المواضيع

9 dingen die je nooit in de magnetron mag doen!

 9 dingen die je nooit in de magnetron mag doen!

9 dingen die je nooit in de magnetron mag doen!

De magnetron is een van de kooktoestellen die in bijna elk huis te vinden is. Niet iedereen is zich echter bewust van de schade die wordt veroorzaakt door bepaalde producten zoals metalen, papieren en plastic voorwerpen erin te stoppen.

Bepaalde voedingsmiddelen of voorwerpen zoals metaal, papier en plastic in de magnetron doen, kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Om jezelf tegen deze schade te beschermen, is hier een lijst met dingen die niet in de magnetron mogen worden bereid en aan je worden gepresenteerd.


1- Fruit dat niet in de magnetron mag

 Sommige soorten fruit, zoals appels of bananen, verliezen een beetje van hun smaak en textuur als je ze in de magnetron doet. Druiven ontploffen als je ze in de magnetron doet, en gedroogde vruchten zoals rozijnen en pruimen vullen je keuken met rook.


2- Dozen voor het bestellen van eten

Deze bakjes ontbranden in de magnetron. Ook kunnen schalen met metalen handgrepen in de magnetron vonken veroorzaken en de magnetron ernstig beschadigen.


3- Plaats geen aluminiumfolie in de magnetron

Alle metalen platen, folie of metaal zullen uw magnetron beschadigen. Plaats nooit metaal in de magnetron! Dunne metalen zoals folie vormen een groter risico dan dikkere metalen. Gebruik je dikke gerechten, zet bijvoorbeeld een dikwandige pan in de magnetron, dan wordt je eten nooit heet.

Omdat metaal microgolfstralen weerkaatst, kunnen de stralen eenvoudigweg niet bereiken wat erin zit. Maar het dunne metaal wordt zeer snel opgewarmd door de elektrische stroom die in de magnetron wordt gegenereerd, wat tot brand leidt.


4- Kunststof bakjes

95% van het verwarmde plastic geeft chemische dampen af, hoewel sommige een magnetronbestendig label hebben. Probeer het gebruik van plastic bakjes of bakjes van piepschuim te vermijden, omdat deze schadelijke chemicaliën afgeven.

 

5- Leg het ei niet in de magnetron

Het is het beste om te weten dat snelle hitte veel stoom onder de eierschaal veroorzaakt. Omdat de stoom geen uitweg heeft, zal hij ontploffen. Deze ontploffing zal niet noodzakelijkerwijs je magnetron vernietigen, maar het is ook niet gemakkelijk schoon te maken. Als je van plan bent eieren in de magnetron te koken, maak dan een klein gaatje in de bovenkant zodat stoom kan ontsnappen.


6- Reisbekers

 Het is waar dat sommige mokken in de magnetron kunnen, maar alleen die mokken die magnetronbestendig zijn. Mokken beschermen hun inhoud in het beste geval tegen oververhitting, omdat ze zijn ontworpen om temperatuurschommelingen te voorkomen. In het slechtste geval kunnen deze mokken je magnetron verpesten, aangezien de meeste van deze mokken van roestvrij staal zijn gemaakt.


7- Bevroren vlees

Bevroren vlees kookt ongelijkmatig, zelfs bij de aanbevolen vriestemperatuur. Terwijl bijvoorbeeld de randen van het vlees worden gekookt, blijft de binnenkant bevroren.


8- Oude kopjes en borden

Deze eeuwenoude maar bekende Chinese gerechten horen niet thuis in de magnetron. Sommige soorten glas en ruiten die vóór de jaren zestig zijn vervaardigd, kunnen straling absorberen en lood en andere zware metalen in het glazuur afgeven.


9- Bruine papieren zakken

Er bestaat niet zoiets onschadelijk als papieren zakken, maar bruine papieren zakken zijn niet alleen ongezond, maar kunnen ook giftige gassen uitstoten. Ze vatten ook vlam onder intense hitte.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -