المواضيع

Hoe u zeep bewaart en tips die u moet kennen

Hoe u zeep bewaart en tips die u moet kennen


De conditie en opslagplaats van vaste zeep is een van de belangrijkste en noodzakelijke punten in de categorie persoonlijke gezondheid, die kan helpen uw gezondheid en de samenleving te behouden door deze te kennen en te observeren.

Zeep is een van de meest gebruikte huishoudelijke schoonmaakmiddelen en speelt een belangrijke rol bij de gezondheid. Zeep heeft een grote variëteit en is vaak verkrijgbaar in zowel vloeibare als vaste vorm op de markt. Zepen worden meestal in de badkamer gebruikt, maar weet u welk effect de warme en vochtige omgeving van een badkamer heeft op vaste, ongecoate zepen die in die ruimte worden bewaard? Volg met ons de voorwaarden voor het bewaren van zeep in de badkamer...


Wat zijn de voorwaarden voor het bewaren van zeep in de badkamer?

De warme en vochtige omgeving van de badkamer is een geschikte omgeving voor de groei van allerlei soorten schimmels en bacteriën, die de gezondheid kunnen schaden en huidirritaties kunnen veroorzaken als de hygiënetips niet worden opgevolgd. Een van de wasmiddelen die in de badkamer worden gebruikt om te wassen, zijn zeep in vaste of vloeibare vorm. Er zijn vloeibare zepen in pompcontainers die niet in contact komen met lucht, daarom zijn er geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig om ze in de badkamer op te bergen, maar vaste zepen hebben papieren of plastic doppen die bij gebruik worden verwijderd. Deze zepen worden meestal voor een bepaalde tijd gebruikt en er zijn enkele punten die in gedachten moeten worden gehouden bij het gebruik en onderhoud van de zeep:

Na elk gebruik van harde zeep, was het met water om vuil van het oppervlak te verwijderen, plaats een stuk spons onder de zeep en plaats de zeep buiten de douche om volledig te drogen.

Nadat de zeep volledig is opgedroogd, plaatst u deze in een gesloten bak zodat er geen stof op het oppervlak terechtkomt. Als je de zeep buiten neerzet, zal het stof op het oppervlak gaan zitten en zal de verontreiniging ervan tijdens het gebruik op de huid worden overgedragen.


Tips voor het gebruik van zeep. Van zeepkeuze tot onderhoud

In het geval van het gebruik van vaste zeep, moet elke persoon zijn eigen zeep hebben en mogen alle gezinsleden geen gewone zeep gebruiken, omdat het gebruik van vaste zeep op een gebruikelijke manier de overdracht van ziekten veroorzaakt.

Het is het beste om niet hetzelfde type zeep voor je gezicht en lichaam te gebruiken, omdat gezichtszeep verzachtende middelen bevat die niet in lichaamszeep voorkomen.

Het is het beste voor elke persoon om een ​​zeep te kiezen die bij zijn huid past, afhankelijk van zijn huidtype.

Vloeibare zeep wordt vaak gebruikt voor het wassen van de handen en is hygiënischer dan vaste zeep, maar houd er rekening mee dat vloeibare zeep de huid uitdroogt; Daarom is het beter om romige vloeibare zeep te gebruiken.

Als u reiszeep in de vorm van een laken gebruikt, is het beter om een ​​dubbele wasbeurt te doen, hoewel deze zepen de kenmerken hebben van vloeibare en vaste zepen, schuimen ze niet veel.

Als je traditionele zeep zoals Maragheh-zeep wilt gebruiken, probeer dan de verpakte zeep te kopen met het licentie- en productienummer. Omdat de pH-onbalans van deze zepen ervoor zorgt dat de huid droog en ruw wordt.

Vermijd het gebruik van geparfumeerde zeep als u allergisch bent voor de geur (jeukende huid, roodheid, dermatitis).

Gebruik bij voorkeur zepen die plantaardige ingrediënten bevatten, omdat deze zepen je huid zacht en soepel maken.

Hoewel het constant wassen van de huid met zeep geen problemen veroorzaakt voor mensen met een vette huid, moeten mensen met een droge huid hun gezicht niet elke dag met zeep wassen en vaker gezichtscrème gebruiken.

 

De conclusie

Bewaar helemaal geen vaste zeep in de badkamer, want als je vaste zeep in de badkamer bewaart, kan deze vervuilen. Voor de badkamer kunt u het beste een vloeibare zeep met een pomp gebruiken, zodat u geen zeep of bezinksel in de badkamer hoeft te schrobben en om de netheid te behouden. Je kunt natuurlijk ook zelfgemaakte zepen proberen, zoals kurkumazeep of zelfgemaakte eucalyptus- en muntzeep die je zelf hebt gemaakt. 

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -