المواضيع

Stappen voor het schoonmaken van de koelkast met eenvoudige en eenvoudige oplossingen

 Stappen voor het schoonmaken van de koelkast met eenvoudige en eenvoudige oplossingen

Het schoonmaken van de koelkast is een van de taken die regelmatig moeten worden uitgevoerd om voedsel te bewaren. In dit artikel laten we u stap voor stap kennismaken met het schoonmaken van de koelkast en de belangrijkste punten die daarmee verband houden.

Een schone koelkast in de keuken is essentieel om voedsel gezond te houden. Bacteriën en schimmels gedijen goed in gebieden met verborgen vocht en kunnen zich gemakkelijk verspreiden naar gekoelde voedingsmiddelen en dranken. Daarom is het voor langdurige opslag van voedsel in de koelkast noodzakelijk om de koelkast regelmatig schoon te maken.

In een apart artikel hebben we u eenvoudige manieren gegeven om van slechte koelkastgeur af te komen. In dit artikel willen we je eenvoudige en snelle tips geven om het schoon te maken. doe met ons mee.

Stappen voor het schoonmaken van de koelkast met eenvoudige en eenvoudige oplossingen

Stap voor stap de koelkast schoonmaken

Als je eenmaal al je schoonmaakspullen voor de keuken hebt (behalve de ontsmettingsmiddelen), is het tijd om te leren hoe je je koelkast het beste kunt schoonmaken. Enkele van deze methoden worden hieronder beschreven:

Vereiste items:

water

koeltassen

Emmer

natriumcarbonaat

Zachte stoffen

Multifunctionele reiniger

witte azijn

Afval

 

De eerste stap: maak de binnenkant van de koelkast schoon

Stop drankjes of etenswaren die je langer dan drie maanden in de koelkast of vriezer hebt bewaard en bent vergeten te gebruiken in een vuilniszak en zorg ervoor dat het niet morst.

Verwijder planken, lades of andere verwijderbare onderdelen uit de koelkast. Om het proces te versnellen, plaatst u deze items in de buurt van de gootsteen, zodat ze gemakkelijk schoon te maken en af ​​te wassen zijn. Als u uw koelkast snel wilt opruimen, hoeft u niet alle planken eruit te halen. Maar het eruit halen is nodig om de koelkast volledig schoon te maken. 

Maak de koelkastplank schoon

Reinig planken, lades en andere oppervlakken met een zachte spons en geschikt afwasmiddel. Droog het kledingstuk na het wassen grondig af met een zachte handdoek. Plaats geen koelkastartikelen in de vaatwasser. Was koude glazen schappen niet met heet water. Een plotselinge verandering in temperatuur kan het glas doen breken. U kunt koud water gebruiken om de glazen schappen te wassen of de temperatuur van de schappen op kamertemperatuur laten komen voordat u ze wast.

Reinig de wanden in de koelkast en vriezer met een geschikt schoonmaakmiddel. Verwijder grote of oude vlekken van oppervlakken met een doek of spons.

Gebruik geen afwasmiddel of schoonmaakmiddel in de koelkast met een penetrante geur, omdat de geur in de koelkast kan achterblijven en het voedsel dat u na het schoonmaken in de koelkast zet, deze geur zal absorberen. Je kunt ook een mengsel van 2 eetlepels zuiveringszout en 1 kopje warm water gebruiken, of een mengsel van 1 kopje appelciderazijn en 3 kopjes warm water.

Om de koelkast schoon te maken en zeer hardnekkige vlekken te verwijderen, gebruikt u witte tandpasta en maakt u de tandenstokers schoon met een spons. Zoals vermeld in het artikel over het gebruik van tandpasta, werkt tandpasta als een uitstekende reiniger en ruikt het lekker nadat je de koelkast hebt aangezet.

Vlekreiniging koelkast

Zorg ervoor dat je de binnenkant van de koelkast goed schoonmaakt. Als je koelkast schapruimte heeft en je gebruikt hem veel, maak hem dan schoon met een chemisch reinigingsmiddel of een huishoudoplossing.

Droog na het schoonmaken van de koelkast en voordat u de planken, lades en andere items in de koelkast plaatst deze af met een goede handdoek en zorg ervoor dat de binnenwanden van de koelkast ook droog en schoon zijn.

Maak de pakking van de koelkast schoon met een oplossing van water en azijn of bleekmiddel. Maak de pakking niet nat met de oplossing, omdat dit de hechting van de pakking bederft. Droog de pakking grondig en polijst hem vervolgens met tea tree-olie, olijfolie of bodylotion, waardoor de koelkastpakking zijn elasticiteit behoudt.

Maak de pakking van de koelkast schoon

Zet het eten in de koelkast. Voordat u voedsel in de koelkast plaatst, moet u de fles of container grondig schoonmaken en op een ordelijke manier in de koelkast plaatsen. Controleer ook de houdbaarheidsdatum van verpakkingsmaterialen, die bederven sneller.

 

Stap twee: maak de buitenkant van de koelkast schoon

Om de behuizing van de koelkast schoon te maken, moet u alle buitenoppervlakken van de koelkast en vriezer grondig wassen, inclusief de voorkant, achterkant, rondom en bovenkant.

Trek de koelkast naar voren om alle kanten schoon te maken. Gebruik een deegroller bij het verplaatsen van de koelkast om te voorkomen dat de houten vloer van de koelkast breekt.

Reinig alle buitenoppervlakken met een washandje en een allesreiniger.

Reinig de buitenkant van de koelkast

 

Stap drie: Reinig het koelrooster achter de koelkast (spoel) en airconditioningventilator

In deze fase van het schoonmaken van de koelkast, als de spoelen van de koelkast bedekt zijn met stof, haar en vuil, zal de warmte niet goed worden vrijgegeven, waardoor de koelkastcompressor gaat persen om de koelkast af te koelen. De koeling van koelkasten en diepvriezers moet om de zes maanden worden schoongemaakt om ze in perfecte staat te houden.

Koppel de koelkast en vriezer los.

Verwijder met een zachte borstel voorzichtig stof en haar van de koeler (spiraal). Pas op dat u het niet beschadigt.

Reiniging van het koelnetwerk achter de koelkast(spiraal) en airconditioning ventilator

Maak een zachte doek vochtig en verwijder ook het stof van de ventilator.

Reinig de achterkant van de ventilator, spoel en alle koelonderdelen van de koelkast met een doek en zorg ervoor dat geen enkel onderdeel nat of vochtig achterblijft.

Sluit de koelkast en vriezer aan en plaats het apparaat terug.


Hoe keukenreinigers te gebruiken om de koelkast schoon te maken

Sommige keukenreinigers, zoals oppervlaktereinigers die natuurlijke citrusoliën bevatten, zijn geschikt voor het schoonmaken van de koelkast, maar andere producten moet je vermijden.

Keukenreinigers kunnen erg sterk zijn en veel chemicaliën bevatten. In plaats van chemische reinigingsmiddelen te gebruiken, kunt u een mengsel van gewoon afwasmiddel en wat warm water gebruiken om de binnenkant van uw koelkast schoon te maken. Volg altijd de instructies op de schoonmaakproducten.

Gebruik keukenreinigers om de binnenkant van de koelkast schoon te maken

Hoe desinfectiemiddel te gebruiken om de koelkast schoon te maken

Ontsmettingsmiddelen zoals bleekmiddel mogen niet worden gebruikt om de binnenkant van de koelkast schoon te maken! Sterke chemicaliën in ontsmettingsmiddelen kunnen voedsel besmetten en de persoon die het consumeert ziek maken. Gebruik veilige schoonmaakmiddelen om de koelkast schoon te maken. De beste optie is om natuurlijke wasmiddelen te gebruiken.

Hoe natuurlijke wasmiddelen te gebruiken om de koelkast schoon te maken

Natuurlijke wasmiddelen zijn een zeer goede keuze om de koelkast schoon te maken en de koelkast zeer schoon en hygiënisch te maken. Zuiveringszout is een uitstekende vlekverwijderende en geurabsorberende reiniger. Witte azijn wordt ook gebruikt om roestvrijstalen voorwerpen schoon te maken, inclusief handgrepen van koelkasten (als ze van staal zijn). Test de azijn gewoon op een klein gebied voordat u dit doet om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke effecten zijn.


Eenvoudige voorzorgsmaatregelen om uw koelkast schoon te houden

Om de koelkast niet elke keer schoon te hoeven maken, moet je voorkomen dat hij vies wordt. Onder de snelle en gemakkelijke manieren om uw koelkast en vriezer schoon te houden, kunnen de volgende worden genoemd.

Controleer regelmatig de producten in de koelkast en vriezer en gooi vervallen producten weg. Beschimmeld voedsel kan zich verspreiden naar andere items in de koelkast, dus haal ze meteen uit de koelkast.

Ruim kruimels en gemorste dingen in de koelkast zo snel mogelijk op, omdat ze op andere items uit de koelkast kunnen komen en onaangename geuren kunnen veroorzaken, vooral als er een fles melk wordt gemorst.

Vul een kleine kom met zuiveringszout en plaats deze op de bodem van de koelkast. Zuiveringszout absorbeert sterke geuren.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -