المواضيع

Uien bewaren en voorkomen dat ze ontkiemen

Uien bewaren en voorkomen dat ze ontkiemen

Uien bewaren en voorkomen dat ze ontkiemen

Om te voorkomen dat uien ontkiemen, bewaart u ze in een koele, droge, donkere, goed geventileerde ruimte zoals een bijkeuken, kelder, kelder of garage. Onthoud dat "vocht" uienkieming kan veroorzaken.

Net als andere wortelgroenten kunnen uien lang worden bewaard. Maar als het niet goed wordt onderhouden, zullen de wortel en stengel erin beginnen te groeien. Omdat de bloembol uitgroeit tot een nieuwe plant, is knopvorming normaal. Bloembollen blijven slapen totdat de omstandigheden geschikt zijn voor ontkieming en beginnen dan te groeien. Als bloembollen eenmaal ontkiemen, gaan ze snel rotten. Onthoud dat vocht kieming van uien kan veroorzaken. In dit artikel zullen we manieren noemen om het ontkiemen van uien te voorkomen.


Belangrijke tips om het uitlopen van uien te voorkomen

Het belangrijkste punt bij het behouden en voorkomen van het uitlopen van uien is dat uien snel het vocht uit de omgeving en de vochtige materialen eromheen opnemen. Wanneer de ui tussen alle uien begint te groeien, geeft hij deze ook snel door aan de andere uien, en als hij er niet bij komt, infecteert hij alle uien; Omdat deze knop wordt veroorzaakt door de groei van een soort schimmel die optreedt als gevolg van schade aan uien tijdens het oogsten, zoals verschillende schokken, en deze vernietigt als ze groeien en zich ontwikkelen.

Onthoud daarom dat zelfs het ontkiemen van slechts één ui snel de hele ui kan vernietigen. Omdat schimmels van vocht houden, groeien ze zodra ze vocht uit de omgeving ontvangen en zien we hun aanwezigheid in de vorm van uienscheuten.


Ui kiemsporen

Als je de tekenen van ui-ontkieming sneller kunt herkennen, kun je eenvoudig voorkomen dat je ui ontkiemt door dat ene zaadje te verwijderen. Het eerste teken van ontkieming is het zacht worden van de uienlagen, die ook donkerder worden in witte of gele uien. Na verloop van tijd groeit de schimmel en het zorgt ook voor een zeer onaangename geur in de keuken, die erg scherp is. Zorg er in dit geval voor dat een of meer uien beginnen te bloeien. Zodra deze uien worden gezien, moeten ze worden gescheiden en moeten de andere uien grondig worden gewassen en gedroogd.


Stappen om het kiemen van uien te voorkomen

Om kieming van uien te voorkomen, moeten de volgende stappen worden gevolgd:


Stap 1

Om te voorkomen dat uien gaan kiemen, moet u eerst een schone, droge doek in een warme, droge omgeving uitspreiden en de uien er met tussenpozen op strooien tot het vocht tussen de uien is verdwenen. Als het voor u mogelijk is, kunt u de uien maximaal 3 weken in deze toestand bewaren. Als je zeker weet dat ze allemaal droog zijn, doe ze dan in een geschikte mand of tas.


Stap 2

De beste container voor gedroogde uien en om te voorkomen dat ze ontkiemen, is een netzak of draadmand. Andere containers, zoals plastic of afgedekte containers, voorkomen luchtcirculatie en houden vocht vast. Hierdoor ontkiemen of rotten uien in dergelijke containers snel. Gebruik geen plastic containers of andere apparatuur die geen luchtcirculatie mogelijk maakt.


Stap 3

Om te voorkomen dat de uien ontkiemen, plaatst u ze op een droge plaats met een temperatuur van 32 tot 40 graden Fahrenheit (0 tot 4 graden Celsius). Berging, kelder en garage zijn in dergelijke omstandigheden de beste plaatsen. De hoge temperatuur veroorzaakt schade of groei van uien. Een extreem koude omgeving zorgt er ook voor dat uien bevriezen en hun kwaliteit en textuur verliezen. Plaats uien niet op plaatsen waar de temperatuur onder nul is. In deze toestand blijven gele uien 2-3 maanden gezond en rode uien 2-6 maanden.


Stap 4

Houd rijpe en gekookte groenten en fruit uit de buurt van uien. Rijpe vruchten helpen uien te ontkiemen door ethyleengas te produceren. Plaats uien ook niet in de buurt van aardappelen om te voorkomen dat ze ontkiemen. Dit keer natuurlijk voor een betere bevoorrading van aardappelen!

Helaas is het onder ons Iraniërs gebruikelijk om aardappelen en uien dicht bij elkaar te houden. Maar u moet weten dat aardappelen vocht uit uien opnemen en ervoor zorgen dat aardappelen ontkiemen.


Introductie van de beste manieren om uien te bewaren

Uien zijn absoluut een van de essentiële ingrediënten in de keuken en u heeft ongetwijfeld veel gehoord en gelezen over de eigenschappen van uien voor de gezondheid. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren, en elk heeft een speciaal gebruik bij het koken. Aangezien uien een veelgebruikt ingrediënt in de keuken zijn, kopen en bewaren mensen vaak grote hoeveelheden uien. 


Een geschikte omgeving voor het houden van uien

1. Bewaar gewone uien in een koele, droge, donkere, goed geventileerde ruimte

Gele en gewone uien zijn het hele jaar verkrijgbaar. Volgens de National Onion Association (NOA) kan het het beste worden bewaard in een koele, droge, donkere, goed geventileerde ruimte zoals een pantry, kelder, kelder of garage. Omdat uien gemakkelijk vocht opnemen. Als de temperatuur of luchtvochtigheid te hoog is, gaan de uien uitlopen of rotten.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat 40 tot 50 graden Fahrenheit (4 tot 10 graden Celsius) ideaal is voor het bewaren van uien. Het is ook belangrijk om de uien goed te ventileren met gaas- of draadmanden om rot en schimmel te voorkomen. Doe uien niet in plastic zakken, omdat het gebrek aan goede ventilatie de uien snel zal bederven. Bovendien helpt de duisternis de lampen langer mee te gaan. De afwezigheid van zonlicht vermindert temperatuur- en vochtigheidsveranderingen.


2. Bewaar uien niet in de koelkast

In de winkel gekochte uien hebben een flinterdunne schil omdat ze na de oogst snel drogen. Het drogen van uien helpt overtollig vocht te verwijderen en verlengt hun houdbaarheid. Uien bewaart u daarom het beste op een koele, droge, donkere en goed geventileerde plaats. Deze omstandigheden voorkomen dat uien te veel vocht opnemen.

Door uien in de koelkast te bewaren, worden ze blootgesteld aan kou en vocht. Omdat uien heel gemakkelijk vocht opnemen, worden ze zacht en rotten ze snel in de koelkast.

Dit geldt echter niet voor gepelde en gesnipperde uien. Gepelde uien kunnen maximaal 2 weken in de koelkast worden bewaard, terwijl gehakte uien slechts 7 tot 10 dagen houdbaar zijn.

Houd er rekening mee dat andere groenten onder speciale omstandigheden in de koelkast moeten worden bewaard om de houdbaarheid te verlengen. Lees voor meer informatie Hoe radijs in de koelkast te bewaren. 


3. De beste manier om sjalotten (een soort kleine ui) te bewaren

Prei behoort tot de uienfamilie, maar is milder en zoeter van smaak. (Deze ui wordt vaak gebruikt in augurken - niet te verwarren met sjalotten.) Net als gewone uien moeten sjalotten op een koele, droge, donkere, goed geventileerde plaats worden bewaard. In deze staat blijven de prei tot 30 dagen goed.

Aan de andere kant kan het tot zes maanden in de vriezer worden bewaard. Om ze in te vriezen, schilt u ze eerst en snijdt u ze in blokjes. Doe het dan in een diepvrieszakje of een luchtdichte bak en zet het in de vriezer.


Uien op verschillende manieren bewaren

Om de houdbaarheid van uien te vergroten, is ook belangrijk hoe ze onder verschillende omstandigheden en vormen worden bewaard. Hieronder beschrijven we hoe u uien in verschillende stadia en omstandigheden kunt bewaren.

1. Zet gepelde uien in de koelkast

Nadat de ui is geschild, moet deze in de koelkast worden bewaard om besmetting te voorkomen. Want gepelde uien nemen snel vervuiling en allerlei omgevingsvirussen op. Plaats de uien in een luchtdichte container en zorg ervoor dat de koelkasttemperatuur 40 F (4 C) of lager is. Uienschillen zijn 10 tot 14 dagen houdbaar in de koelkast.


2. Gehakte of gesneden uien in de vriezer

Als de ui hakt of hakt. Het kan maximaal 10 dagen in de koelkast worden bewaard. Doe ze in plastic zakken. Voor langdurig gebruik kunnen gesneden of gesneden uien 3 tot 6 maanden in de vriezer worden bewaard.


3. Gebakken uien in de vriezer

Gebakken uien zijn 3-5 dagen houdbaar in de koelkast. De manier om thuis hete uien te bewaren, is door ze in een bakje met deksel te doen en deze na het frituren een paar uur in de koelkast te zetten. Langdurige aanwezigheid van uien in de keukenomgeving trekt bacteriën aan en is gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt tijd besparen en ze tot drie maanden in de vriezer bewaren.


4. Uien inmaken

Uien inmaken is de goedkoopste manier om de levensduur van uien te verlengen. Het gebruik van een beitsoplossing voorkomt de groei van bacteriën die groenten bederven. Op deze manier zijn ingelegde uien tot wel zes maanden houdbaar. U kunt ingemaakte uien natuurlijk niet gebruiken bij het bereiden van veel gerechten, maar het is een goede manier om te profiteren van de eigenschappen van uien en ze als smaakmaker te gebruiken. Ingelegde uien moeten worden geschild en volledig worden gedroogd, vervolgens in een gesteriliseerde glazen bak worden geplaatst en gevuld met een mengsel van azijn, zout, suiker en kruiden die geschikt zijn voor uw smaak, en op een koele en donkere plaats worden bewaard. Om de pan te steriliseren, kun je hem het beste 20 minuten in kokend water leggen en daarna afdrogen met een schone handdoek.


5. Droge uien

Een goede manier om de houdbaarheid van uien te verlengen is ze te drogen. Hiervoor moet de ui fijn worden gesneden en met een afstand op een schaal worden geplaatst. Zet het dienblad vervolgens 2-3 dagen in de zon. Zet daarna de uien 10 minuten in de oven op 90 graden, tot ze helemaal droog zijn. Dit type ui wordt uitstekend gebruikt als smaakmaker bij knoflookpoeder. 


Veelgestelde vragen over kiemende uien

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen:


1. Kunnen gekiemde uien worden gegeten?

Het antwoord is ja. Uien worden een beetje zacht na het ontkiemen, maar ze zijn niet giftig of gevaarlijk. U kunt uien gebruiken, vooral als de wortels en scheuten nog jong zijn. Veel mensen eten spruiten omdat ze eiwitten bevatten.


2. Wat doe je met gekiemde uien?

Snijd het ontkiemde deel af. Snijd de ui doormidden en verwijder de resterende spruiten. Zorg er ook voor dat de uien niet beschimmeld of bedorven zijn.


3. Wat te doen met gekiemde beschimmelde uien?

Eet geen beschimmelde en rotte uien.


4. Kunnen gekiemde uien worden gekweekt?

Als je de scheuten van de uienlagen scheidt en in de potgrond plant, kun je nieuwe uien produceren. Daarom is het antwoord op deze vraag ja.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -