komen.


3. Gebruik een plafondventilator

Koop een geschikte plafondventilator voor je kamer of woonkamer. Studies tonen aan dat deze ventilatoren lucht circuleren door tegen de klok in te draaien en een koele, matige wind te creëren. (Door de bladen met de klok mee te draaien, ontstaat er een stroom hete lucht.) Je mag niet verwachten dat deze ventilatoren werken als water- of gaskoelers, maar ze zijn een goede optie om geld te besparen en je af te koelen tot een acceptabel niveau door lucht te laten circuleren.


4. Zet de brander uit

Gasfornuis oven produceert veel warmte. Als je de oven in de zomer gebruikt, stijgt de temperatuur in huis en heb je geen andere keuze dan de airconditioning aan te zetten. Probeer dus dit seizoen gasfornuizen, slowcookers, snelkookpannen, magnetrons of terrasgrills te gebruiken om te koken. Het beste van alles is om voedsel te bereiden dat niet gekookt hoeft te worden.

Geen oven gebruiken in de zomer, koelen in de zomer, geen boiler nodig, besparen op energieverbruik in de zomer.

 

5. Doe de extra lampen uit

 Om in de zomer koel te blijven, laat je best overbodige warmtegenererende apparaten zoals zuinige lampen aan. Omdat ongeveer 90% van de energie die neonlichten produceren warmte-energie is. Hierdoor verhogen deze lampen en tl-lampen de temperatuur in huis aanzienlijk door veel warmte te produceren. Experts raden aan om in plaats van deze lampen led- en spaarlampen te gebruiken en overdag zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken om kosten te besparen.

, Doe de extra lampen uit in de zomer, blijf koel in de zomer en bespaar geld


6. Vul de gaten in

Net zoals warme lucht in de winter door kieren ontsnapt, vindt het in de zomer een manier om het huis binnen te komen. Help dus geld te besparen in verschillende seizoenen door de gaten te dichten. Voor kleine openingen kunt u dit gemakkelijk doen door een klein bedrag uit te geven om uw eigen kit te kopen. Maar als het probleem groter is, zoek dan hulp bij een expert.


7. Zet huishoudelijke apparaten 's nachts aan

Het fornuis en de wasdroger verhogen de omgevingstemperatuur aanzienlijk. Om het huis koeler te houden en minder airconditioners te gebruiken, is het het beste om kleding te koken en 's nachts te wassen met de wasmachine.

Koel blijven in de zomer, kleding wassen, afkoelen en elektrische apparaten uitschakelen

 

 8. Open de ramen en geniet van de koele nachtlucht

Open deuren en ramen, ook in de zomer. Het is waar dat deze zin in tegenspraak is met het vorige artikel, omdat ons doel was om de naden en openingen te bedekken om te voorkomen dat hete lucht het huis binnendringt. We bedoelen niet de heetste uren van de dag, maar we raden wel aan om 's nachts deuren en ramen te openen als de lucht koeler is en er een lekker briesje staat.


9. Gebruik het juiste gordijn om koel te blijven in de zomer

Een heel eenvoudige manier om koel te blijven in de zomer, is door de juiste gordijnen te gebruiken. Want zo'n 30% van de warmte in huis komt via de deur en ramen naar binnen, en door een dik gordijn te kiezen kun je gemakkelijk schaduw in huis creëren en de temperatuur in huis flink verlagen. Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat u in het hete seizoen geen donkere gordijnen gebruikt, omdat deze meer warmte absorberen en in huis houden. Deze methode is erg praktisch en handig voor woningen met ramen en deuren op het zuiden of westen.


10. Verkleed je in coole zomerkleding

Om koel te blijven in de zomer, moet je proberen zoveel mogelijk uit de hitte te blijven. Een manier om dit te doen is door koele zomerkleding te dragen. Probeer weg te blijven van strakke, dikke en plastic kleding en draag binnen of buiten katoenen of losse en dunne kleding van lichte kleuren.


11. Ga het huis uit om koel te blijven in de zomer

Ga overdag het huis uit en probeer je tijd door te brengen in bibliotheken, bibliotheken, cafés en andere openbare plaatsen die je mag betreden tijdens de piekuren van de hitte, of ga naar het zwembad en geniet van watersporten zodat je kunt besteden een paar uur besparen op elektriciteit en airconditioning.


12. Koel het huis meer op een leuke manier met een ventilator

Je denkt misschien dat de ventilator niet veel vermogen heeft om het huis te koelen en dat je recht voor de ventilator moet staan ​​om koel te blijven in de zomer, maar met een simpele methode kun je met een kleine ventilator heel koele lucht creëren en enorm energieverbruik verminderen. Om deze methode te gebruiken, moet een kom vol ijsblokjes voor de ventilator worden geplaatst, met de wind mee. Zo gaat de waaierwind eerst door de sneeuw en komt dan het huis binnen. Deze koude wind kan de ventilator beter koelen dan een koelbox op enkele meters afstand.

Als je grote staande ventilatoren hebt en het moeilijk is om er een bord voor te zetten, kun je het beste enkele frisdrankflessen met water vullen en laten bevriezen, en ze vervolgens met een touw of band achter de ventilator binden. Deze methode is ook effectief bij het koelen van de lucht.


13. Vervang de lakens met kortere tussenpozen

Het kan voor u interessant zijn dat het snel verschonen van beddengoed, naast netheid, hygiëne en een comfortabelere slaap, een effect kan hebben op uw lichaamstemperatuur en de temperatuur van de omgeving. De beste optie voor dit seizoen is ook om linnen lakens te gebruiken, zodat de lucht beter circuleert en je je koel voelt terwijl je slaapt.


14. Zorg voor een lage lichaamstemperatuur

Als u uw interne lichaamstemperatuur op eenvoudige manieren laag kunt houden, zult u het minder warm hebben. Er zijn verschillende manieren om de temperatuur laag te houden en koel te blijven in de zomer, waaronder:

drink veel water

Het dragen van felgekleurd linnen en katoenen kleding

Gebruik koude dranken zoals limonade of advocaat

Gebruik koud voedsel zoals mungbonen

Leg een vochtige doek op pulserende delen van het lichaam, zoals de polsen en nek

Minder consumptie van warme dranken zoals thee en koffie

 

15. Gebruik huisventilatoren (afzuigers of ventilatoren)

Ventilatoren en ventilatoren zijn zeer effectief in het verplaatsen van warme lucht naar buiten en om koel te blijven in de zomer. Dus als u in de keuken aan het koken bent en de ruimte warmer wordt door het aanzetten van het gasfornuis, of als u een warme douche neemt en een stoombad neemt, zorg er dan voor dat u het aanzet zodat de gegenereerde warmte de sneller naar huis en de lucht zal koeler zijn.


16. Verander een bed in een koelbox!

Met een simpele truc kun je van je bed een koelbox maken. Hiervoor moet je weer naar de frisdrankflessen gaan en ze smelten en goed laten stollen. Leg ze dan onder en onder je bed. Natuurlijk moeten hun hoezen hygiënisch en goed gesloten zijn, zodat de matras of het gebied eromheen niet nat wordt als je je bed langzaam afkoelt en het ijs in water verandert.


17. Gebruik kussens met koudwaterzakken

Onlangs hebben kussens die op de markt verkrijgbaar zijn koudwaterzakken aan de binnenkant en aan de zijkanten, net als de oude warmwaterzakken. Soms worden verkoelende gels in deze kussens gebruikt. Slapen op een koel kussen is niet alleen erg prettig, het helpt ook om koel te blijven in de zomer en zorgt voor een gevoel van koelte.


18. Gebruik een pepermunttheespray om koel te blijven in de zomer

De muntplant is een zeer verkoelende plant die je gemakkelijk kunt gebruiken om koel te blijven in de zomer. De methode is dat je wat muntthee moet zetten en het in een fles moet gieten met een spuitfles zoals een oude lege parfumfles en het in de koelkast moet laten staan ​​​​totdat het volledig is afgekoeld. Als je warm bent, spray je het op jezelf. Omdat er in deze plant een stof zit die menthol wordt genoemd, koelt het je huid in grote mate af wanneer je het spuit.


19. Gebruik een aloë vera plant

Aloë vera is ook een geweldige verkoelende plant en zelfs deze verkoelende eigenschap wordt gebruikt om zonnebrand te behandelen. Om deze reden kan het aanbrengen van aloë vera-gel op de huid, vooral de pulserende delen, of het drinken van de siroop je enorm helpen om te kalmeren.


21. Gebruik een koude douche om koel te blijven in de zomer

Een gemakkelijke en geweldige manier om jezelf minstens een uur of twee koel te houden, is door een koude douche te nemen. Daarnaast wordt hiermee al het door de warmte veroorzaakte zweet uit je lichaam afgevoerd en is het gevoel van zomerse vermoeidheid van je af.


De conclusie

Hoewel het zomerweer soms erg warm en vervelend kan zijn, is verkleden in verkleedkleding en familie-avonden dit seizoen erg leuk en we kunnen er het beste van maken door enkele eenvoudige tips in dit artikel te volgen. Het verlagen van de lichaams- en huistemperatuur, zelfs zonder het gebruik van airconditioners.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -