المواضيع

Bevries citroenen op vier eenvoudige manieren

Bevries citroenen op vier eenvoudige manieren

Bevries citroenen op vier eenvoudige manieren

Gebluste limoen is een methode die de levensduur van deze unieke specerij kan verlengen. Je kunt citroenen op verschillende manieren in de vriezer bewaren en gebruiken wanneer je maar wilt.

Huishoudster - we kunnen zeker zeggen dat citroen een van de beste smaken en kruiden is. Helaas bederven citroenen, zoals de meeste soorten fruit, erg snel en gaan ze twee tot vier weken mee. In dit artikel bespreken we vier manieren om citroenen in te vriezen zodat je langer kunt genieten van de smaak en eigenschappen van citroenen. blijf bij ons


Methode 1: Stappen om een ​​hele citroen in te vriezen

1. Doe de hele citroen in een ritssluitingszak

Laat de lucht in de zak volledig leeglopen. Zodra je zeker weet dat er geen lucht meer in de plastic zak zit, sluit je de rits. Door de zak te vacumeren blijven de citroenen vers in de vriezer en nemen ze niet veel ruimte in beslag in je vriezer.


2. Leg het zakje met de citroenen in de vriezer

Afhankelijk van de temperatuur van je vriezer kan het invriezen van de citroen een paar uur tot een nacht duren. Gebruik verse citroenen voor de volgende week en vries de rest in voordat ze bederven.


3. Leg de citroen 10 minuten in koud water om het op te lossen

Een hele, ontdooide citroen is waarschijnlijk zacht en je kunt hem niet snijden. Deze zachtheid maakt limoenen tot een geschikte smaakmaker. In dit geval kunt u ook citroensap gebruiken.

In de vriezer kun je citroenen 3 tot 4 maanden bewaren.

 

Tweede methode: schijfjes citroen invriezen

1. Snijd de citroen in kleine stukjes

Door limoenen in kleine stukjes te snijden voordat je ze invriest, blijft de citroen vers en kun je hem bijvoorbeeld gebruiken in cocktails en hapjes. Je kunt ook plakjes citroen in halve maantjes snijden.


2. Schik de schijfjes citroen op een vorm en leg ze in de vriezer

Zorg dat er ruimte is tussen de schijfjes citroen. Door de schijfjes citroen in de vorm te plaatsen, kunnen ze afzonderlijk worden ingevroren. Bewaar de schijfjes citroen 2-3 uur in de vriezer of tot het citroensap volledig bevroren is. Als de citroen hard is en geen sap vrijgeeft bij het persen, betekent dit dat de citroen volledig bevroren is.


3. Doe de schijfjes citroen in een plastic zak met ritssluiting

Nadat de limoen helemaal bevroren is, kun je hem in een ziplock zak doen en daarna in de vriezer leggen. Wanneer je een citroen nodig hebt, kun je een van de schijfjes citroen uit de zak halen en gebruiken.


Methode 3: Leg chips met citroenschil in de vriezer

1. Rasp de schil van de citroen.

Citroenschilchips bevatten natuurlijke oliën. Je kunt ze apart invriezen of de citroen raspen nadat deze is ingevroren en invriezen. 


2. Doe de chip in een hersluitbare zak

Doe de schijfjes citroen in een ziplock zak. Gebruik overgebleven citroenen in de loop van de volgende week, of snij ze in stukjes en vries ze in.


3. Zet de zak met chips in de vriezer

Laat het huidplakje een paar uur of een nacht in de vriezer liggen tot het volledig bevroren is. Wanneer je maar wilt, kun je zoveel nemen als je wilt en de rest in de vriezer leggen.

Citroenschil heeft ook unieke eigenschappen die we uitgebreid hebben besproken in het artikel over de voordelen en eigenschappen van citroenschil.

Wees gewaarschuwd dat alle genoemde methoden met precisie moeten worden uitgevoerd om te voorkomen dat limoenen bitter worden in de vriezer.


Vierde methode: limonade invriezen

1. Neem het sap van een citroen

Je kunt citroensap extraheren met een handmatige sapcentrifuge. Als je geen sapcentrifuge hebt, kun je een kwart citroen nemen en het sap uitknijpen met een vork. Het doel is om de citroen te pletten en het sap eruit te halen.


2. Meet een kopje citroensap af

Door de hoeveelheid citroensap te beperken, kunt u uw citroengebruik nauwkeuriger meten. De zaden moeten worden verwijderd tijdens het sapextractieproces.


3. Giet het citroensap in een ijsblokjesbakje

Terwijl je de limonade in de ijsblokjesbakjes doet, moet je ervoor zorgen dat je weet uit hoeveel blokjes een vol glas bestaat. Dit stelt u in staat om nauwkeurigere metingen te krijgen wanneer u citroensap moet gebruiken in speciale recepten.


4. Zet de ijsblokjes in de vriezer om ze in te vriezen

Laat ze in de vriezer staan ​​tot ze helemaal bevroren zijn. Als je verse limonade niet invriest, kan deze binnen twee tot vier dagen bederven. Door limonade in ijsblokjes te bewaren, kun je de limonade langer bewaren. Als je je eigen ijsbakjes nodig hebt, kun je de limonadeblokjes na het invriezen in een hersluitbare zak doen.

Thuis natuurlijk citroensap bewaren en citroensap in de vriezer bewaren is geen moeilijke taak, maar de relevante tips moeten volledig worden geïmplementeerd. 

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -