المواضيع

Ontdek hoe u aubergine voor een lange tijd thuis kunt bewaren

Ontdek hoe u aubergine voor een lange tijd thuis kunt bewaren

Bewaar aubergine voor een lange tijd thuis

Als u weet hoe u aubergine moet bewaren, kunt u deze heerlijke vrucht langer bewaren en als u er een grote hoeveelheid van koopt, kunt u hem gezond houden. In dit artikel laten we u kennismaken met manieren om aubergine te bewaren.

Het zal je misschien verbazen dat aubergine een vrucht is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Vanwege de manier waarop het wordt geconsumeerd, beschouwen de meeste mensen het echter als een soort groente. Door te leren hoe u aubergine bewaart, kunt u deze heerlijke vrucht langer bewaren en er in minder tijd van genieten. Aangezien aubergine een kruidige en droge smaak heeft, is het een ideale keuze om te gebruiken bij koude gerechten zoals kip. In dit artikel leren we je hoe je aubergine bewaart.


3 geweldige manieren om aubergines lang te bewaren

Je kunt aubergine op verschillende manieren bewaren op kamertemperatuur, in de koelkast of vriezer. Om aubergines vers te houden, gebruikt u de volgende bewaarmethoden, dit zijn de best mogelijke manieren om aubergines te bewaren:


1. Bewaar de aubergine op kamertemperatuur

Je kunt hele aubergines op kamertemperatuur bewaren. Een hele aubergine is een aubergine die niet is geschild of gesneden. Aubergineschijfjes kunnen alleen in de koelkast of vriezer worden bewaard. Doe de hele aubergine in een papieren zak of een bakje met een luchtgat. U hoeft de zak niet goed af te sluiten of de hele pot te bedekken, want aubergines hebben luchtcirculatie nodig om vers te blijven.

Om aubergine op kamertemperatuur te bewaren, bewaart u deze uit direct zonlicht en plaatst u deze heerlijke vrucht in een koele kamer met een temperatuur van ongeveer 54 graden Fahrenheit of ongeveer 12 graden Celsius. Garages, kelders of andere ruimtes met koele, donkere temperaturen creëren ook ideale omstandigheden om aubergines in de omgeving te houden. Zo blijft de aubergine vier dagen vers.


2. Bewaar de aubergine in de koelkast

In de groentelade van je koelkast kun je aubergine gemakkelijk een week bewaren. Om de aubergines langer in de koelkast te bewaren, kunt u ze voorzichtig in papier of keukenpapier wikkelen om ze te beschermen tegen vocht in de koelkast, en ze vervolgens in een plastic zak doen zonder het deksel te sluiten.

Door luchtcirculatie en een goede scheiding van ethyleenproducten zoals bananen, appels enz. blijft uw aubergine zeven dagen of langer vers en stevig in de koelkast. Om gebakken aubergine of andere gerechten gemaakt met aubergine te bewaren, plaatst u het voedsel in een luchtdichte verpakking, sluit u het deksel en zet u het in de koelkast. Zo kun je gemakkelijk tot wel 5 dagen lang van het gewenste voer genieten.


3. Bewaar aubergine door in te vriezen

Het invriezen van aubergines verlengt de houdbaarheid en is de beste optie voor mensen die door de week of maand geen tijd hebben om verse aubergines te kopen en elke keer klaar te maken. Hiervoor moet u deze stappen volgen:

Was de aubergine eerst voorzichtig in koud water.

Verwijder vervolgens de schil met een dunschiller.

Leg de aubergine in de lengte op een snijplank en snijd hem in dunne ronde schijven van ongeveer 1 centimeter dik.

Breng een pan water aan de kook en voeg er een paar druppels citroensap aan toe om de kleur van de aubergine te behouden.

Nadat het water kookt, worden de aubergines volledig ondergedompeld in kokend water en gedurende vier minuten gekookt.

Doe vervolgens, net als bij het pocheren van champignons, de aubergine eerst in een vergiet en leg de plakjes aubergine onmiddellijk vijf minuten in een ijsbad, d.w.z. een mengsel van water en ijs.

Laat de aubergine vervolgens weer uitlekken, droog de plakjes aubergine en bewaar ze in een goed gesloten diepvrieszak. Als u uw aubergine niet volledig droogt voordat u hem in de vriezer bewaart, kan overtollig vocht ervoor zorgen dat hij bederft.

Je kunt deze aubergine gemakkelijk tot wel 6 maanden gebruiken.

 

3 belangrijke tips voor het bewaren van aubergine

Let op de volgende punten om de houdbaarheid van aubergine te verlengen:


1. Kies verse aubergine om te kopen

Als u een aubergine van goede kwaliteit koopt in de supermarkt of op de boerenmarkt, kunt u deze langer bewaren. Kies aubergines met een donkerdere auberginekleur. Koop geen verkleurde aubergines. Als je de aubergine aanraakt, moet deze zwaar aanvoelen en moet de schil glad en glanzend zijn. Vlekken en verweking van delen van de aubergine zijn tekenen van rot.


2. Houd aubergine uit de buurt van andere gewassen

Bewaar aubergines in de koelkast of op het aanrecht uit de buurt van ethyleenproducerende vruchten zoals appels, meloenen en bananen. Het ethyleen dat door deze vruchten vrijkomt, kan het rijpings- en rottingsproces van aubergines versnellen, wat resulteert in een papperige en onaantrekkelijke groente.


3. Besprenkel de aubergine met citroensap

Als je plakjes over hebt van een grote aubergine die je wilt bewaren voor een andere maaltijd, kun je de plakjes aubergine in een kom doen en wat citroensap over de plakjes sprenkelen. Leg de aubergine zo neer dat het citroensap alle stukjes raakt. Het citroenzuur helpt het snijgebied fris te houden. Sluit de container vervolgens goed af. Van deze overgebleven aubergine kun je augurken maken, olijfolie met knoflook toevoegen en een groentesmoothie maken.


Hoe bewaar je geroosterde of gekookte aubergines?

U kunt de aubergine koken, grillen of voorbakken en in de vriezer leggen om minder tijd te besteden aan het bereiden van uw gewenste gerecht. De methode om gekookte aubergine te bewaren is dezelfde als de blancheermethode, die volledig wordt uitgelegd in het gedeelte over het invriezen van aubergines. Maar om geroosterde aubergine in te vriezen, doe je het volgende:


Was eerst verse, gezonde aubergines en droog ze grondig af.

Plaats vervolgens de vlamrasp op een grotere gasbrander op middelhoog vuur en leg de aubergine erop.

Nadat je de aubergine om de paar minuten op zijn kop hebt gedraaid verandert hij volledig van kleur, je kunt in verschillende delen kleine inkepingen maken zodat ook het binnenste gedeelte volledig gegrild wordt.

Om de aubergine te grillen kun je gebruik maken van een airfryer of oven, of je kunt de aubergine op spiesjes op de traditionele manier grillen.

Laat de aubergine na het grillen onder koud water lopen zodat de schil er gemakkelijk af kan.

Pureer vervolgens de aubergine volledig.

Neem nu de gewenste hoeveelheid gesneden aubergine en doe deze in een diepvrieszak en zet deze in de vriezer.

Merk op dat bevroren aubergine minder eigenschappen heeft dan verse aubergine; Daarom, als hun kwaliteit en eigenschappen belangrijk voor u zijn, evenals de essentiële ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd, is het het beste om te proberen slechts voor een week aubergine per keer te kopen en methoden te gebruiken om aubergines in het milieu of in de tuin te bewaren. koelkast.


De conclusie

 Er zijn verschillende manieren om aubergines te bewaren, en in dit artikel hebben we de meest praktische beschreven. We hopen dat u deze methoden gemakkelijk kunt gebruiken en de bewaartijd van deze heerlijke vrucht thuis kunt verlengen. De langere houdbaarheid van aubergine helpt u om het in meer maaltijden te gebruiken en de vruchten te plukken met een enkele aankoop.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -