المواضيع

De beste manier om verse kaas te bewaren

De beste manier om verse kaas te bewaren

De beste manier om verse kaas te bewaren

Als u een van de mensen bent die geïnteresseerd is in het gebruik van verse kaas met zijn prachtige kleur en aroma, moet u ook de methoden kennen om kaas te bewaren en de juiste containers om het te bewaren.

Kaas heeft altijd zijn eigen en unieke plek op de Iraanse tafel. Van een eenvoudig ontbijt of tussendoortje tot een verscheidenheid aan diners, u kunt de effecten van dit heerlijke voedsel zien. Kaas wordt in verschillende vormen bereid en geconsumeerd, zoals komijnkaas, roomkaas, enz. Maar om kaas goed te bewaren met behoud van kwaliteit en smaak, moet u met enkele punten rekening houden. In dit artikel zijn kaasopslagmethoden, juiste vaten en andere belangrijke punten genoemd; wees bij ons


Hoe verschillende soorten kaas te bewaren

Bij het bewaren van kaas is het belangrijk om op de soort en textuur van de kaas te letten. Daarom staan ​​hieronder de populaire manieren om kaas te bewaren.


1. De kaas inmaken in zout water

Pekel en wei worden vaak gebruikt om ontbijtkaas te conserveren. Hier zijn enkele tips in dit verband.

Een van de beste manieren is om wat whey te kopen bij het kopen van kaas. Whey bevat namelijk de wrongel en conserveert de kaas.

Als u kaas zonder wei koopt, moet u pekel gebruiken; Giet een lepel zout in een halve liter water en doe de kaas erin. Zorg ervoor dat de pekel de kaas bedekt.

Hoe meer zout, hoe harder de kaas.

Om harde kaas zacht te maken, doe je hem gewoon in kokend en afgekoeld water! (geen zout)

Brokken kaas in verdunner of karnemelk gooien werkt ook net zo goed als pekel; Met het verschil dat de kaas er lekkerder van wordt.

 

2. Bewaar harde kaas zoals Gouda

Enkele voorbeelden van harde kazen zijn: Goudse of Hollandse kaas, witte kaas, Zwitserse kaas en pizzakaas. Let bij het bewaren van deze kazen op het volgende.

De kaasopslagruimte moet droog zijn.

Voor het bewaren van deze kaassoort is het onderste deel van de koelkast het meest geschikt.

Kaas ademt, maar heeft tegelijkertijd niet veel lucht nodig; Wikkel daarom een ​​stuk bakpapier om de kaas, niet te strak en niet te los.

Verander het inpakpapier elke keer dat u het kaaspakket opent. Omdat harde kaas vettig is, verhindert de opname van deze olie door het papier dat de kaas ademt en daardoor beschimmelt.

Het weken van harde kaas in olijfolie met smaken zoals aromatische groenten, een paar teentjes knoflook of wat peper is een uitstekende manier om dit soort kaas te bewaren.

Deze kazen hebben door hun stevigere textuur een hoger droogvermogen. Daarom is het aan te raden om wat boter of olie op het gesneden deel te smeren.

Een schone doek gedrenkt in azijn rond de kaas wikkelen is een andere manier om uitdroging te voorkomen.

Denk eraan om deze kazen uiteindelijk binnen 3 tot 4 weken te consumeren; Het wordt niet aanbevolen om het langer dan deze tijd in de koelkast te bewaren.

 

3. Bewaar de lokale kaas

De diversiteit aan weer- en klimatologische omstandigheden in Iran heeft geleid tot de opkomst van een verscheidenheid aan voedingsproducten. Inmiddels is er overal in Iran kaas in grote variatie verkrijgbaar en heeft elke regio zijn eigen lokale kaas. Onder de lokale kazen noemen we Lagwan-kaas, Talish-kaas en Koerdische Tof-kaas.

Maar Lakfan-kaas is een van de meest zoute kazen ter wereld. Om deze kaas vers te houden moet pekel worden gebruikt. Maar als je de zoutheid van de kaas niet lekker vindt, kun je zout aan het water toevoegen, zodat de zoutheid van de kaas in het water sijpelt en minder zout wordt.

In tegenstelling tot Liqvan-kaas, die in bijna elke supermarkt te vinden is, is Talash-kaas alleen in Talash zelf en bij de lokale bevolking te vinden. Taleshi-vrouwen maken kaas van verse schapen- of geitenmelk zonder de melkroom af te schuimen. Na het maken van de kaas legt de talshi deze in de huid van een schaap of geit zodat deze niet bederft. Zeker, met deze manier van bewaren wordt de geur en smaak van deze kaas heel bijzonder en uniek.

 

Handig bakje voor het bewaren van kaas

Om kaas goed te bewaren, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de volgende tips voor het kiezen van containers.

 Na het openen van de Aleppo-kaas wordt de kaas overgebracht naar geschikte opslagcontainers, zoals glazen containers, en wordt er wei aan toegevoegd.

De gewenste container moet volledig droog en schoon zijn.

Bij harde kazen zoals Goudse kaas is de speciale hoes voor deze kazen, de papieren of kaaszak genoemd, de beste plek om deze kazen te bewaren. Maar als de kaas die je hebt gekocht niet zo'n deksel heeft, gebruik dan bakpapier en wikkel de kaas erin. Om te voorkomen dat de kaas het aroma van de ingrediënten in de koelkast opneemt, wikkelt u de in papier gewikkelde kaas in een plastic zak of zak.

 

Symptomen van kaasbederf

De geur van kaas

Gezonde kaas heeft een sterk en uitgesproken aroma.

kaas kleur

Hoewel verschillende soorten kaas verschillende kleuren kunnen hebben, lijdt het geen twijfel dat de aanwezigheid van kleuren zoals roze, donkerbruin of groen de oorzaak zijn van kaasbederf.

 Kaas smaak     

Een onaangename, bittere of scherpe smaak kan ook een teken zijn dat de kaas bedorven is. 

Het oppervlak van de kaas wordt plakkerig

Als het oppervlak van de kaas plakkerig of dun wordt, wordt het gebruik ervan afgeraden.

Plet de kaas

Deze items kunnen u ook helpen een nauwkeurigere diagnose te stellen; Omdat de textuur van gezonde kaas een acceptabele consistentie heeft en dit probleem niet moeilijk te herkennen is.

De aanwezigheid van schimmel op de kaas  

Zoals eerder vermeld, als de schimmel de smaak van de kaas heeft aangetast, gooi het dan gerust weg!


De conclusie

Door de methoden in dit artikel te gebruiken, kunt u dit kostbare voedsel voor een langere periode bewaren. Maar tegelijkertijd raden we je altijd aan om de benodigde hoeveelheid te kopen en de ingrediënten vers te consumeren. Het artikel over het bepalen van de versheid van veelgebruikte dagelijkse voedingsmiddelen helpt u bij het kiezen van de juiste voeding. Heb jij ervaring met het conserveren van kaas? Deel uw ervaringen en meningen met ons in het opmerkingengedeelte.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -