المواضيع

identificatie van verse vis; Hoe kies je verse en gezonde vis?

identificatie van verse vis; Hoe kies je verse en gezonde vis?

identificatie van verse vis; Hoe kies je verse en gezonde vis?

Om verse vis te herkennen, volstaat het om aandacht te besteden aan enkele simpele dingen in de ogen, schubben, visvlees en kleur, zodat de geur van de vis aangeeft of deze vers of overgebleven is.

Er zijn maar een paar plaatsen waar u veilig verse vis van hoge kwaliteit kunt kopen; Of je koopt verse vis van de vissers zodra je hem vangt, of je moet naar de vismarkt aan zee om hem te kopen. Maar aangezien geen van deze plaatsen voor de meeste mensen persoonlijk te bezoeken is, is de beschikbare optie om de gewenste vis te kopen in de viswinkel of in de visafdeling van de supermarkt.

Waar je de vis kunt krijgen die je nodig hebt, hangt helemaal af van je keuze, maar je moet heel voorzichtig zijn bij het selecteren van verse en gezonde vis. In de rest van dit artikel laten we u kennismaken met verse vis, zodat u verse vis kunt kopen door enkele punten te observeren en te controleren. blijf bij ons


De beste manier om verse vis te herkennen

Verse vis is moeilijk te identificeren. Maar u kunt het eenvoudig doen met behulp van de volgende methoden. 

1. Herken verse vis op het oog

Om verse vis te herkennen, kijk naar de ogen van de vis Verse vis heeft altijd heldere, glanzende ogen. Na enige tijd worden de ogen van de vis dof en een beetje grijs, wat aangeeft dat hij oud is.

2. Herken verse vis aan de staart 

Houd een vis vast en kijk ernaar, de staart van een dode of rottende vis is laag en los. Droge vinnen en grijs vlees in plaats van felrood vlees geven ook aan dat de vis bedorven is.

3. Maak onderscheid tussen verse vis en oude vis door de vissenhuid

Het lichaam van verse vis heeft transparante, glanzende schubben. De huid moet een natuurlijke metaalachtige glans hebben en de schubben moeten stevig aan het lichaam vastzitten. De rest van de vis is troebel en kleurloos.

4. Herken verse vis aan de geur

Ruik eraan om verse vis te herkennen. Verse vis heeft geen onaangename geur en ruikt juist naar zeewater. Soms ruikt verse vis naar komkommer. Visresten ruiken naar ammoniak, en hoe langer het staat, hoe sterker die geur wordt.

Het is interessant om te weten dat vissen in het ijs kunnen bederven, tenzij hun magen leeg zijn. Vergeet niet dat de geur van overgebleven vis niet verdwijnt door het in sauzen, smaakmakers en koken te doen.

5. Identificatie van verse vis door het lichaam van de vis

Als je op de overgebleven vis drukt, blijven je vingerafdrukken erop, terwijl vers visvlees stevig is, en als je erop drukt, zal de inkeping op het vlees snel terugkeren naar zijn oorspronkelijke staat.

6. Viskieuwen en vinnen

Een andere manier om verse vis te identificeren, is door de kieuwen en hun opening te onderzoeken. De kleur aan de binnenkant van de kieuwen moet roze of felrood zijn en ze moeten vochtig zijn. De resterende kieuwen van de vissen zijn bleek en helder en hun toestand is slijmerig of droog.

7. Herken verse vis aan de kleverige substantie erop

Het slijm in verse vis is helder en geurloos. Hoe ouder de vis, hoe donkerder en ondoorzichtiger hij zal zijn en hoe onaangenamer de geur zal zijn.

8. Vissenbloed

Als er bij het schoonmaken veel bloed uit de vis sijpelt, betekent dit dat de vis recent is gevangen.

9. Beenvis

Als de huid en het mes van de vis gemakkelijk worden afgepeld bij het snijden van de vis, geeft dit aan dat de vis oud is.


Belangrijke punten voor het kopen van visfilets

1. Kies bij het kopen van filets, visfilets of in pakjes vis met vers, stevig vlees.

2. Als er huid op de stukken vis zit, mag deze niet los en hangend zijn. De huid van de vis moet stevig aan het vlees hechten.

3. De slechte geur en het gebrek aan vlees in de filet is een teken van overgebleven vis.

4. Als het stuk vis in de verpakking zit, kan het een beetje vloeistof rond het vlees hebben verzameld, en als de kleur van de vloeistof helder is, dan is de vis gezond, maar als de kleur wit is, dan is dit bewijs van een bedorven vis.


Belangrijke punten voor het kopen van levende vis

1. Zorg er bij het kopen van levende vis uit het aquarium voor dat het water schoon is.

2. Kies vissen die niet dicht bij de oppervlakte zijn en kies vissen die dichter bij de bodem van de tank zijn.


Belangrijke punten bij het kopen van zalm

1- Kies bij het kopen van zalm de stukken met een witte kleur: als de stukken visvlees helemaal rood zijn, zijn ze waarschijnlijk geverfd.

2- Kies geen vissen met lichte vlekken op hun huid, aangezien ze worden gevangen tijdens het paaiseizoen en hun vlees dun en niet smakelijk is.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -