المواضيع

Hoe rauwe en gekookte champignons thuis in te vriezen

Hoe rauwe en gekookte champignons thuis in te vriezen

Hoe rauwe en gekookte champignons thuis in te vriezen

Het invriezen van champignons kan methoden zoals drogen of het maken van augurken als conserveringstechniek vervangen. Champignons kun je rauw of na het koken in de vriezer bewaren.

Zoals u weet, kunnen champignons niet langer dan een week in de koelkast worden bewaard, omdat de champignons na deze tijd geleidelijk zwart worden. Als je veel paddenstoelen consumeert en je geïnteresseerd bent in het langdurig behouden van hun smaak en textuur, is het aan te raden om de basismethoden voor het correct bewaren van paddenstoelen te leren. Er zijn drie manieren om dit te doen, je kunt ze drogen, er paddenstoelenaugurken mee maken of ze invriezen.

Natuurlijk moet u er rekening mee houden dat elke manier om paddenstoelen te bewaren zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het voordeel van het invriezen van champignons is dat het heel makkelijk te maken is en de champignons hun smaak en textuur behouden. Ga met ons mee voor een overzicht van de beste manieren om rauwe en gekookte paddenstoelen in te vriezen.


Vries rauwe champignons in

Champignons kunnen rauw of gekookt worden ingevroren, hoewel rauwe en ingevroren champignons een kortere houdbaarheid hebben (ongeveer een maand in de vriezer) en eerder moeten worden geconsumeerd.

Was en maak de champignons eerst goed schoon met koud water en laat ze uitlekken, doe daarna de verse champignons in diepvrieszakjes en probeer overtollige lucht zoveel mogelijk te verwijderen. Wat je ook kunt doen is de datum van invriezen op de verpakking schrijven, dit herinnert je eraan om deze pakjes niet te lang in de vriezer te bewaren.


Methoden voor het invriezen van gekookte champignons

Hier beschrijven we drie geschikte manieren om gekookte paddenstoelen in te vriezen:

1. Paddenstoelen invriezen met stoom

Door deze methode blijven de textuur en smaak van de champignons langer behouden. Giet hiervoor 1 theelepel citroensap in 2 kopjes water en stoom de stukjes champignon met de resulterende stoom. Afhankelijk van de grootte van de champignonstukjes duurt dit 3 tot 5 min. Nadat je zeker weet dat ze helemaal gaar zijn, laat je de champignonstukjes afkoelen, doe je ze in een luchtdichte bak en zet je ze in de vriezer.

2. Champignons invriezen door te frituren

Maak eerst de champignons schoon. Als je niet van plan bent om binnen een week verse paddenstoelen te gebruiken, kun je ze het beste invriezen om ze te bewaren.Begin met het schoonmaken van de paddenstoelen onder water en ze vervolgens aan de lucht te laten drogen, spreid ze uit op papier of een handdoek om overtollig te absorberen water.

Smeer de groenten met champignons. Als de champignons bijna droog zijn, maak ze dan schoon met keukenpapier of een harde borstel. Hierdoor wordt een deel van de verontreiniging verwijderd.

Bak de champignons. In dit stadium van het invriezen van de champignons, voordat je de champignons gaat bakken, hak ze fijn en meng ze met een eetlepel of twee olijfolie en een beetje zout en peper.

Laat de champignons afkoelen. Als de champignons klaar zijn met koken, laat ze afkoelen voordat ze invriezen en spreid ze uit op een bord om af te koelen.

In plastic zakken invriezen. Zodra de champignons zijn afgekoeld, bewaar ze in plastic zakken en vries ze in. Koken voor het invriezen voorkomt dat het te veel vocht opneemt.

Sommigen geloven dat door de champignons te roosteren, ze een sterkere smaak behouden voor langdurige opslag in de vriezer. Dit probleem hangt natuurlijk volledig af van het type olie of boter dat wordt gebruikt.

3. Rauwe champignons invriezen met behulp van de blancheermethode

Hieronder leren we een uitstekende methode waarmee je paddenstoelen gemakkelijk kunt invriezen en ze minstens een maand of twee kunt gebruiken. 

Was en hak de champignons.

Giet water in een pan en laat het koken.

Voeg een beetje zout en een beetje witte azijn toe aan het water.

Giet de champignons in kokend water en kook gedurende 10 minuten.

Giet de champignons na 10 minuten af ​​en leg ze direct in koud water met ijsblokjes.

Giet vervolgens weer af en laat het water volledig weglopen.

Nu kun je inpakken wat je maar wilt en in de vriezer bewaren; Deze methode om champignons in te vriezen is de beste optie om champignons te bewaren zonder zwart te worden.

 

Belangrijke punten bij het invriezen van champignons

Koop gezonde, onbeschadigde paddenstoelen (ze bevinden zich nog in de vroege stadia van het openen van hun botten).

De beste manier om paddenstoelen die uit cellofaan zijn gehaald te bewaren, is door ze in papieren zakken te doen en in de koelkast te bewaren. Doe de champignons niet in een diepvrieszak, deze worden door het zweten eerder zacht en bederven. Champignons blijven tot vier dagen gezond in de koelkast, maar verliezen daarna hun versheid.

Door de champignons in een papieren envelop te doen, kun je ze tot wel een week gezond houden.

Champignons moeten eerst worden schoongemaakt en vervolgens worden gewassen. Gekweekte paddenstoelen kunnen rauw gegeten worden, maar de meeste paddenstoelen dienen gekookt gegeten te worden.

Champignons worden vers, ingeblikt, gedroogd en ingevroren gebruikt.

 

De conclusie

Hoewel de smaak van paddenstoelen voor veel mensen wenselijk is, maar omdat een groot deel van de zachte weefsels van paddenstoelen uit water en eiwitten bestaat, kan het zeer schadelijk zijn voor de gezondheid als dit voedsel niet goed wordt bewaard of gekookt; Daarom moet u, voordat u iets doet, voorzichtig zijn met het kiezen van gezonde en verse paddenstoelen om in te vriezen, en vermijd het kiezen van paddenstoelen die vlekken hebben of uitgedroogd zijn.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -