المواضيع

Technische en niet-technische redenen om de koelkast niet te koelen

 Technische en niet-technische redenen om de koelkast niet te koelen

Het niet koelen van de koelkast kan worden veroorzaakt door technische redenen, zoals een storing in de motor van de condensorventilator, een storing in de motor van de verdamperventilator of bevriezing van de verdamper. Ook niet-technische redenen zoals een volle koelkast of een niet schone vriesruimte vallen hieronder.


Koelt de koelkast niet

Je opent de koelkastdeur om koud, gezond voedsel te eten en wordt verdrietig, maar je wordt geconfronteerd met warme, verstikkende ingrediënten! Allereerst vraag je jezelf af waarom de koelkast niet koelt? Het is beter om uit te zoeken of de reden hiervoor technisch of niet-technisch is voordat u actie onderneemt. Wees voorzichtig en ga dan verder met het verhelpen van de oorzaak. Blijf bij ons om de redenen te controleren waarom de koelkast niet koelt. 


6 technische redenen waarom de koelkast niet koelt 

Meestal zijn er 6 technische redenen waarom de koelkast niet koelt, die we hieronder bespreken. Vervolgens werden andere oorzaken van deze aandoening genoemd. 


1. De condensorbatterij is vuil

In koel-vriescombinaties is er een compressor die als functie heeft om koude lucht in de compartimenten te pompen door middel van twee verschillende soorten spoelen;

Condensaatspiraal: deze bevindt zich aan de onderkant van de koelkast.

Verdamperspiraal: deze is meestal ingebouwd in de achterkant van de plaat.

Het koelmiddel, dat zich in gasvormige toestand bevindt, wordt eerst in de condensorbatterijen gepompt, waar het gas wordt samengeperst tot een hete vloeistof; Omdat het werk van de spoelen is om warmte af te voeren door er vloeistof doorheen te laten gaan.

Na verloop van tijd absorberen spoelen stof, vuil en haar. Dit stof voorkomt dat warmte uit de spoelen straalt en vermindert de koelefficiëntie van de koelkast.

Om dit probleem op te lossen, moet een borstel worden gebruikt om de spoelen periodiek schoon te maken en een optimale werking van de koelkast te garanderen.


2. Motorstoring condensorventilator

De functie van de motor van de condensorventilator is om lucht door de condensorbatterijen te leiden om de koelkast goed te koelen, en als ze beschadigd zijn, zal de efficiëntie afnemen. Dit defect is mechanisch of elektrisch.

Gebroken messen en niet-draaiende messen zijn mechanische oorzaken.

Als de stroom die door de motor wordt ontvangen niet werkt, is de oorzaak een elektrische storing.

 

3. Defect relais of condensator

De condensator loopt in serie of serie met de hulpspoel om de compressor aan en uit te zetten, en als hij defect is, kan de compressor natuurlijk niet of helemaal niet werken.


4. De motor van de verdamperventilator is defect

De functie van de verdamperventilatormotor is om koele lucht in de koelkast te laten circuleren en ook om de spoelen te koelen. Dus als het beschadigd is, zal de koude lucht niet circuleren.

Als de motor van de verdamperventilator lawaai maakt terwijl de koelkast draait of als de ventilator niet beweegt, moet de motor worden vervangen.


5. Storing of storing van de temperatuurregelkaart

De taak van dit bord is om spanning naar de compressor en ventilatormotor te sturen, en als ze beschadigd zijn, zal het koelsysteem niet draaien.

De vriezer is koud, maar de koelkast is niet koud. De koelkast is koud, maar de vriezer is heet! Dit defect kan verschillende oorzaken hebben.

We raden u aan de handleiding te lezen, zodat u zelf kunt controleren of deze moet worden schoongemaakt of vervangen? Controleer eerst de ventilatieopeningen van de vriezer om te zien of er iets is dat deze blokkeert.


6. Bevries de verdamper

Een andere reden waarom de koelkast niet koelt, is dat de verdamper bevroren is. Een opeenhoping van bevroren dauw op verdamperslakken veroorzaakt problemen met de luchtstroom; Daarom moet het worden ontdooid.

Een automatisch ontdooisysteem bestaat uit een verwarmingselement, een timer en een thermostaat, waarbij elk defect ervoor zorgt dat de verdamperspiralen bevriezen en de koeling in de koelkast verminderen.


Andere veel voorkomende redenen waarom de koelkast niet koelt 

De koelkast is vol: dat verhindert luchtcirculatie en de koelkast koelt niet. Sommige voedingsmiddelen kunnen ook de koelkastkoelers verstoppen. Plaats geen grote containers of pakketten aan het einde van de koelkast en voor de airconditioners.

Defecte compressorventilator: deze moet worden schoongemaakt of vervangen. Schakel hiervoor de hulp in van een koelkastreparateur. 

Ventilatieopening geblokkeerd door vorst: ontdooiing kan worden onderbroken en vriezer kan koud lijken, maar het voedselgedeelte is warm.

De vriezer is niet schoon

Defecte automatische ontdooiing

Freongas lekt in oude koelkasten

Tekort aan stroomtoevoer: Door de trillingen van de koelkast kan de stroomtoevoer los zijn.

De temperatuurregeling is niet ingesteld

De koelkast of vriezer leegmaken wanneer de deuren geopend zijn: In dit geval vervangt de warme lucht van de kamer de koude lucht van de koelkast. Maar als er dingen in worden geplaatst, absorberen die materialen de kou en helpen ze de koelkast om de temperatuur te stabiliseren.

Koelkast defect: Dit defect kan worden getest met behulp van een stuk papier. Plaats een vel perkamentpapier tussen het koelkastframe en de deurpakking. Trek vervolgens het papier eruit en kijk of het gemakkelijk loslaat of niet; Als het gemakkelijk loskomt, is er een probleem met de pakking en moet deze worden vervangen.

Weinig ruimte achter de koelkast: veroorzaakt oververhitting. Dus je moet ongeveer 3 centimeter van elkaar verwijderd zijn.

 

De conclusie

Tot slot moet gezegd worden dat er veel problemen kunnen ontstaan ​​waardoor de koelkast niet goed werkt en het koelproces niet goed uitvoert; Problemen kunnen echter worden voorkomen door de koelkast op de juiste plaats en op de juiste temperatuur te houden. Als u dit probleem tegenkomt, vertel ons dan wat de reden is waarom uw koelkast niet koelt en hoe u dit heeft opgelost? U kunt lezen waarom de ijsblokjesmachine van een koelkast uitvalt en hoe u dit kunt verhelpen, evenals symptomen en oorzaken van het ontgassen van een koelkast.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -