المواضيع

Knoflook vers houden Manieren om knoflook lang te bewaren

Knoflook vers houden Manieren om knoflook lang te bewaren

Knoflook vers houden Manieren om knoflook lang te bewaren

Er zijn verschillende manieren om knoflook lang te bewaren, zoals invriezen, drogen, oliën en inmaken. Ook kunt u uw knoflookplanten lang gezond en sappig houden met de juiste manieren om knoflook vers te houden. Hier kun je leren hoe je knoflook thuis bewaart.

Knoflook staat bekend als een kruid, maar in feite is eetbare knoflook de ui van de knoflookplant, die een speciale en sterke smaak heeft die dicht bij die van eetbare ui ligt. Knoflook wordt gebruikt om allerlei soorten voedsel te koken en soms voor medicinale doeleinden. Verse knoflook haal je bij de plaatselijke kruidenier of uit je eigen tuin, en als je weet hoe je knoflook op de juiste manier bewaart, kun je het lang bewaren. Hier leert de ster je de juiste manieren om knoflook te bewaren.


Basistips voor het kopen en bewaren van knoflook voor een lange tijd

1- Zorg er bij aankoop voor dat de knoflook vers is, want hoe verser de knoflook, hoe langer hij houdbaar is. Let hiervoor op deze twee punten:

Knoflookuien moeten een droge, papierachtige schil hebben en geen kiemen. Malse knoflookplanten geven aan dat de knoflook overrijp is en niet lang houdbaar.

Koop geen geplette of in de winkel gekochte knoflook.

 

2- Laat de knoflookplant drogen voordat je hem opbergt. Knoflook drogen voordat je hem opbergt, maakt de smaak intenser.

Was de verse knoflookstruik en droog deze een week op een donkere plek zonder vocht, je kunt de knoflook aan de steel hangen om te drogen.

Knoflook moet op kamertemperatuur worden bewaard. Veel mensen denken dat ze hun knoflook in de koelkast moeten bewaren, maar dat klopt niet, want knoflook kan het beste op een koele kamertemperatuur van rond de 16°C worden bewaard.

3- Knoflook koud of invriezen is een slecht idee. Omdat het knoflook bederft. Het koelen van knoflook verhoogt het vochtgehalte en leidt tot schimmelgroei en rottende knoflook.

Als je vers gehakte of gepelde knoflookteentjes hebt, kun je ze in een luchtdichte verpakking doen en in de koelkast bewaren, maar je moet ze zo snel mogelijk gebruiken.

Het wordt niet aanbevolen om knoflook in te vriezen, omdat bevriezing de smaak van de knoflook zal veranderen.

 

4- Bewaar de knoflook op een goed geventileerde plaats. Door knoflook in een goed geventileerde ruimte te bewaren, kan de knoflook ademen en wordt de levensduur verlengd.

Knoflook kan worden bewaard in kaasdoek, een draadmand, een kleine container met gaten voor ventilatie of zelfs een papieren zak.

Bewaar verse knoflook niet in plastic zakken of luchtdichte bakjes, hierdoor gaat de knoflook rotten of ontkiemen.


5- Bewaar verse knoflookstruiken op een droge en donkere plaats. Een keukenkastje of een schaduwrijk hoekje boven je keuken is hiervoor een goede plek. Houd knoflook uit de buurt van zonlicht en vocht om te voorkomen dat het ontspruit.


6- Zodra een knoflookstruik wordt geopend, moet u deze snel consumeren, want wanneer een knoflookstruik wordt geopend, wordt de houdbaarheid sterk verminderd. Als de knoflook papperig wordt of de bloem in het midden groen wordt, moet je hem weggooien. Als het knoflookstruikje niet geopend is, kun je het maximaal 8 weken bewaren.


Verschillende manieren om knoflook lang te bewaren

Methode 1: Knoflook bewaren door invriezen

Hoewel sommige mensen tegen het invriezen van knoflook zijn, zoals hierboven vermeld, verandert het invriezen de textuur en smaak van de knoflook. Maar invriezen kan handig zijn voor mensen die zelden knoflook gebruiken

Voor dit doel kunt u knoflook op twee manieren invriezen:

1- Haal de teentjes knoflook eruit en pel ze, doe ze in een plastic bakje of aluminiumfolie of wikkel ze in een diepvrieszak en leg ze in de vriezer. Je kunt zoveel teentjes knoflook nemen als je wilt.

2- Je kunt de teentjes knoflook schillen en fijn hakken of malen. Doe de knoflook vervolgens in een plastic diepvrieszak of in een bakje in een diepvrieszak en zet deze in de vriezer.


De tweede methode: knoflook in olie houden

Er is veel controverse rond het bewaren van knoflook in olie, omdat het bewaren van knoflook in olie bij kamertemperatuur in verband wordt gebracht met de groei van Clostridium botulinum-bacteriën, die een dodelijke ziekte genaamd botulisme kunnen veroorzaken. Als knoflook echter in olie in de vriezer wordt bewaard, verdwijnt het risico om deze bacteriën op te lopen.


Manieren om knoflook in olie te bewaren:

1- Pel de teentjes knoflook, doe ze in een glazen of plastic kom en giet de olie over de kom. Sluit de container vervolgens goed af en plaats deze direct in de koelkast. Gebruik indien nodig een lepel om de knoflook te verwijderen.

2- Doe een deel gehakte knoflook en twee delen olijfolie in een blender en meng goed om een ​​puree van knoflook en olijfolie te verkrijgen. Doe de puree vervolgens in de diepvriesbak met goed sluitend deksel en zet deze in de vriezer.


De derde methode: knoflook bewaren in azijn

Je kunt knoflookteentjes in witte azijn (zoals augurk) doen en maximaal vier maanden in de koelkast bewaren. Om dit te doen, doe je gehakte teentjes knoflook in een glazen pot, vul je de ruimte in de pot met witte azijn, sluit je de pot goed en zet je hem in de koelkast.

Opmerking: om meer smaak aan gepekelde knoflook toe te voegen, kunt u 1 eetlepel zout (per kopje vloeistof) toevoegen, samen met gedroogde kruiden, zoals rode pepervlokken, oregano en rozemarijn, en vervolgens de pot schudden om de ingrediënten te mengen. Goed mengen.

Hoewel gepekelde knoflook in de koelkast maximaal vier maanden gezond moet blijven, moet u de inhoud van de container weggooien als u tekenen van schimmelvorming op het oppervlak van de vloeistof ziet. Bewaar gepekelde knoflook nooit op kamertemperatuur, deze bederft erg snel.


Vierde methode: droge knoflook

Een andere gemakkelijke manier om knoflook te bewaren, is door het te drogen. Gedehydrateerde knoflook wordt geperst, dus zelfs als je veel gedehydrateerde knoflook hebt, neemt het niet veel ruimte in beslag. Wanneer je gedroogde knoflook gebruikt bij het koken, absorbeert het water en geeft het je eten een geweldige smaak.

Om knoflook te drogen, snijdt u ze eerst doormidden. Leg vervolgens de knoflook op de bakplaat en kook deze gedurende twee uur op 60 ° C. Verander dan het vuur naar 130 en wacht tot de knoflook volledig droog is.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -