المواضيع

Maak het strijkijzer schoon en verwijder de kalkaanslag

 Maak het strijkijzer schoon en verwijder de kalkaanslag

In dit artikel leren we je manieren om je strijkijzer schoon te maken en te ontkalken, inclusief het reinigen van het strijkijzer met azijn en het reinigen van het strijkijzer met zout, tandpasta en zuiveringszout. Ook leer je hoe je er een brandwond van kunt verwijderen.

Het verwijderen van vlekken, het verwijderen van het strijkijzer uit kleding of het reinigen van het strijkijzer is altijd een probleem geweest bij het gebruik van dit apparaat. IJzer moet regelmatig worden gekalkt en het verdient de voorkeur om de tank te vullen met gedestilleerd water. Het verdient ook de voorkeur om het overtollige water na elk gebruik en elke reiniging van het strijkijzer af te tappen, zodat er zich geen aanslag in ophoopt.

Een van de redenen voor de vervuiling van de strijkvloer is de afzetting van waterige kalk aan de bron, het oplossen van sommige kledingdetails zoals afbeeldingen en labels tijdens het strijken en strijken van synthetische stoffen, acryl, nylon en polyester, en minerale afzettingen die het gevolg zijn van gebruik. Hij wees naar de stoom van het strijkijzer en het overgebleven overtollige water.

Door deze basisverklaringen te noemen, willen we in de rest van dit artikel verwijzen naar de manieren om uw strijkijzer schoon te maken. blijf bij ons

Maak je strijkijzer schoon en verwijder kalkaanslag op zeven eenvoudige en praktische manieren

Verschillende manieren om het strijkijzer schoon te maken

Het strijkijzer kan vuil worden door de verdamping van water en bezinksel erop, of zelfs door brandende kleding tijdens het strijken. U kunt een spray van zuiveringszout of andere producten gebruiken om de resten en vlekken op uw strijkplank te verwijderen.

Als u van plan bent uw strijkijzer regelmatig schoon te maken, zijn er gelukkig enkele eenvoudige manieren om dit te doen. Hieronder zullen we enkele van deze methoden leren kennen.

1. Reinig het strijkijzer met azijn

Om je strijkijzer met azijn schoon te maken, meng je driekwart kopje water en een kwart witte azijn en giet je deze oplossing in de ijzertank. Als je azijn wilt gebruiken, lees dan eerst de instructies van je strijkijzer om er zeker van te zijn dat je azijn in het reservoir kunt gieten. Zet nu het strijkijzer aan op de hoogste temperatuur. Gebruik de stoom om de stoomuitlaatopeningen grondig schoon te maken.

De volgende stap is een paar minuten een schone doek strijken. Gebruik hiervoor een doek waarvan u het niet erg vindt als hij vies wordt, omdat er wat bezinksel en vuil in het strijkijzer op terecht kan komen.

Nadat je deze dingen hebt gedaan, is het strijkijzer volledig schoongemaakt en hoef je het alleen maar uit te zetten en te wachten tot het is afgekoeld. Als er nog water of een oplossing in de ijzeren tank zit, laat deze dan leeglopen.

Stoomstrijkijzerontvetter is een van de artikelen die op de markt verkrijgbaar zijn en je kunt er gemakkelijk je stoomstrijkijzers mee schoonmaken.

2. Reinig het strijkijzer met zout

Het smerigste deel van het strijkijzer is de onderkant. Met behulp van zout kunt u roet, zwartheid en vuil van het oppervlak van het strijkijzer verwijderen. Hiervoor heb je wat zout, een washandje en dik keukenpapier nodig.

Leg hiervoor een dikke papieren handdoek op de handdoek en giet zout op de papieren handdoek, zet het strijkijzer op de hoogst mogelijke temperatuur en laat het in een cirkelvormige beweging over de zouten lopen, je zult zien dat de zwartheid en het roet gewoon zullen komen van de vloer wordt het strijkijzer schoongemaakt.

3. Reinig het strijkijzer met azijn en zout

Dit mengsel is een geweldige manier om verbrande, afgezette en vuile delen van je strijkijzer te verwijderen. Volg deze stappen om het strijkijzer op deze manier schoon te maken:

Meng twee kopjes witte azijn en een kopje zout en verwarm dit mengsel op het fornuis tot het zout is opgelost, maar pas op dat de azijn niet kookt.

Laat het resulterende mengsel afkoelen. Draag handschoenen als je wilt voorkomen dat je handen naar azijn gaan ruiken.

Doordrenk een schone doek met een mengsel van azijn en zout en wrijf ermee over je strijkplank. Om dit te doen, kunt u een zachte borstel of een oude tandenborstel gebruiken, maar als uw strijkplank van teflon is, gebruik dan geen borstel, omdat deze krassen op het oppervlak kan veroorzaken.

Het resterende vuil op het strijkijzer moet zoveel mogelijk worden schoongemaakt met een doek gedrenkt in azijn en zout. Als de vlek niet volledig is verwijderd, doopt u de doek opnieuw in het mengsel en herhaalt u het reinigingsproces. Vervolgens zet je het strijkijzer aan en veeg je het scherm schoon met een schone doek. Dit zal helpen om eventueel achtergebleven vuil van het strijkijzer te verwijderen.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -