المواضيع

Rozen drogen op 7 eenvoudige en technische manieren

Rozen drogen op 7 eenvoudige en technische manieren

Rozen drogen op 7 eenvoudige en technische manieren

Rozen zijn een van die bloemen die meestal als cadeau worden gegeven bij romantische ontmoetingen en gelegenheden, en als je ze lang bewaart, kunnen we aan dezelfde mooie herinneringen herinneren. Een manier om rozen lang te bewaren, is door ze te drogen. In dit artikel leren we je de eenvoudigste manieren om thuis rozen te drogen.

Rozen kunnen op verschillende manieren gedroogd worden. Sommige van deze methoden zijn ouder en vergen meer tijd. Anderen zijn sneller, zoals de methode om een ​​magnetron of silicagel te gebruiken. Laten we samen meer te weten komen over deze methoden.


1. Hang de rozen droog

Je kunt de meeste half geopende en bloeiende bloemen aan de lucht drogen. Omdat de bloemen kunnen uitdrogen terwijl ze beetje bij beetje opengaan. Omdat een volledig geopende bloem tijdens de droogfase zijn bloemblaadjes kan verliezen, kun je het beste een halfopen bloem gebruiken. Deze methode werkt het beste voor kleine bloemen met dikkere takken, zoals lavendel en goudsbloem.

🌹 Let op: De effecten van vervaging en ongedierte komen meer voor in droogbloemen, dus gebruik volledig gezonde en ongediertevrije bloemen om te drogen. Maar hoe hangen we droogbloemen op?


De eerste fase

Snijd de bloemen in kleine trossen. Verwijder alle bladeren en gooi ze weg, en wikkel vergelijkbare bloemen in afzonderlijke boeketten. Elk boeket kan maximaal 10 bloementakken bevatten. Vermijd het groeperen van grote bloemen zoals hortensia's of hortensia's, rozen en pioenrozen, omdat ze elk afzonderlijk moeten worden gedroogd. Gevoelige bloemen zoals myena, die een dunne tak hebben, worden na het drogen geplet. Daarom is het beter om de stelen van deze bloemen in te korten en ze samen te binden met draad.

Bind nu de stelen van elke groep samen met plastic tape. Wikkel het elastiek een paar keer om de stelen en trek ze helemaal aan. Bind het elastiek niet zo strak vast dat de bloemstengels geplet worden, en niet zo los dat de bloemen na het drogen uit het boeket vallen. Doordat de stelen na het drogen dun worden en als je het elastiek losjes knoopt, vallen de bloemen eraf.


De tweede fase

Hang de boeketten ondersteboven. De plek om de boeketten op te hangen moet droog, donker en warm zijn, zodat de bloemen niet gaan rotten en niet van kleur veranderen. De luchtstroom zorgt er ook voor dat de bloemen sneller drogen en voorkomt de groei van ongedierte en schimmels. Hang de boeketten daarom op gepaste afstand op een goed geventileerde plek en minimaal 15 cm van het plafond.

Je kunt spijkers, haken, wasknijpers en touw gebruiken om de bloemen op te hangen. Een andere manier is om een ​​paperclip te gebruiken, deze te openen zoals op de foto en hem te draaien naar de stand S. Plaats het ene uiteinde onder de rubberen band en bevestig het andere uiteinde met een touwtje aan een spijker of clip.

Wacht nu 2 tot 4 weken. Bloemen worden gedroogd als de bloembladen droog en broos zijn. Het komt zeer zelden voor dat de bloem tot vier weken niet uitdroogt, en dit is meestal te wijten aan de ongeschikte omstandigheden van de plaats of de bloembladen die te dik zijn.

Bij deze methode om bloemen te drogen, worden de stelen meestal recht en plat gedroogd; Als je de stengels meer gebogen en natuurlijk wilt hebben, laat ze dan een tijdje in een kom met warm water staan ​​om ze wat zachter te maken. Verander vervolgens de stelen in de vorm die je leuk vindt en laat ze op de vorige plek weer drogen.


Stap drie (optioneel)

Om de bloemen langer gezond te houden, kunt u haarlak (tuff) of bloemenonderhoudsspray op de bloemen spuiten, zodat de bloemblaadjes niet afvallen of breken.


 2. Droog de rozen in de magnetron met een vochtabsorberend poeder

Deze methode is geschikt voor bloemen met veel bloemblaadjes. Zo behoren bijvoorbeeld rozen, goudsbloemen, goudsbloemen en peterselie tot de bloemen die op deze manier goed drogen. Deze methode is natuurlijk niet de oplossing voor dikke bloemblaadjes. Gebruik voor magnetronbloemen gezonde, halfopen bloemen waarvan de bloemblaadjes er niet af vallen.

Bij deze methode moeten de stelen zoveel mogelijk worden ingekort en het beste is dat ze ongeveer 2 tot 5 cm groot zijn.


Eerste stap (optioneel)

Als je wilt dat er na het drogen stelen ontstaan, wikkel dan draad om de stelen in een spiraal. Maak vervolgens de steel in de gewenste vorm. Het punt waar u op dit punt op moet letten, is echter dat de draad niet strak om de stengels moet worden gewikkeld en als de stelen erg dun en broos zijn, probeer dan in plaats van de draad om de stengels te wikkelen, ook dunne draad te gebruiken. draden.


De tweede fase

Plaats het absorberende poeder in een magnetronbestendige plastic container. Absorberend poeder is een speciale chemische stof die vocht absorbeert. Silicagel is zo'n absorberend poeder dat je op de markt kunt krijgen. Silicagel is zeer geschikt voor het drogen van delicate en kleurrijke bloemen. Vul de container met anderhalve tot vijf centimeter absorberend poeder.

Plaats nu de bloemen op het absorberende poeder zoals in de video. Deze bloemen moeten minimaal 2 cm uit elkaar staan. Giet nu langzaam de rest van het absorberende poeder over de bloemen; Zodat het de bloemen volledig bedekt.

Als de bloemblaadjes van vorm veranderen tijdens het gieten van het absorberende poeder onder druk, roer ze dan voorzichtig met een tandenstoker of lucifer. Het is het beste om te beginnen met het drogen van een of twee bloemen om de juiste hoeveelheid tijd te krijgen om elke bloem te drogen.

Merk op dat het gebruik van deze poeders beperkt is en dat ze hun eigenschappen verliezen na meerdere keren gebruik.


Het derde niveau

Zet eerst een kopje water in de magnetron. Dit kopje water absorbeert een deel van de microgolfenergie en vermindert mogelijk het verbranden of uitdrogen van de bloemen. Plaats nu de kom met absorberend poeder en klei die je in de vorige stap hebt bereid naast de beker. Stel de magnetrontijd in op twee minuten. Controleer na twee minuten of de bloemen droog zijn met een tandenstoker. Als de bloemen niet droog zijn, zet ze dan nog een minuut in de magnetron.

Deze stap vereist vallen en opstaan ​​omdat het type magnetron, de dikte van de slurry en de kwaliteit van de poeders verschillend zijn en we geen vaste volgorde kunnen geven voor de duur van de magnetron. Houd er echter rekening mee dat delicate bloemen, zoals geëmailleerde bloemen, een lagere golfintensiteit nodig hebben (iets meer dan ontdooien in een magnetron), en bloemen met dikkere bloemblaadjes en een hoger aantal vereisen meestal 8 minuten magnetron op middelhoog of hoog vuur .


De vierde etappe

Haal de container na het drogen uit de magnetron, dek de container af met een deur of halfopen bord en zet een dag opzij. Omdat het absorberende poeder, vooral silicagel, een lange tijd nodig heeft om af te koelen.

🌹 Tip: Laat narcissen, viooltjes en pioenrozen 36 uur staan, maar grotere bloemen zoals rozen en anjers kunnen binnen tien uur drogen.

Let op: Bewaar de verpakking en het vochtabsorberende poeder buiten het bereik van kinderen en huisdieren.


niveau vijf

Nadat de aangegeven tijd is verstreken en de inhoud van de container is afgekoeld, verwijdert u langzaam de bloemen van het poeder en schudt u het overtollige poeder van de zijkanten van de bloemblaadjes met een zachte borstel.

Net als bij de eerste methode kunt u bij deze methode de bloemen besproeien met haarlak (tuften) of bloemverzorgingsspray voor bescherming en een langere levensduur.


3. Rozen drogen onder druk

Deze droogmethode is geschikt voor kleine, zachte bloemen zoals viooltjes en jasmijn, en is niet geschikt voor bloemen met dikkere stelen en bloemblaadjes; Omdat deze bloemen niet goed drogen.


De eerste fase

Schik de bloemen op mat, niet-vettig papier zoals krantenpapier, cardstock of tissuepapier. Leg na het plukken van de bloemen nog een laag papier. Hoe meer vocht het papier opneemt, hoe beter het resultaat. U kunt bijvoorbeeld bloemen tussen twee vellen krantenpapier schikken, vervolgens de krant tussen twee vellen droogvellen leggen en tot slot de droogvellen tussen twee lagen karton leggen.


De tweede fase

Nu is het nodig om iets zwaars en groots op papier te zetten dat overal hetzelfde gewicht heeft. Je kunt dikke, grote boeken gebruiken, zoals een woordenboek, een zware doos of stukken hout. Bewaar de bloemen dan op een warme, droge plek.


Het derde niveau

Verwijder na een week het zware voorwerp en de bladeren en schik de bloemen weer volgens de eerste stap, op verse, droge bladeren en plaats het zware voorwerp op de bladeren. Na drie weken (afhankelijk van het soort bloemen) het gewicht verwijderen en de bloemen verwijderen. Volledig gedroogde bloemen hebben fragiele, broze en delicate bloemblaadjes. U kunt deze bloemen gebruiken in kunstwerken zoals fotolijsten met natuurlijke bloemen.


4. Droog de rozen met een ventilator in de oven

Hiervoor heb je een heteluchtoven nodig. Na de oven is het tijd om de juiste bloem te kiezen; Een van de beste bloemen om op deze manier te drogen is de chrysant, omdat deze bloem vol bloemblaadjes zit en compact is.


De eerste fase

Neem een ​​stuk fijn metalen gaas en plaats de bloemen in het gaas zodat de stelen door de gaten in het gaas gaan.


De tweede fase

Uw oven moet een ventilator hebben, omdat alleen dit type oven de warmte gelijkmatig in de ovenkamer kan verdelen. Verwarm de oven voor op 100°F of 38°C. Zet vervolgens de bloemen met het metalen rooster in de ovenschaal. Door de lage oventemperatuur drogen de bloemen langzamer. Laat de bloemen een paar uur in de oven staan.

De exacte en definitieve droogtijd van de oven is afhankelijk van het type bloem en hoe beter de luchtcirculatie in de oven, hoe beter de kwaliteit van de bloemen.

Probeer deze methode niet met gewone ovens, aangezien deze veel vocht vasthouden en de minimumtemperatuur veel hoger is dan 38°C of 100°F.


Het derde niveau

Na een paar uur drogen de bloemen uit. Haal de bloemen uit de oven en laat ze afkoelen. Raak het niet aan totdat het dezelfde temperatuur heeft bereikt als de omgeving.

Als laatste punt over deze methode zouden we moeten zeggen; Net als bij de eerste twee methoden kun je haarlak of een bloemenconserveringsspray gebruiken om ze langer mooi te houden en schade aan de bloemblaadjes te voorkomen.


5. Droog de rozen met zout en een absorberend poeder

Deze methode is geschikt voor grote en delicate bloemen zoals tulpen. Deze bloemen moeten worden gedroogd als ze vers zijn en de bloemblaadjes er niet zijn afgevallen. Je kunt het beste halfopen bloemen kiezen en deze vlak voor de bloei drogen.


Eerste fase

Bereid een absorberend poeder voor. Zoals eerder vermeld, is een vochtabsorberend poeder een chemische stof die gemakkelijk vocht opneemt. Dit poeder kan langzaam bloemvocht opnemen en drogen. Voor het beste resultaat kunt u het beste een hoogwaardig, ongebruikt absorberend poeder gebruiken. Hieronder presenteren we verschillende soorten populaire poeders;

1. Silicagel: Dit materiaal geeft je het beste resultaat en je kunt het gemakkelijk op de markt krijgen. Ondanks de hoge prijs is dit poeder vele malen te gebruiken.

2. Borax en maïsmeel: dit poeder is licht en goedkoop. Je kunt elk van deze ingrediënten apart kopen en ze samen mengen. Je kunt ze in gelijke verhoudingen mengen of zes eenheden maïsmeel gebruiken voor één eenheid borax. Borax is een zout van boorzuur. Boorzuur bevat kleurloze kristallen die oplossen in water. Borax wordt veel gebruikt in de industrie, geneeskunde en voedingswetenschappen.

3. Zand: Dit poeder behoudt alleen de vorm van de bloem en neemt geen vocht op. In feite zorgt de lucht ervoor dat de bloem uitdroogt. Deze methode duurt het langst en is vaak ook de goedkoopste.


tweede stap (optioneel)

Sommigen geloven dat zout de kleur van bloemen behoudt. U kunt ook drie theelepels niet-gejodeerd zout toevoegen aan één liter absorbens. Dat wil zeggen, giet voor elke liter absorberend poeder 15 ml zout.


derde niveau

Kies een geschikte container. Als je veel poeder hebt, overweeg dan een diepe kom waar je je bloemen in kunt doen. De meeste mensen gebruiken minder materiaal en zetten de bloemen op een korte steel in een ondiepe pot. Natuurlijk heeft elk absorberend poeder zijn eigen recept; Gebruik voor silicagel bijvoorbeeld een container waarvan het deksel volledig gesloten en luchtdicht is. Of gebruik bijvoorbeeld een open bak voor borax of zand. Zelfs een kartonnen doos zonder gaten of scheuren is geschikt voor dit materiaal.


De vierde etappe

Giet het poeder in de container met een dikte van minimaal twee en een halve tot vijf centimeter. Zet de bloemen staand in de stof. Giet vervolgens langzaam het absorberende poeder over de bloem totdat deze volledig in het poeder zit.

Als je zand gebruikt, is het niet nodig om de bloemen helemaal onder te dompelen. Het zand wordt namelijk alleen gebruikt om de bloem vast te houden en de luchtstroom houdt deze droog.

🌹 Tip: Bloemen zoals Mina drogen ondersteboven en bloemen zoals Monkey en Tongue op de rug drogen het beste horizontaal. Gebruik voor het drogen van langstelige bloemen ook een diepe kom op steellengte.


niveau vijf

Laat de pot na het plaatsen van de bloemen op een warme, droge plek staan. Als u een open kom gebruikt, plaats deze dan op een plek waar lucht kan stromen. Controleer na een paar dagen hoe droog de bloemen zijn met een tandenstoker of oorreiniger.

Meestal heeft silicagel 2 tot 4 dagen nodig om de bloemen te laten drogen. Natuurlijk hebben bloemen met dikkere bloembladen meer tijd nodig, ongeveer een week. Vergeet niet dat de roze kleur van silicagel betekent dat het meeste vocht is opgenomen.

Het boraxmengsel heeft ook vijf tot veertien dagen nodig om de bloemen te laten drogen.

Zand heeft een langere tijd nodig, meestal tussen de 14 en 21 dagen.


Zesde etappe

Nadat de bloemen helemaal droog zijn, kun je de pot opzij draaien zodat het absorberende poeder eruit valt en de bloemen eruit komen. Haal de gedroogde bloemen voorzichtig uit het absorberende poeder en borstel ze met een zachte borstel.

Als het absorberende poeder aan het bloemblad blijft plakken en niet loskomt, kunt u vanaf een afstand van 30 cm wat zand op de bloem gieten om overtollige deeltjes van het absorberende poeder van het bloemblad te verwijderen.

Als je de bloemen te snel uit de stof haalt, zullen ze slap worden en gaan kreuken. om uit te proberen; Controleer eerst de randen van de bloembladen om te zien of ze helemaal droog, dun en pluizig zijn en verwijder dan de bloemen.

Opgemerkt moet worden dat u bij deze methode ook haarspray (getuft) of bloemenbeschermingsspray erop kunt spuiten voor een langere levensduur en meer bescherming.

 

6. Haarlak of fixeerspray gebruiken

Het gebruik van haarlak of make-up sprays zijn andere manieren om rozen te drogen. Verwijder hiervoor de overtollige, lelijke en verdorde takken en plaats plukjes haar op de bloem in de open ruimte. Zodat het hele oppervlak bedekt is met modder. Het gebruik van deze sprays helpt de bloem sneller te drogen en zijn natuurlijke conditie te behouden. Hang de bloem vervolgens ondersteboven op een donkere, droge plek tot de bloem helemaal droog is.


7. Rozen drogen met zand

Je kunt de rozen ook drogen met fijn zand. Doe wat schoon, droog zand of zand in een bakje of doos zoals een schoenendoos en plaats de bloem op het zand en vul het weer met zand zodat het de hele oppervlakte van de bloem bedekt en zet het op een droge en donkere plaats. Het duurt drie tot vier weken voordat je bloemen volledig droog zijn.


Wat is de beste tijd om bloemen te drogen?

Om ervoor te zorgen dat de bloemen hun kleur behouden, knipt u ze af voordat ze volledig opengaan. Bloemen moeten ook in een koele, donkere omgeving worden gedroogd, zodat zonlicht hun kleur niet verandert.

Als je een boeket (bijvoorbeeld een bruidsboeket) wilt drogen, kun je dit het beste direct na de ceremonie doen, aangezien het waarschijnlijk minstens een dag geleden is dat het van de tak is geknipt. Als iemand je een boeket rozen brengt, kom je misschien in de verleiding om ze in de vaas te laten staan ​​tot alle bloemen uitgebloeid zijn. Maar als je de bloemen om sentimentele redenen echt voor altijd wilt bewaren, moet je ze drogen voordat ze volledig opengaan.


Conclusie

Houd er rekening mee dat bij het drogen van rozen eventuele vlekken na het drogen beter zichtbaar worden, dus zorg ervoor dat u verkleurde, verbrande bladeren en misvormde bloemen verwijdert voordat u ze droogt, en begin ze dan te drogen. Doe dit vooral als je bloemen nog jong en fris zijn. De eeuwige roos gaat lang mee met behulp van de paraffinecoatingmethode.

Heb je wel eens verse bloemen gedroogd? Welke strategieën gebruik je om rozen beter te drogen? Deel uw opmerkingen en suggesties met ons via het opmerkingengedeelte.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -