المواضيع

De beste manier om mais in te vriezen in 4 stappen

De beste manier om mais in te vriezen in 4 stappen

De beste manier om mais in te vriezen in 4 stappen

De beste manier om maïs in te vriezen is om de korrels van verse maïs te scheiden en ze te koken met een beetje suiker en zout. Zo kun je maïskorrels tot wel een jaar in de vriezer bewaren.

Naast braden en stomen kunnen maïskorrels ook worden gebruikt om allerlei soorten voedsel te koken en gebruik te maken van de eigenschappen van maïs. Daarom kun je in plaats van kant en klare mais uit blik beter zelf de maiskorrels van de kolf scheiden en koken zodat je eten lekkerder wordt en meer eigenschappen heeft. Als je maïskorrels lang wilt bewaren, kun je ze invriezen. In dit artikel wordt in vier stappen aangeleerd hoe je mais het beste kunt invriezen en worden er ook tips gegeven.


Hoe maïs te bevriezen

1- Selectie van goede maïs

Het beste type kolf om in te vriezen is een type dat bekend staat als Mexicaanse maïs. Mexicaanse maïskorrels zijn krokant, grof, zoet van smaak, makkelijk te koken en in een mum van tijd mals. 

 

2- Scheid de maïszaden van de aar

Om de maïskorrels van de aar te scheiden, scheidt u eerst een rij korrels met een mes, daarna kunt u de andere rijen gemakkelijk met de hand scheiden. Houd er echter rekening mee dat het veel gemakkelijker is om maïskorrels van verse kolven te scheiden. Doe dit dus direct na het verwijderen van de groene schil van de likdoorn. Nadat je de zaden hebt gescheiden, doe je ze in een kom en was je ze met water totdat de harde uiteinden van de zaden en de pluisjes zijn verwijderd.


3- Kook de maïs

De beste manier om maïs in te vriezen is om het te koken voordat je het invriest. Je kunt maiskorrels stomen of koken, maar de ervaring heeft geleerd dat het koken van mais in een steelpan met een klein beetje water de beste methode is. Door 1 eetlepel suiker en 1/4 theelepel zout toe te voegen, smaakt de maïs beter. Door tijdens het koken een beetje suiker en zout toe te voegen, gaat de maïs zelfs smaken als ingeblikte maïs.


4- Invriezen

Nadat de mais volledig gaar en mals is, kun je hem uitlekken en invriezen in luchtdichte plastic zakken nadat hij is afgekoeld. Maïs kan maximaal een jaar in de vriezer worden bewaard.

Mexicaanse mais is een heerlijk tussendoortje dat naast lekker ook veel voordelen heeft. Leer meer over de eigenschappen van Mexicaanse maïs in dit heerlijke eten.


Andere toptips voor het invriezen van maïs

Het koken van maïs hangt sterk af van het type maïs. Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten voordat de zachte maïskorrels en melk zacht en zacht worden in de pot.

Alleen zout toevoegen bij het koken van maïs zal het graan versterken.

Om de maïs nog beter te garen, moet u de zachte hitte van uw oven gebruiken.

Het is beter om de maïskorrels voor het koken te scheiden, omdat na het koken de mogelijkheid om het sap van de maïskorrels te malen en te extraheren toeneemt.

Laat de maïs volledig afkoelen voordat je hem invriest. Houd er rekening mee dat het plaatsen van elk type warm voedsel in de vriezer de omgevingstemperatuur verhoogt en ervoor zorgt dat het bevroren voedsel eromheen opwarmt en weer bevriest nadat de temperatuur weer is gedaald. Deze modus verandert de eigenschappen, smaak en textuur van het voedsel.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -