المواضيع

Trucs om kreukels uit kleding te verwijderen zonder te strijken

Trucs om kreukels uit kleding te verwijderen zonder te strijken

Trucs om kreukels uit kleding te verwijderen zonder te strijken

We hebben niet altijd een strijkijzer nodig om kreukels uit kleding te verwijderen. Het gebruik van een waterkoker, een pan met kokend water, hangende kleding in de badkamer en het gebruik van een stijltang zijn enkele manieren om kreukels in kleding glad te strijken. Het overkomt ons allemaal dat we soms geen toegang hebben tot een strijkijzer en dat we kreukels uit onze kleding willen verwijderen. Hiervoor zijn veel oplossingen en trucs. Als je ook op zoek bent naar deze trucs, blijf dan bij ons. Hier zijn 8 praktische en gemakkelijke manieren om kreuken uit kleding te verwijderen zonder te strijken.


Verwijder kreukels uit kleding zonder te strijken

1. Gebruik een föhn

Als je geen strijkijzer hebt en je kleding gekreukeld is, hoef je je geen zorgen te maken, maar:

Leg het kledingstuk op een vlakke ondergrond.

Zet de föhn aan en zet de temperatuur op hoog.

Neem het vervolgens op een afstand van 2 tot 4 cm van het oppervlak van het kledingstuk. Droog de achterkant en bovenkant van het kledingstuk zodat kreukels volledig zijn gladgestreken.


2. Verwijder kreukels uit kleding met stoom

Deze truc is vooral handig tijdens het reizen:

Hang gekreukte kleding in de badkamer, sluit de badkamerdeur en ramen stevig zodat er geen lucht in de badkamer komt en laat de douche 15 minuten open staan.

De stoom van de douche haalt kreukels uit je kleding.

Deze methode is ook van toepassing op wollen kleding, voer hiervoor de volgende stappen uit:

Plaats gekreukte wollen kleding in een stoombad om kreukels te verwijderen.

Spreid het vervolgens uit op een plat oppervlak om het in de kamer aan de lucht te laten drogen.

 

3. Gebruik een nat washandje

Leg je kledingstuk op een vlakke ondergrond en druk de natte handdoek tegen de gerimpelde delen van het kledingstuk om de rimpels glad te strijken.

Hang de kleding daarna buiten te drogen.

 

4. Verwijder kreukels uit kleding met een waterkoker

U kunt de waterkoker gebruiken om kreukels uit kleding te verwijderen:

Kook water in een waterkoker.

Terwijl de stoom uit de ketel komt, houdt u de gekreukte kleding op een afstand van 20-25 cm om de kreukels glad te strijken. Daarnaast kun je een witte katoenen doek over de kleding heen gooien en de waterkoker even op de kreukels zetten.

 

5. Verwijder kreukels uit kleding met een pot

Breng water aan de kook in een gewone pan waarin je kookt.

Als het water kookt, leeg je de pan.

De bodem van de pan is heet genoeg om als strijkijzer te gebruiken om kreukels uit kleding te verwijderen. Vergeet natuurlijk niet om een ​​katoenen doek over de kleding te spreiden, zodat er geen resten op de kleding achterblijven.

 

6. Verwijder kreukels uit kleding met een droger

Als je kleding niet beschadigd is geraakt in de droger, stop ze dan met een vochtige handdoek in de droger.

Laat de droger 10 tot 15 minuten draaien en de stoom van de bevochtigde vezels zal de kreukels uit het kledingstuk verwijderen.

enkele opmerkingen:

Als de hoeveelheid kleding die je in de droger wilt doen groot is, gebruik dan een badhanddoek of handdoek in plaats van een laken.

Schud de kleding krachtig voordat u ze in de droger plaatst. Door kleding uit elkaar te halen en te schudden voordat je ze in de droger stopt, kan kleding beter in de droger draaien en kreuken uit kleding verwijderen.

Voor stoffen kledingstukken helpen de zachte centrifugeersnelheid en lage temperatuur om kreukels in kledingstukken glad te strijken; Stel de instellingen van uw auto dus in op een lage temperatuur en een zacht toerental.

 

7. Verwijder kreukels uit kleding met een stijltang

Je kunt ook een stijltang gebruiken om krullen glad te strijken. Voor dit doeleinde:

Zet de krultang aan en wacht tot deze is opgewarmd.

Wrijf vervolgens zachtjes over de rimpels om ze te laten verdwijnen.

Deze methode wordt meestal gebruikt wanneer de jurk niet volledig gekreukt is. Deze machine is met name geschikt voor het verwijderen van kreukels uit bijvoorbeeld de kraag van kleding. Pas op dat de temperatuur niet hoog genoeg is om de kleding te beschadigen.


8. Verwijder kreukels uit kleding met water

Als je geen rimpelverwijderaar hebt, kun je wat water gebruiken. Voor dit doeleinde:

Sprenkel water op de kreukels in je kleding.

Druk er vervolgens met je handpalm op om de vouwen te openen.

 

Verwijder kreukels uit leren kleding

Om kreukels uit leren kleding te verwijderen, legt u deze op een plat oppervlak en wrijft u zachtjes met uw handen totdat de kreukels verdwenen zijn. Een andere manier om kreukels uit leren kledingstukken te verwijderen, is door ze tijdens het douchen in de badkamer op te hangen, ze vervolgens op een plat oppervlak neer te leggen en ze met de hand in te wrijven met was om ze glad te strijken.

Als je leren kleding niet veel kreukels heeft, gebruik dan een föhn om de kreukels te verwijderen. Zet de temperatuur van de föhn op hoog vuur en houd hem op een afstand van 20 tot 25 cm van de kleding. Door de föhn heen en weer te bewegen wordt het leer glad en kun je kreukels verwijderen door er langzaam aan te trekken. Herhaal dit een aantal keer totdat de rimpels helemaal verdwenen zijn. Hang het leren kledingstuk op een koele, droge plaats met voldoende ruimte om kreuken te voorkomen.


Voorkom dat kleding gaat kreuken

Als je kleding opvouwt en in je koffer stopt, leg dan een stuk tissue of een diepvrieszakje in de vouw om kreukels te voorkomen.

Als je de wasmachine hoort piepen, haal de kleding dan direct uit de wasmachine, want als je de kleding in de wasmachine laat zitten, krijg je meer kreukels in de kleding.

Als je een broek inpakt voor op reis, doe dan eerst de bovenkant van de broek aan, leg dan de rest van de kleding erop en draai dan de broekspijpen over de kleding. Zo wordt voorkomen dat de broek gaat kreuken in de tas.

Wollen truien enz. mogen alleen met de hand worden gewassen en mogen nooit in de machine worden gewassen. De wastijd van deze kledingstukken moet kort zijn en er moet voorzichtig worden gespoeld. Na het wassen moet de kleding op een plat oppervlak worden uitgespreid om te drogen.

Nadat de kleding droog is, vouwt u de kleding in drieën zoals de verkopers doen. Door kleding in drieën te vouwen in plaats van dubbel te vouwen, voorkom je vervelende kreukels tussen kleding en hoef je kleding niet meer te strijken.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -