المواضيع

Tips en manieren om rijst thuis te bewaren

Tips en manieren om rijst thuis te bewaren

Tips en manieren om rijst thuis te bewaren

De methoden om rijst thuis te bewaren zijn erg belangrijk om de kwaliteit van dit voedsel te behouden. Deze eenvoudige methoden verschillen voor rauwe en gekookte rijst.

Huishoudster - Een misvatting over rijst is dat het na het koken voor onbepaalde tijd in de keuken kan worden bewaard of een paar dagen in de koelkast kan worden bewaard, maar dat is niet het geval! Het bewaren van rijst vereist het volgen van enkele principes en tips, en we zullen manieren uitleggen om rijst thuis te bewaren.


Hoe rauwe rijst te bewaren

Wist je dat als je rauwe rijst niet goed bewaart, de smaak kan veranderen? Om ervoor te zorgen dat uw rijst zijn goede eigenschappen niet verliest en niet bederft na het koken, volgt u de onderstaande methoden voor het bewaren van rauwe rijst.


1. Geleidelijke aankoop van rijst

Zelfs bij de koude temperaturen van thuisopslag is er wat vocht en warmte. Zoals u weet, verliest rauwe rijst onder dergelijke omstandigheden zijn kwaliteit, dus onze aanbeveling is om rijst te kopen voor kortdurend gebruik en deze niet op te slaan.

 

2. Bewaar de rijst in de koelkast

In warme en vochtige streken kan rauwe rijst in de koelkast worden bewaard. Hiervoor moeten containers worden gebruikt waarvan de deksels volledig gesloten zijn, zodat er geen vocht in komt.

 

3. Lage luchtvochtigheid

Hoe lager de vochtigheid van de opslagomgeving voor rijst, hoe beter. Het bewaren van rauwe rijst in een goede container helpt veel om dit doel te bereiken. Zorg ervoor dat de kom rijst in een koele, donkere en droge omgeving staat, zodat dit voedsel langer vers blijft. 

 

4. Houd rijst uit de buurt van insecten

Omdat rijst in het veld wordt verbouwd, is een probleem met de langdurige opslag ongedierte. Voor korte of langdurige opslag van rijst moet deze worden blootgesteld aan lucht, omdat rijst, in tegenstelling tot andere voedingsmiddelen, enige ventilatie nodig heeft om bederf te voorkomen. Merk op dat als je je rijst in gesloten, verzegelde containers bewaart, je een betere broedomgeving voor ongedierte en insecten hebt gecreëerd. Heet weer is de belangrijkste oorzaak van rijstongedierte.Als dit voedselproduct wordt blootgesteld aan warm weer, "zweet" het en beginnen ongewenste insecten en ongedierte te groeien in zijn vochtige omgeving.

 

5. Bewaarcontainer voor rijst thuis

Plastic containers voor voedselopslag kunnen u veel helpen. Deze containers hebben geen erg strakke deksels, zodat er voldoende lucht in stroomt. Als u echter geen rijstopslagcontainer beschikbaar heeft, plaats dan een zuurstofabsorbeerder in de container. Sommige van deze absorptiemiddelen zijn voor droog voedsel en andere voor nat voedsel, dus zorg ervoor dat u ze voor rijst gebruikt voordat u ze koopt.

 

Hoe gekookte rijst te bewaren

Kook indien mogelijk rijst voor een of twee porties, zodat het niet langer dan een dag hoeft te worden bewaard, maar als u rijst in grote hoeveelheden moet koken, houd dan rekening met de volgende punten:

1. Een container geschikt voor het bewaren van gekookte rijst

Net als rauwe rijst heeft gekookte rijst ook een geschikte container nodig, maar deze moet zo min mogelijk lucht binnendringen. Houd er rekening mee dat gekookte rijst niet lang buiten de koelkast kan worden bewaard.


2. Bewaar het in de koelkast

Na het koken is de rijst nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Als de rijst na deze periode wordt opgewarmd, kun je de rijst nog twee dagen in de koelkast bewaren. Houd er echter rekening mee dat na deze periode de smaak van de rijst kan veranderen.


3. Bewaar gekookte rijst in de vriezer

Nadat je de rijst hebt gekookt, wacht je tot deze volledig is afgekoeld, waarna je hem maximaal twee maanden in de vriezer kunt bewaren.

 

Algemene tips voor het bewaren van rijst

1. Zuurstofabsorbeerders

Zuurstofabsorberende middelen zijn kleine pakketjes die vaak worden aangetroffen in voedselverpakkingen. Ze verlengen de houdbaarheid van voedsel door bederf van de olie in het voedsel te voorkomen en schimmelgroei te voorkomen. Deze pakketjes bevatten vitamine C of ijzerdeeltjes die zuurstof opnemen en daarmee reageren als het ermee in aanraking komt. Deze materialen absorberen alle aanwezige zuurstof, hoe klein ze ook zijn. Daarom is rijst met deze tool zelfs bij 21 graden te bewaren.

 

2. Desinfectie en reiniging

Het schoonmaken van rijstopslagcontainers is erg belangrijk. Normaal gesproken kan dit voedingsmiddel worden bewaard in containers van metaal, glas, plastic, enz., maar deze containers moeten absoluut schoon zijn. Opgeslagen rijst neemt veel zuurstof op, vooral als het in een luchtdichte container met een zuurstofabsorber wordt bewaard, dus het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​schone rijstopslagcontainer te gebruiken. Zelfs als je rijst in uitstekende omstandigheden bewaart, zonder dit principe te volgen, gaat de kwaliteit ervan achteruit.

 

De reden om rijst in huis te houden

Rijst is het hoofdvoedsel van Aziaten. Deze gemakkelijke, energierijke maaltijd is een gezondere optie dan verpakt voedsel of voedsel van lage kwaliteit. De voordelen van het bewaren en consumeren van rijst zijn als volgt:

Rauwe rijst is relatief lang houdbaar

Het verdubbelt in grootte als het wordt gekookt

Het is gemakkelijk gekookt

Het bevat geen cholesterol, natrium en vet

Hypoallergeen

 

rijst levensduur

Rijst kan thuis tot wel twee jaar worden bewaard onder de juiste omstandigheden. Zilvervliesrijst is niet lang houdbaar en bederft sneller dan witte rijst. Bruine rijst kan maar een paar jaar worden bewaard, maar onder de juiste omstandigheden kan witte rijst wel 30 jaar worden bewaard.

De ideale temperatuur voor het bewaren van rijst is 4,5°C of lager. Rijst blijft tot 25 of 30 jaar in deze staat. Het kan ook worden bewaard bij een temperatuur van 21 graden, maar dan is zuurstofopname vereist. Bovendien heeft de ceder in dit geval een levensduur van ongeveer 10 jaar.

Voedsel is een van de basisbehoeften van een mens. Tijdens natuurlijke gebeurtenissen of slechte economische omstandigheden kan rijst een van de meest betaalbare voedingsmiddelen zijn, vooral omdat het voor een langere periode kan worden bewaard in vergelijking met fruit, groenten en vlees. Voor dit doel moet u natuurlijk de methoden gebruiken om rijst thuis op te slaan.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -