المواضيع

5 gemakkelijke en praktische manieren om thuis sinaasappels te drogen

5 gemakkelijke en praktische manieren om thuis sinaasappels te drogen

5 gemakkelijke en praktische manieren om thuis sinaasappels te drogen

Sinaasappels zijn heerlijk fruit in de koude seizoenen en ze kunnen worden gedroogd voor gebruik in andere seizoenen. Sinaasappels kunnen op verschillende manieren worden gedroogd, die we je in dit artikel leren.

Sinaasappels drogen is een van de beste manieren om deze heerlijke vrucht in alle seizoenen van het jaar te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om deze vrucht te drogen, en in dit artikel gaan we de beste manieren uitleggen. Het is natuurlijk duidelijk dat de eigenschappen van sinaasappelen beter zijn in verse sinaasappelen dan in gedroogde sinaasappelen.


Ingrediënten voor het thuis drogen van sinaasappelen

Het enige wat je nodig hebt om sinaasappels te drogen zijn sinaasappels en een geschikt droogapparaat of -ruimte. Natuurlijk rollen sommige mensen de plakjes in suiker en citroensap voordat ze worden gedroogd om de kleur van deze vrucht na het drogen te behouden en ook om een ​​betere smaak te creëren voor gebruik als tussendoortje. Als u wilt dat gedroogde vruchten geen negatief effect hebben op uw gewicht qua calorieën en gezonder zijn, kunt u de sinaasappelschijfjes beter niet in suiker en citroensap rollen voordat u ze droogt.

Je kunt ook verschillende soorten sinaasappels gebruiken om ze te drogen. Als je echter pitloze of pitloze variëteiten zoals bloedsinaasappelen kunt krijgen, zijn ze geweldig voor het drogen van sinaasappelen! Hun smaak wordt sterk intenser naarmate hun ingrediënten drogen en dikker worden, dus hoe zoeter hoe beter, en als je ingemaakte sinaasappelen gebruikt, zullen ze na het drogen nog lekkerder smaken.

Een ander punt is om ze voor te bereiden op het drogen zolang de sinaasappels in het seizoen zijn. Omdat de sinaasappelen die in andere seizoenen op de markten kunnen worden verkocht, niet van goede kwaliteit zijn om te drogen. En als je biologische sinaasappelen kunt vinden, nog beter. Zo niet, was de sinaasappels dan goed voordat u ze in plakjes snijdt en droogt.


Methoden voor het drogen van sinaasappelen

Nadat u de sinaasappelen geschikt heeft gemaakt om te drogen, kunt u verschillende methoden gebruiken om de sinaasappelen te drogen, afhankelijk van de faciliteiten die u tot uw beschikking heeft. Onder de beste methoden die op dit gebied worden toegepast, kunnen de volgende worden genoemd:


1. Droog de sinaasappels tegen zonlicht en open lucht

Deze methode is de traditionele methode die je kunt gebruiken om sinaasappels te drogen. Deze methode is natuurlijk beter voor degenen die een geschikte open ruimte hebben, zoals een woonkamer of balkon, en er is zo min mogelijk gereedschap voor nodig. Bind gewoon een stuk touw of touw over de sinaasappelschijfjes en hang het op een koele, droge plaats.

Net als bij het drogen van bloemen heb je een week (of iets meer afhankelijk van het vochtgehalte van de sinaasappels) nodig om de sinaasappelschijfjes volledig te drogen. Als u de sinaasappelen bij deze droogmethode lange tijd in de open lucht laat staan, kan het zijn dat de sinaasappelschijfjes verdraaid raken.


2. Droog de sinaasappels in een tester

Drogen in een tester is de geprefereerde methode voor het drogen van citrusvruchten voor veel mensen die in appartementen wonen, die geen geschikte vrije ruimte hebben om het op de traditionele manier te doen en snel resultaat willen hebben. Deze methode kan de kwaliteit van de sinaasappelen zeer goed behouden en u heeft er maar één dag voor nodig. Voer voor deze methode de volgende stappen uit:

Was en droog de sinaasappels volledig.

Snijd het vervolgens voorzichtig door en spreid het uit op het testblad.

Plaats ze in de volgende stap heel laag in de tester, zodat je het bakje gemakkelijk met je hand kunt vasthouden.

Controleer het een keer per uur en draai het indien nodig ondersteboven. De laatste uren moet je natuurlijk in een kortere tijd doen.


3. Droog de sinaasappels in de oven

Net als de tester is de oven een zeer populaire methode voor het drogen van citrusvruchten zoals sinaasappels. Om dit te doen, doet u het volgende:

Was de sinaasappels en droog ze goed af.

Verwarm de oven voor op 80°C of 175°F. (Verschillende ovens kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de fabrikant en u moet op dit punt letten. De oventemperatuur moet erg laag zijn en de oven slechts licht verwarmd).

Snijd met een klein, scherp gekarteld mes de sinaasappel in dunne plakjes. Hoe dunner hoe beter. Men kan zeggen dat de dikte van 2 tot 4 mm het beste is.

Hoe dikker de plakjes, hoe langer het duurt voordat het water is verdampt.

Als je ontpitte sinaasappelen gebruikt, verwijder dan de kern op dit punt en dep de plakjes droog met een theedoek.

Leg ze op bakplaten bekleed met bakpapier. Afhankelijk van de grootte van de sinaasappelen heb je mogelijk meerdere ovenschalen nodig.

Het is beter om alle sneetjes in één keer in de oven te doen, omdat de oven bij elke batch lang doordraait. De lamellen mogen echter niet gestapeld worden; Omdat dit zal leiden tot ongelijkmatig drogen van de plakjes en niet zal resulteren in een goede kwaliteit.

Laat de sinaasappels 3,5 tot 5,5 uur in de oven staan. De exacte tijd hangt af van de dikte van de plakken. Draai ze elk uur of 1,5 uur zodat ze gelijkmatig drogen.

De sinaasappel is helemaal droog als er geen natte plekken meer zijn.


4. Droog de sinaasappels in een fruitdroger

Om gedroogde sinaasappelschijfjes in een fruitdroger te bereiden, zijn slechts twee ingrediënten nodig, namelijk sinaasappels en gedroogd fruit. Als u wilt profiteren van het drogen van fruit als methode om inkomsten te genereren, moet u investeren in een duurdere, grotere fruitdroger waarmee u de warmte kunt regelen en met grotere pannen waarmee u grote hoeveelheden groenten en fruit in één keer kunt drogen. gaan. Maar voor thuisconsumptie zijn dezelfde kleine fruitdrogers ook geschikt en vergemakkelijken deze taak enorm. Ga als volgt te werk om sinaasappels in deze machine te drogen:

Snijd de sinaasappels met een geschikt mes in dunne plakjes. Denk eraan, hoe dunner de lamellen, hoe minder tijd ze nodig hebben om te drogen.

Plaats de sinaasappelschijfjes goed en apart op speciale bakjes van de fruitdroogmachine zodat er voldoende ruimte is voor luchtbeweging.

Schakel het apparaat in en verwarm het. Zet dan de bakjes erin.

Controleer na twee uur de stukjes sinaasappel.

In het midden van dit proces kan het handig zijn om de stukjes sinaasappel om te draaien.

Het op deze manier drogen van sinaasappelen kan tussen de drie en zeven uur duren voordat de plakjes volledig droog zijn, afhankelijk van hun dikte.

 

5. Droog de sinaasappels op het fornuis

Sinaasappels kunt u gemakkelijk drogen op het fornuis of in een open haard voor minimale kosten. Voor dit doel zijn alle stappen hetzelfde als het drogen van sinaasappelen in een oven, met het verschil dat om sinaasappelen op een fornuis of verwarming te drogen in plaats van op een dienblad, het het beste is om sinaasappelschijfjes op een aluminiumplaat te leggen en op een fornuis. De verwarmingsvlam moet laag zijn zodat de sinaasappels niet verbranden, en moet elk uur of minstens eens in de twee uur worden gecontroleerd en indien nodig ondersteboven worden gehouden. Pas op, sinaasappels die veel water bevatten zijn niet geschikt voor deze methode.


Hoe gedroogde sinaasappelen te bewaren

Gedroogde sinaasappelschijfjes kun je in schone, gesteriliseerde potten op een koele plaats bewaren. Omdat hun vocht misschien niet volledig wordt verwijderd en de juiste omstandigheden voor schimmel worden gecreëerd, is het het beste om de potten in de koelkast te plaatsen; Maar als je zeker weet dat er geen vocht meer in de plakjes zit, kun je ze in de kast bewaren uit de buurt van gas en hitte.


Tips om de beste resultaten te behalen met het drogen van sinaasappels

Om gedroogde sinaasappelen van hoge kwaliteit te krijgen, kun je het beste op de volgende punten letten:


1. Snijd de sinaasappels in zeer dunne plakjes

Zorg ervoor dat je een scherp mes hebt als je de sinaasappels snijdt. Probeer ook de plakjes ongeveer even dik te houden, zodat ze gelijkmatig drogen.


2. Droog overtollig vocht af voor het bakken

Voordat u sinaasappelschijfjes in de oven of een ander apparaat plaatst, droogt u elke kant van de sinaasappelschijfjes af met keukenpapier. Hierdoor is het fruit makkelijker te drogen.


3. Draai de sinaasappelschijfjes elk uur om

Stel bij het drogen van sinaasappels een timer in om te onthouden dat u de plakjes ongeveer elk uur moet draaien. Dit helpt de sinaasappels gelijkmatig te drogen en hun mooie vorm te behouden, in plaats van ze te kreuken.


De conclusie

Sinaasappels drogen is een heel gemakkelijke taak die je in elk huis kunt doen en met welk gereedschap je ook hebt, volgens de tips die we in dit artikel hebben genoemd. Als u op de genoemde punten let, krijgt u aan het einde van het werk zeer mooie en hoogwaardige gedroogde sinaasappelschijfjes en kunt u deze in alle seizoenen gebruiken. 

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -