المواضيع

Bewaar broccoli in de koelkast. Hoe houd je het verser?!

 Bewaar broccoli in de koelkast. Hoe houd je het verser?!

Bewaar broccoli in de koelkast. Hoe houd je het verser?!

Als je weet hoe je broccoli in de koelkast bewaart, kun je er langer mee doen. Zoals u weet, is broccoli een vezelrijke, bijna vetvrije groente, maar verliest hij meestal snel zijn eigenschappen.

Broccoli is een van die groenten die veel fans heeft, vooral onder jongeren. Probeer rauwe broccoli in je wekelijkse voeding op te nemen, vooral voor ouderen en kinderen, want in de stengel zitten vitamines als vitamine C, calcium, ijzer, zink, mangaan etc. Deze plant versterkt botten en weefsels en vergroot ook de de snelheid van wondgenezing. Broccoli kan op verschillende manieren geserveerd worden: het kan gebakken, gekookt, gestoomd of zelfs gebakken worden. De houdbaarheid van broccoli in de koelkast is 3 tot 5 dagen, maar in de vriezer kun je hem tot wel een jaar bewaren!

Hier zijn 4 manieren om broccoli lang in de koelkast te bewaren. Houd er rekening mee dat u nooit groenten moet wassen die u voor een lange tijd wilt bewaren.


1. Wikkel de broccoli in een handdoek

Sprenkel een kleine hoeveelheid water over de broccoli en wikkel de kool vervolgens in keukenpapier. De hoeveelheid water mag niet te veel zijn en onthoud ook dat het keukenpapier rond de stengel strakker moet zitten. Bewaar broccoli nu in de koelkast. Als het keukenpapier rond de kool na een paar dagen te nat is, vervang dan de handdoek, maar spetter deze keer geen water op de broccoli. Deze methode om broccoli in de koelkast te bewaren is twee tot drie dagen oud.


2. Week de broccoli in het water

Zo houd je broccoli vers. We zetten een kom koud water klaar, doen er broccoli in en bewaren het in de koelkast. Vergeet niet dat je het water in de pot elke dag moet verversen en opnieuw moet vullen met koud water. Deze methode kan broccoli drie tot vijf dagen vers houden.

 

3. Bewaar de broccoli in een geperforeerde kom

Deze methode om broccoli in de koelkast te bewaren is geschikt voor drukke mensen, omdat je, in tegenstelling tot de vorige twee methoden, broccoli kunt bewaren zonder de handdoek of het water in de container te verwisselen. Het volstaat te denken aan een bak met veel gaten voor het bewaren van broccoli. Als je deze container op dit moment niet hebt, ga dan naar de diepvrieszak en maak er een gat in. Doe de broccoli in de zak en zet deze in de koelkast. De gaatjes laten lucht circuleren en houden de broccoli vers. Bij deze methode blijft broccoli twee tot drie dagen gezond en vers.


4. Bewaar de broccoli in een kom

Het is voldoende om de bloemkoolroosjes te scheiden en in een veilige container te bewaren, maar het is noodzakelijk om de gescheiden bloemkoolroosjes eerst te desinfecteren met water en zoutoplossing en vervolgens te bewaren. Deze methode is een beetje anders dan de vorige methoden, omdat er wat voorbereidingen in zitten!

Vereiste items:

Broccoli

Mes, vleesplak, kom

Gezuiverd water en zout

geschikte opslagcontainer

Het gebruik van gezuiverd water verlengt de levensduur van broccoli. Voer de volgende stappen in volgorde uit:

Leg de broccoli op een snijplank en verwijder de roosjes met een mes van de steel.

 Giet een kopje gezuiverd water in de kom en voeg 1,2 theelepel zout toe voor elke kop water. U kunt de hoeveelheid water en zout verhogen, afhankelijk van de grootte van de bloemkool. Los het zout goed op en week in de volgende stap de broccoliroosjes in de water- en zoutoplossing.

Laat het vijf minuten staan ​​en laat de bloemkool volledig weken. Want hiermee worden alle microben in bloemkool vernietigd.

 Haal nu na vijf minuten de bloemkool uit het water en laat het overtollige water weglopen. Doe ze dan in een airless bak, daar bedoelen ze bakjes met een deksel voor.

Bij deze methode blijft de broccoli drie tot vier dagen vers.


Belangrijke tips voor het bewaren van broccoli in de koelkast

Wees voorzichtig bij het kiezen en kopen van broccoli. Als het gele stukjes en beetjes heeft, stop dan met kopen. Kies de donkergroene categorie.

Zorg ervoor dat u broccoli in de koelkast bewaart onder de vier hierboven genoemde voorwaarden. Anders is de houdbaarheid van broccoli 1 dag en moet het op dezelfde dag worden gegeten.

Was broccoli alleen als het nodig is om het te gebruiken.

Probeer broccoli niet te lang in de vriezer te bewaren, deze temperatuurschommelingen hebben een negatieve invloed op de textuur, kwaliteit, eigenschappen en zelfs de smaak van de broccoli en verkorten de levensduur.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -