المواضيع

De juiste manier om leren bank en stoel schoon te maken

De juiste manier om leren bank en stoel schoon te maken

De juiste manier om leren bank en stoel schoon te maken

Het reinigen van leer van banken en stoelen vereist speciale methodes. Hiervoor kunnen huishoudelijke chemicaliën of reinigingsmiddelen zoals azijn, zuiveringszout of maïsmeel worden gebruikt. Hier leest u hoe u leer en allerlei soorten vlekken ervan kunt verwijderen.

Er zijn veel producten op de markt die je kunt gebruiken om je leren bank schoon te maken. Door je leren meubelen regelmatig schoon te maken en te onderhouden en de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken, kun je ze jarenlang mooi in huis laten staan.


De eerste stap: verwijder het kleine vuil van de huid

1- Verwijder eerst de grootste stukken afval van de bank met een handstofzuiger. Veeg de pen en zijkanten van de bank en alle onderdelen grondig schoon.

2- Gebruik de haren van de stofzuiger en maak het leer van de bank voorzichtig schoon. Zorg ervoor dat de borstel van de stofzuiger zacht en zacht is om geen krassen op de huid te maken.

3- Gebruik een dikke, zachte borstel of een microvezeldoek om het stof voorzichtig op het oppervlak van het leer te borstelen.


De tweede stap: het leer van de bank en stoel reinigen

1- Doe een kom witte azijn en een liter water in een geschikte bak en breng aan de kook. (Het beste is om gedestilleerd water te gebruiken.) Laat het mengsel vervolgens op kamertemperatuur afkoelen. U kunt hiervoor natuurlijk ook chemische reinigingsmiddelen gebruiken.

2- Kies een oude zachte doek of een speciale schoonmaakdoek en week deze volledig in de reinigingsoplossing die je hebt gemaakt, en druk de doek goed aan om overtollig water te verwijderen totdat de doek net vochtig is. Als de zakdoek nat is en er water uit druppelt, kan het leer beschadigd raken.

3- Veeg het leer van de bank voorzichtig af met een doek gedrenkt in een oplossing van water en witte azijn. Begin bovenaan de bank en beweeg de handdoek langzaam naar beneden. U kunt de doek regelmatig in de oplossing bevochtigen en vervolgens schoonmaken.

4- Neem ten slotte een schone, zachte, droge handdoek en droog het leren oppervlak volledig af.


Stap drie: Reinig de verschillende huidplekken

1- Reinig de vetvlekken van de huid

Vetvlekken op leren banken worden meestal veroorzaakt door voedsel of cosmetica. Het is het beste om te overwegen om het schoon te maken zodra deze vlekken op de bank verschijnen. Om dit te doen, reinigt u eerst het oppervlak van het leer op de bovenstaande manieren en droogt u het leer vervolgens volledig af.

Als de vlek aanhoudt, strooi er dan wat zuiveringszout of maïzena over, laat het poeder een paar uur op de vlek zitten en veeg het dan voorzichtig van het leer.

2- Schone inktvlekken van leer

Als er verf of inkt op de leren bank is gemorst, moet u eerst een wattenschijfje in alcohol dopen en de inktvlekken met het wattenstaafje afvegen. Pas op dat u het leer niet nat maakt. Reinig na het verwijderen van de vlek het oppervlak van het leer met een vochtige doek en droog het gebied volledig af met een schone doek.

3- Reinig vloeibare vlekken van de huid

Soms wordt er een drankje zoals koffie, thee of frisdrank op de leren bank gemorst. Het is het beste om deze vloeistof meteen schoon te maken en niet te laten opdrogen op het oppervlak van het leer. Zodra de vloeistof op de huid is gemorst, veegt u deze voorzichtig af met behulp van de hierboven beschreven methoden. Vergeet niet om de huid na het reinigen volledig af te drogen.


Stap 4: Polijst het leer van de bank met een zelfgemaakte oplossing

1- Meng eerst 10 tot 15 druppels citroenolie of tea tree olie met 2 kopjes witte azijn in een kom. Roer de oplossing goed om de olie en azijn te combineren.

Tip: Gebruik geen olijfolie in plaats van tea tree olie, dit kan op den duur de huid beschadigen.

2- Giet de bereide oplossing op een zachte tissue of handdoek en wrijf het zachtjes over het oppervlak van de bank. Laat deze ingrediënten dan een nachtje op de bank liggen.

Opmerking: Pas op dat u de bank niet te nat maakt met deze oplossing, omdat te veel van deze oplossing het leer kan beschadigen.

3- Reinig de leren bank na een nacht met een zachte doek. Het schoonmaken van de bank moet rond zijn van boven naar beneden van de bank. Je zult merken dat de glans terug is in het leer van de bank.

Let op: om de zes tot twaalf maanden kunt u deze oplossing voorbereiden en de bank ermee polijsten zodat het leer van de bank zijn zachtheid en glans behoudt.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -