المواضيع

8 manieren om goud schoon te maken en manieren om te voorkomen dat het zwart wordt

8 manieren om goud schoon te maken en manieren om te voorkomen dat het zwart wordt

8 manieren om goud schoon te maken en manieren om te voorkomen dat het zwart wordt

Om goud schoon te maken kunt u de materialen gebruiken die in huis aanwezig zijn. Afwasmiddel, tandpasta, zuiveringszout, enz. zijn bijvoorbeeld materialen die u kunt gebruiken om de zwartheid en klonten veroorzaakt door goud te verwijderen door op een paar punten te letten. Blijf bij ons om meer te weten te komen over deze methoden.

Veel mensen maken zich zorgen wanneer goud en sieraden zwart worden en twijfelen aan hun authenticiteit! Betekent zwarte sieraden dat het nep is? Om deze vraag te beantwoorden moeten we nee zeggen. Zwart worden en dof worden van goud is een normaal probleem dat zich kan voordoen bij het dagelijks gebruik van goud. Daarom willen we u in dit artikel kennis laten maken met methoden voor het reinigen van goud, de oorzaak van het zwart worden van goud en tot slot manieren om te voorkomen dat goud zwart wordt. blijf bij ons


Correcte manieren om goud schoon te maken

U hoeft niet veel geld uit te geven om goud schoon te maken en dure schoonmaakproducten te gebruiken. We leren je huismiddeltjes zodat je gemakkelijk goud kunt poetsen met het gereedschap dat je thuis hebt. Hieronder leggen we uit hoe je dit het beste kunt doen.


1. Reinig het goud met afwasmiddel

Volg deze stappen om goud schoon te maken met afwasmiddel:

1- Giet voor deze methode een paar druppels afwasmiddel in een kom met warm (niet heet) water en meng het dan langzaam. Hoewel gewoon water ook werkt, kun je ook mineraal- of sodawater gebruiken in plaats van gewoon water, omdat de koolzuur in deze vloeistoffen kan helpen bij het verwijderen van kalkaanslag op sieraden.

Het is interessant om te weten dat baking soda naast het reinigen van goud ook gebruikt kan worden voor het schoonmaken en wassen in andere delen van het huis, waaronder het schoonmaken van het toilet en de badkamer, het verwijderen van bloedvlekken, enzovoort. Om meer over dit onderwerp te weten te komen, raden we u aan het artikel over het gebruik van frisdranken te lezen.

⚠ Let op: Gebruik geen heet of kokend water, zeker niet als je sieraden breekbare edelstenen hebben. Sommige edelstenen, zoals granaten, kunnen beschadigd raken door temperatuurschommelingen. Gebruik daarom ook niet heel koud water, want ook koud water kan edelstenen beschadigen.

2- We doen het goud in de kom in dit stadium van het schoonmaken van het goud. Laat de sieraden 15-30 minuten in het water liggen. Wanneer het goud nat wordt, dringen warm water en afwasmiddel door de scheuren en naden en maken de afzettingen en pus los die zich in het goud en de sieraden hebben opgehoopt.

3- Verwijder voorzichtig het goud met een zachte tandenborstel. Verwijder elk sieraad afzonderlijk en vergeet niet de hoeken en plaatsen schoon te maken waar de misdaad zich zou kunnen verbergen. Hoe zachter de borstel of borstel, hoe beter, want als het te hard is, zal het krassen op het oppervlak van je sieraden maken.

⚠Let op: Bij deze manier van goud schoonmaken kun je het beste speciale borstels gebruiken die hiervoor gemaakt zijn, maar ook andere zachte borstels zoals een wenkbrauwborsteltje of een zachte tandenborstel kunnen gebruikt worden.

4- Was elk stuk goud met lauw water. Draai het water niet te hard en zorg ervoor dat je alle delen van het goud wast.

Let op: Als je je sieraden in de gootsteen wast, dek dan de afvoer af zodat er niet per ongeluk sieraden in de afvoer vallen. Een andere wasmethode is om je sieraden in een kleine zeef te wassen.

5- Na het wassen en in dit stadium van het reinigen van het goud, droogt u de goudstukken met een zachte doek. Leg het dan op een handdoek en laat het volledig drogen. Als je sieraad niet helemaal droog is, kan het dragen en gebruiken lichte huidirritatie veroorzaken.


2. Goud en sieraden reinigen met ammoniak

A- Op deze manier wordt wat vloeibare ammoniak bereid uit goudreiniging. Ammoniak is een krachtige reiniger, maar chemisch kan het wat bijtend zijn. Wil je dat het goud bij het schoonmaken krasvrij is, dan kun je het beste ammoniak gebruiken. Ammoniak is een goede keuze als dieptereiniger, maar alleen als je het niet vaak gebruikt.

⚠ Let op: Ammoniak kan sommige materialen beschadigen die vaak in sieraden worden gebruikt. Gebruik geen ammoniak om goud dat platina of parels bevat schoon te maken.

2- Meng een eetlepel ammoniak goed met zes eetlepels water.

3- In dit stadium stoppen we het goud in een metalen net en stoppen het een minuut in het mengsel van water en ammoniak. Omdat ammoniak enigszins bijtend kan zijn, laat sieraden niet te lang in een ammoniakmengsel zitten.

4- Haal het metalen rooster uit de kom en laat het onder de kraan lopen.Was het goud en de sieraden goed af totdat de ammoniak goed is verwijderd.

5- Droog de sieraden nu voorzichtig af met een zachte doek of handdoek. Zorg ervoor dat je je sieraden goed afdroogt voordat je ze gebruikt, aangezien ammoniak, net als elke andere chemische stof, de huid kan irriteren.


3. Maak het goud schoon met zuiveringszout

Om goud en sieraden op deze manier schoon te maken, giet je wat lauw water en 1/4 eetlepel zuiveringszout in een kom en meng goed. Leg dan je gouden sieraden tien minuten in de schaal.

Verwijder na 10 minuten het goud en poets het voorzichtig met een zachte tandenborstel. Was het daarna met warm water en droog het af met een schone doek.


4. Reinig het goud met zaagsel

Om het goud schoon te maken, pak je wat fijn zaagsel of houtas en doop je de sieraden erin. Wrijf vervolgens hun oppervlak in met zaagsel of houtas. Na het reinigen van uw sieraden van houtsnippers of as, zult u een merkbare glans en helderheid opmerken.


5. Reinig het goud met een doek

Door met een stuk leer of kaasdoek over het oppervlak van het goud te wrijven, ontstaat een speciale glans en glans.


6. Reinig het goud met tandpasta

1- Een van de toepassingen van tandpasta is poetsen en poetsen. Om goud met tandpasta schoon te maken, meng je een kleine hoeveelheid tandpasta en water. Tandpasta is geweldig voor het verwijderen van tandplak en zal je sieraden snel hun oorspronkelijke glans teruggeven. Breng vervolgens wat van het resulterende mengsel aan op een tandenborstel met een zachte borstel en verwijder de deeltjes door de tandenborstel naar verschillende punten te slepen. Het enige waar je op moet letten is dat de tandenborstelborstel geen krassen maakt op je sieraden.

2- Neem in de laatste stap de sieraden onder de kraan en begin met spoelen totdat de deeltjes en het vuil goed gescheiden zijn.


7. Reinig het goud met kokend water

⚠ Let op: Het gebruik van kokend water voor het reinigen van goud en sieraden die edelstenen bevatten zoals parels, opalen enz., die zeer delicaat zijn en kunnen barsten wanneer ze in kokend water worden geplaatst, is absoluut niet geschikt! Deze methode wordt alleen gebruikt om sieraden schoon te maken die zijn gemaakt van zeer sterke stenen zoals diamanten of sieraden die volledig van goud zijn gemaakt. Houd er ook rekening mee dat blootstelling aan kokend water lijmen die in sieraden worden gebruikt, kan vernietigen.

1- Giet om te beginnen wat water in de pan en breng het aan de kook. Je hoeft niet veel water te koken, het is voldoende om de sieraden erin onder te dompelen.

2- Giet vervolgens kokend water over de sieraden totdat alles in het kokende water zit.

3- Laat het water afkoelen. Maak je geen zorgen als het water donker wordt, want de deeltjes en het vuil zijn gescheiden en je sieraden zullen schitteren! Raak de sieraden pas aan als het water is afgekoeld. Veeg vervolgens je sieraden af ​​met een zachte handdoek.


8. Koop een goudpoetsspray

U kunt dit product ook in online winkels kopen en goud gemakkelijk elektrificeren.


Waardoor wordt goud zwart?

De meest waarschijnlijke oorzaak van het donker worden van het goud lijkt een combinatie te zijn van twee elementen, zuurstof en zwavel, met het vocht in de lucht. Natuurlijk kan het menselijk lichaam ook een rol spelen bij deze kleurverandering. Op deze manier kunnen de lichamen van sommige mensen goud en metalen zoals zilver glanzender maken. Aan de andere kant kan het lichaam van anderen om verschillende wetenschappelijke redenen goud donkerder maken.

Naast de twee hierboven genoemde dingen, die waarschijnlijker zijn dan andere oorzaken, kan het volgende ook de oorzaak zijn van het zwart worden van goud:

Blootstelling aan goud met chemicaliën zoals eau de cologne, parfum, sommige haarsprays, anti-transpirant sprays, sommige huishoudelijke schoonmaakmiddelen, enz.

Was- en afwasmiddelen kunnen ervoor zorgen dat goud op de lange termijn zwart wordt.

 

Manieren om te voorkomen dat goud zwart wordt

Het belangrijkste om zwart worden van goud te voorkomen, is om contact met de in dit artikel genoemde chemicaliën te vermijden. Maar daarnaast is het noodzakelijk om op de volgende punten te letten om de glans en schittering van het goud te behouden en om het donker worden van het goud te verwijderen:

Het is niet nodig om goud te gebruiken tijdens het handen wassen. Als je bijvoorbeeld de gouden armband of gouden ring kunt verwijderen tijdens het wassen van je handen en ze weer kunt gebruiken als ze droog zijn.

Zorg ervoor dat je al je goud afdoet als je gaat douchen.

Om te voorkomen dat het goud zwart wordt, verwijder je het goud als je naar het zwembad gaat of gaat zwemmen.

Als je het goud eruit wilt halen en in de kist wilt bewaren, maak het dan schoon met een zachte, pluisvrije doek. Plaats het dan in de doek zodat het niet in contact komt met andere metalen of goud.

 

Als u niet wilt dat uw goud zwart wordt, koop dan 24 karaat!

Alleen vol- en 24 karaats gouden artefacten verkleuren niet. En zoals gezegd kunnen andere karaats na verloop van tijd troebel worden. Dienovereenkomstig heeft goud van 14 karaat en minder, zoals 10 karaat, de grootste kans op aanslag en de noodzaak om het veel eerder te polijsten dan ander goud. Natuurlijk worden 18k, 21k en 22k goud zwart en troebel, maar dit gebeurt erg laat en op de lange termijn, en hun verkleuringssnelheid is ook veel lager.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -