المواضيع

Hoe gedestilleerd water thuis te bereiden?

 Hoe gedestilleerd water thuis te bereiden?

Hoe gedestilleerd water thuis te bereiden?

De methode om thuis gedestilleerd water te bereiden is niet erg moeilijk en kan op drie manieren worden bereikt: koken, verdampen en bevriezen. Het hebben van gedestilleerd water in huis is nodig om enkele belangrijke taken uit te voeren, zoals het innemen van medicijnen of het bewateren van de gootsteen.

Gedestilleerd water is water dat wordt verkregen uit de condensatie van waterdamp en is praktisch chemisch zuiver water zonder vreemde onzuiverheden. Op deze manier wordt het water gekookt en wordt de stoom overgebracht naar andere vaten. Het kookpunt van gedestilleerd water is lager dan dat van gewoon water. Tijdens destillatie ontdoen we ons van chemicaliën, zouten, organisch materiaal, minerale zouten en vaste stoffen. In het volgende artikel leer je hoe je gedestilleerd water thuis kunt bereiden.

Ongeveer 200 jaar na Christus destilleerden de mensen uit die periode zeewater en gebruikten het om te drinken vanwege het gebrek aan water en de droogte. Dit geeft de lange geschiedenis van gedestilleerd water aan. Vandaag, met de groei van de industrie en de verbetering van de omstandigheden in geïndustrialiseerde landen, zien we speciale toepassingen voor dit product.


Chemische en fysische eigenschappen van gedestilleerd water

De pH van gedestilleerd water is neutraal en ligt rond de 7.

De specifieke geleidbaarheid van gedestilleerd water (beeldweerstand) is erg laag. Omdat de elektrische geleidbaarheid van water toeneemt met het oplossen van zouten erin.

Het kookpunt is lager dan dat van natuurlijk water vanwege de zuiverheid.

Aangezien er geen oplosbare stoffen zijn, is het niet corrosief.

Gedestilleerd water is net als gewoon water geen prettige drank en heeft door het verwijderen van de aanwezige ionen zijn smaak verloren.

 

3 manieren om thuis gedestilleerd water te bereiden

1. Door te koken

Dit is de eenvoudigste en meest gebruikelijke manier om thuis gedestilleerd water te bereiden. Hoe voor te bereiden:

Neem een ​​grote bak met een inhoud van 5-10 liter. Giet het gewone water dat u in uw dagelijks leven gebruikt en zet het op het vuur.

Plaats een hittebestendige glazen kom die in de bak in het water drijft.

Waterdruppels verzamelen zich geleidelijk in de kom. Zorg ervoor dat het water in de pan heet is en niet kookt.

U kunt het decompressieproces versnellen door een koude barrière te creëren om u te helpen. Om dit te doen, kunt u een ijspak in een bakje doen. In dit geval, wanneer de hete stoom het koude deel raakt, verandert het snel in waterdruppels.

Verhoog het vuur tot het water kookt. Aan de onderkant worden druppeltjes geleidelijk gevormd en in het glazen vat gefilterd. Wacht tot er voldoende water in de kom is verzameld.

Wees voorzichtig bij het legen, want de kom en het water erin zijn heet.

Opmerking: er is een andere methode in de kookmethode om gedestilleerd water te verkrijgen, namelijk als volgt:

U kunt gedestilleerd water maken met eenvoudige en basisapparatuur. Vul hiervoor de waterkoker met water en plaats deze op de gasbrander. Wacht vervolgens tot het water kookt en begint te stomen. Als je een bord over de dampen plaatst die uit de kom met water komen, vormen zich waterdruppels op het bord. Als je de plaat iets kantelt, zullen deze druppels zich verbinden en op de grond vallen. Dit water is hetzelfde gedestilleerde water dat je in een apart bakje kunt opvangen. De genoemde methode is de eenvoudigste en goedkoopste manier om gedestilleerd water te bereiden. Met een beetje creativiteit kun je een eenvoudig systeem bouwen voor het verdampen en opvangen van gedestilleerd water.


2. Gedistilleerd water via een verstuiver

De meest effectieve manier om te druppelen is met een verstuiver. Momenteel zijn er verschillende soorten van dergelijke apparaten en voor een relatief lage prijs kunt u zo'n apparaat aanschaffen en effectief gebruiken. Met dit apparaat kunt u gewoon water verdampen en gedestilleerd water krijgen.


3. Invriesmethode (laboratorium)

Meestal is het niet praktisch om deze methode te gebruiken om thuis gedestilleerd water te bereiden. Maar om de inhoud van dit artikel compleet te maken, noemen we deze techniek. De technologie voor het verkrijgen van smeltwater omvat verschillende soorten bevriezing van zuiver water en water dat onzuiverheden bevat. Experimenteel werd ontdekt dat het ijs bij stationair draaien sterk onzuiverheidsresiduen vasthoudt aan het begin en aan het einde van het bevriezen; Dus als je ijs krijgt, moet je eerst het vorige ijs verwijderen en dan gedestilleerd water krijgen door het grootste deel van het water te bevriezen.


Waarom heb je gedestilleerd water in huis nodig?

Het wordt gebruikt voor vasten en in sommige diëten.

Het is noodzakelijk om sommige medicijnen thuis te bereiden.

Het wordt aanbevolen om het strijkijzer en de stoom te verwijderen.

Vergeet niet de lucht te bevochtigen met gedestilleerd water, dit is een witte aanslag die zich afzet op meubels.

Net zoals gedestilleerd water kan worden gebruikt om planten water te geven en een aquarium te vullen, kunnen er ook bepaalde zouten aan worden toegevoegd.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -