المواضيع

5 basisoplossingen om te voorkomen dat bananen zwart worden

 5 basisoplossingen om te voorkomen dat bananen zwart worden

5 basisoplossingen om te voorkomen dat bananen zwart worden

Door bananen van de juiste kleur te kopen, ze buiten de koelkast te bewaren tot ze rijp zijn, en ze op te hangen en te scheiden van ander fruit, voorkom je dat ze zwart worden. Er zijn verschillende redenen waarom bananen zwart worden. Wanneer een plakje banaan wordt gegeten, tast de zuurstof de enzymen van de banaan aan, waardoor deze bruin wordt. De reden dat een bananenschil bruin en zwart wordt, is omdat het gele pigment op de bananenschil is afgebroken, waardoor een bruine kleur ontstaat. Bananen moeten zo worden bewaard dat ze vers en smakelijk zijn als ze worden gegeten. 

In dit artikel leren we je heel handige manieren om bananen vers te houden, en je kunt deze methoden gebruiken om het donker worden en verkleuren van bananen tot een minimum te beperken. 


1. Maak de juiste beslissing bij het kopen

Een van de belangrijkste manieren om te voorkomen dat bananen zwart worden, is ervoor te zorgen dat de onderkant van de banaan groen is en het midden geel bij het kopen van bananen. Bananen van deze kleur zijn nog niet helemaal rijp en rijpen thuis kort na aankoop. Zorg ervoor dat de bananen vrij zijn van zwarte en bruine vlekken. 

Een van de factoren die de snelheid van het rijpen van bananen verhoogt, is de aanwezigheid van kleine gaatjes, kneuzingen en scheuren in de bananenschil. Kies daarentegen geen bananen die helemaal geel van kleur zijn. Bananen met groene zijkanten moeten worden gekocht, aangezien de levensduur van rijpe bananen erg kort is.


2. Leg bananen niet in de koelkast!

Bananen kun je het beste op kamertemperatuur bewaren tot ze helemaal rijp zijn.

Dit betekent natuurlijk niet dat bananen in een warme omgeving geplaatst moeten worden, want als de bananen meer warmte zien zal het rijpingsproces van de bananen eerder plaatsvinden. Bewaar bananen daarom pas in de koelkast als ze helemaal rijp zijn. Als u dit doet, zal de snelheid van het bruin worden van de bananenschil toenemen, vanwege het breken van de bananenschilcellen als gevolg van de kou, en aan de andere kant, in dit geval gaat de bananenschil verloren en is de binnenkant van de banaan niet toch helemaal rijp.


3. Hang de banaan op

Je kunt de bananen het beste ophangen om te voorkomen dat ze zwart worden. Hierdoor wordt voorkomen dat de bananen zacht en geplet worden en worden de bananen blootgesteld aan lucht. Aan de andere kant kun je het handvat en de steel van bananen in plastic wikkelen, waardoor er minder zuurstof bij de steel komt en bananen tot 7 dagen kunnen worden bewaard.


4. Scheid de bananen van ander fruit en groenten

Om bananen langer te bewaren, scheidt u ze van ander fruit en groenten.

Uit groenten en fruit komt een stof die ervoor zorgt dat ze sneller rijpen, en door groenten en fruit bij elkaar te voegen, gaat de rijping sneller. Het interessante aan groenten en fruit is dat rijpheid besmettelijk is. Aan de andere kant wordt het hormoon ethyleen geproduceerd door planten, wat de rijpingssnelheid verhoogt.

 Daarom kan erop worden gewezen dat groenten die meer ethyleen produceren de neiging hebben om bruin en zwart te worden, waardoor ze sneller rijpen. Vermijd het verpakken van bananen in plastic zakken. Omdat het het bruin worden en zwart worden van bananen versnelt, door de aanwezigheid van ethyleen in de opgesloten lucht.


5. Een dag na aankomst in de koelkast zetten

 Een andere manier om te voorkomen dat bananen zwart worden, is door ze een dag in de koelkast te bewaren nadat ze rijp zijn.

Het zwart worden van bananen begint op het moment van rijpen en je vertraagt ​​het rijpen door ze koude lucht te geven. Om te voorkomen dat de rijpingssnelheid te hoog oploopt, moet je de ethyleenaanmaakreactie vertragen, wat mogelijk wordt gemaakt door koude lucht te creëren. De reden is dat de bananenschil helemaal zwart is geworden en de pigmenten in de bananenschil verdwenen zijn, maar het heeft de banaan niet geschaad en de banaan is nog stevig en lekker

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -