المواضيع

Pluis uit kleding verwijderen op 11 eenvoudige en praktische manieren

Pluis uit kleding verwijderen op 11 eenvoudige en praktische manieren

Pluis uit kleding verwijderen op 11 eenvoudige en praktische manieren

Als je een vraag hebt, hoe voorkomen we dat er pluisjes op onze kleding komen en wat zijn de beste manieren om pluisjes van kleding te verwijderen? Blijf op de hoogte voor eenvoudige manieren om pluizen van kleding te verwijderen.

Misschien is hij al klaar voor je, hij begint door de jurk te bladeren die je zo leuk vindt en verpest de schoonheid van de jurk. De reden voor de vorming van deze pool zijn de vezels van soortgelijke draden, die na een periode van gebruik en het verstrijken van de tijd door wrijving, deze vezels van elkaar scheiden en aan elkaar plakken en worden gezien als ronde doornen op het oppervlak . kleding oppervlak


Wat doe jij om pluis te voorkomen?

Voordat u de methoden voor het verwijderen van pluisjes uit kleding uitlegt: als u alle kledingstukken verward in de wasmachine gooit, kunnen uw kledingstukken beschadigd raken wat betreft kleur, textuur, enz., en kunnen er pluisjes uit andere kledingstukken vallen. Dus het eerste is om de kleding te sorteren voordat je ze wast. In deze categorie moet u op deze punten letten:

Sommige kleding, zoals katoenen kleding, fluweel, handdoeken en handdoeken, produceren pluisjes. Daarom moeten ze apart worden gewassen om kleding die snel pluisjes absorbeert niet te beschadigen.

Linnen, synthetische, gebreide en bijpassende stoffen trekken gemakkelijk pluisjes aan.

Het maakt niet uit van welk geslacht je kleding is gemaakt, het is altijd een goed idee om de kleding binnenstebuiten in de wasmachine te doen. Dit voorkomt dat het kledingstuk gaat rafelen en verlengt de levensduur van het kledingstuk.

Controleer de binnenkant van de zakken voordat u kleding in de auto gooit. Papieren zakdoekjes, papier enz. in de zakken kunnen stukjes of ballen in de auto veroorzaken en aan uw kleding plakken. In dit geval trekt de kleding meer pluis aan en beschadigt het uiterlijk van de kleding.

Probeer je kleding buiten te drogen met blootstelling aan de wind en luchtcirculatie, zodat de pluisjes op natuurlijke wijze uit de kleding worden verwijderd.

 

Thuismanieren om pluisjes van kleding te verwijderen

Hieronder leggen we je de eenvoudige manieren uit die je kunt volgen om pluizen van kleding te verwijderen, met name geweven en fluwelen kleding:


1. Reinig de pluizen in het wasmachinecompartiment

De eerste manier om pluisjes te verwijderen is door de wasmachine schoon te maken. Wanneer u pluisproducerende kleding in de wasmachine stopt, blijft een deel van die pluis ook aan de wanden van de waskamer plakken, waardoor er later meer pluis wordt opgenomen wanneer u de pluisgevoelige kleding in de wasmachine doet. Daarom moet u de cabine van de auto controleren en schoonmaken voordat u de kleding aantrekt.

Als uw wasmachine ouder is, moet u ook uw waterpompfilter en pluisfilter controleren. Als deze twee filters niet goed werken, zullen ze geen pluisjes uit kleding afvoeren en ervoor zorgen dat pluisjes aan andere kleding blijven kleven.


2. Gebruik geschikte wasverzachters om pluizen van kleding te verwijderen

Om alle soorten stoffen, vooral zwarte stoffen, zachter te maken en te verwijderen, kunt u de wasverzachter aan het einde van de was gebruiken en na het drogen de stof enkele uren in een plastic vriezer leggen. U krijgt betere resultaten als u het een paar uur in de koelkast laat, omdat het in plastic zit.


3. Gebruik pluizenrollers om pluizen van kleding te verwijderen

Er zijn pluisrollers op de markt die je gemakkelijk kunt gebruiken voordat je het huis verlaat om pluisjes van kleding te verwijderen en pluisjes uit je kleding te verwijderen. Deze cilinders zijn verkrijgbaar in twee typen, wegwerpbaar en multifunctioneel. Bij het herbruikbare type kan het plakkerige papier dat pluisjes opvangt worden vervangen.

De methode om het te gebruiken is heel eenvoudig, en op deze manier verplaatsen we de rol langzaam van de bovenkant van de kleding naar de onderkant zonder druk, verwijderen we hem en herhalen we dit proces opnieuw. Dit betekent dat je geen heen-en-weergaande bewegingen op de stof hoeft te maken om op te pluizen. Dit beschadigt de stof.


4. Gebruik een natte pad of spons

Een manier om pluizen van kleding te verwijderen, is door het nat te maken. Daarom kunt u een pad of spons verplaatsen zodat deze alleen vochtig is en niet nat, op de gewenste stof en zelfs op de fluwelen bank of tapijt om de pluisjes te verwijderen. Doe dit in de richting van de stof totdat al het pluis is verwijderd.


5. Gebruik een mes om pluizen van kleding te verwijderen

Het gebruik van een scheerapparaat is een oude en gemakkelijke manier om pluisjes van kleding te verwijderen, vooral van gebreide kleding. Maar het vereist wel een beetje vaardigheid. Handdruk op het scheerapparaat mag niet zodanig zijn dat het de kleding beschadigt. Om deze methode gemakkelijker uit te voeren, kunt u het mes aan de rand van de kam plakken en het gemakkelijker maken. Op deze manier wordt de kleding niet beschadigd als de druk of trilling van uw handen verandert. Om het mes te gebruiken, moet je het over de kleding plaatsen en naar beneden trekken. Vermijd heen en weer bewegen met het mes.


6. Een elektrisch scheerapparaat gebruiken

Een elektrisch scheerapparaat werkt net als een scheerapparaat en is geschikt voor het verwijderen van pluizen uit kleding, behalve dat het veiliger is dan een scheerapparaat en geen kleding beschadigt. Dit is ook sneller gedaan.


7. Gebruik een sok of nylon doek

Nylon kousen of stoffen zijn uitstekende pluisvangers. Bij deze methode volstaat het om een ​​nylon kous te nemen en deze over de kleding te trekken om de pluisjes volledig op te vangen.


8. Gebruik plakband

Je kunt tape van 5 of 10 cm gebruiken om pluisjes van fluwelen of mahoniehouten kleding te verwijderen en het absorbeert pluisjes snel. Duct tape doet eigenlijk hetzelfde werk als commerciële rollers. Wikkel tape om uw hand met de plakkerige kant naar buiten gericht en plaats het voorzichtig op de pluisjes. Plaats vervolgens voorzichtig uw hand op de stof en trek of trek eraan om de pluisjes van de stof te tillen.

Je kunt ook speciale wasmiddelen gebruiken om pluisjes uit badkleding te verwijderen; Maar als u geen toegang heeft tot een toeristenpoetser, kunt u zelf een toeristenpoetser maken. Neem hiervoor een tijdschrift, rol het op en plak er een breed plakband op, met het plakgedeelte naar buiten gericht, pak het onderste deel ervan en plak het op je kleding. Je kunt ook de papieren kokers in het midden van je wegwerpkeukendoekjes gebruiken om je eigen Mahout-reiniger te maken.

Voor delicate kledingstukken zoals sjaals of sjaals kunt u het beste een kort lint om één of twee vingers wikkelen en de pool voorzichtig vastpakken om de stof niet te beschadigen.


9. Gebruik een kam met fijne tanden

Fijn getande kammen kunnen worden gebruikt om pluisjes uit gebreide kleding te verwijderen. Natuurlijk verzamelt het minder pluisjes dan andere methoden, maar het kan helpen als er geen andere gevallen zijn. Vergeet niet om de kam in de richting van de structuur van de stof te trekken en er langzaam overheen te trekken om het kledingstuk niet te beschadigen.


10. Kleding opnieuw wassen zonder wasmiddel

Als je je kleding uit de auto haalt en merkt dat er veel pluisjes aan vastzitten, kun je ze het beste opnieuw wassen om de pluisjes te verwijderen zonder wasmiddel en goed schudden.Nadat je de kleding hebt uitgetrokken, laat je ze drogen.


11. Verwijder pluizen van kleding met azijn

Azijn verwijdert pluisjes uit kleding en voorkomt dat pluisjes weer aan kleding gaan kleven. Het maakt kleding ook schoner. Om de azijn te gebruiken, giet je 1/2 kopje witte azijn in de wasmachine.


De bottom line is om pluisjes uit kleding te verwijderen

Alle methoden die in dit artikel worden genoemd voor het verwijderen van pluizen uit kleding zijn volledig praktisch en indien nodig kunt u de methode gebruiken die u het handigst vindt, zodat u nettere en schonere kleding heeft. Als je ook een andere praktische manier weet om pluisjes uit kleding te verwijderen, schrijf ons dan onderaan deze pagina. We wachten op uw uitstekende opmerkingen en suggesties.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -