المواضيع

Verwijder kauwgom van kleding, tenten, tapijten, haar en verschillende oppervlakken

 Verwijder kauwgom van kleding, tenten, tapijten, haar en verschillende oppervlakken

Verwijder kauwgom van kleding, tenten, tapijten, haar en verschillende oppervlakken

Wat doe je om kauwgom te verwijderen? In dit artikel laten we je kennismaken met manieren om kauwgom te verwijderen van kleding, schoenen, tapijten, leer, bont, vilt en haar.

Deze onuitputtelijke kauwgom is voor veel mensen een bron van gemoedsrust en plezier. Maar wee de dag dat het dak blijft plakken! Het verwijderen van de tandvleesvlek zal de moeilijkste taak ter wereld zijn, en het enige dat we ons niet zullen herinneren is de goede smaak en ontspannende momenten van kauwen.

Net als bij het verwijderen van olievlekken uit kleding, zijn er verschillende manieren om kauwgom van verschillende oppervlakken te verwijderen. Om te weten welke methode het beste werkt, moeten we eerst leren over de effectiviteit van de methoden en weten op welk niveau elke methode specifiek is en waar deze wordt gebruikt.

Het is al vele malen waargenomen dat één methode alleen niet verantwoordelijk is voor het verwijderen van de tandvleesvlek, en er zijn verschillende methoden die elkaar aanvullen om de vlek volledig van het oppervlak te verwijderen. In dit artikel hebben we geprobeerd om verschillende methoden te presenteren en de aanvulling van deze methoden te combineren om het beste resultaat te krijgen in de kortst mogelijke tijd om het tandvlees te verwijderen.


Methoden voor het verwijderen van kauwgom van verschillende oppervlakken

Als op het instructielabel van uw kledingstuk staat "chemisch reinigen", verwijder dan de kauwgom, wring de kauwgom eerst uit en verwijder het dan zoveel mogelijk van het kledingstuk, breng het dan naar de stomerij en vraag hen om de kauwgomvlek te verwijderen met een gespecialiseerde vlekkenverwijderaar. Als je een huishoudelijke stomerij gebruikt, zorg er dan voor dat je de resterende vlekken verwijdert met een geschikte vlekverwijderaar voordat je het kledingstuk in de wasmachine stopt.

Als u tandvleesvlekken van zijden stoffen of andere delicate materialen wilt verwijderen, raadpleeg dan eerst een expert voordat u iets doet. Voor andere vrijetijdskleding kunt u deze stappen volgen:


1. Vries schone kauwgom in

Om kauwgom met ijs te verwijderen, moet het geverfde kledingstuk of de geverfde stof in een plastic zak worden gedaan en vervolgens een paar uur in de vriezer worden geplaatst. Deze methode is met name geschikt wanneer de gom door de hitte smelt en zich over een groter gebied op de stof verspreidt. U kunt ook ijsblokjes gebruiken om de kauwgom op de doek te verstevigen als de vlek klein is.

Haal het kledingstuk uit de vriezer (of verwijder de ijspakken) en verwijder onmiddellijk de kauwgom van het kledingstuk met een kaasmes of de rand van een bankkaartachtige kaart. Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk stukjes kauwgom uit kleding te verwijderen. Als u dit niet doet, is het daarom noodzakelijk om het tandvlees af te koelen en twee keer uit te harden volgens de genoemde methoden.

Was de resterende tandvleesvlek weg met een oplossing van gelijke delen witte azijn en afwasmiddel. Giet voorzichtig wat van dit mengsel op het bevlekte gebied (van kleding) en laat het minstens 15 minuten intrekken.

Opmerking: als je een oude tandvleesvlek wilt verwijderen, gebruik dan wat "vaseline" om het tandvlees los te maken. Doe wat vaseline op het topje van je vinger of een stukje watten en wrijf hiermee over de tandvleesvlek. De kauwgom moet los genoeg zitten om verwijderd te kunnen worden. Voor het wassen is het noodzakelijk om de vetvlek veroorzaakt door vaseline te verwijderen. Hiervoor kunt u het kledingstuk 15 minuten laten weken in een mengsel van water en sterk waspoeder en daarna uitspoelen. 

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat de wierookvlek is verwijderd, was je het kledingstuk zoals gewoonlijk. Zorg ervoor dat u de vlek volledig verwijdert voordat u het kledingstuk in de wasmachine of droger plaatst. Zo niet, herhaal dan de voorgaande stappen nogmaals. Kleren met kauwgom in de wasmachine of droger gooien zal een hoofdpijn voor je zijn!


2. Smeer de kauwgom in met citroensap

Als je kleding vlekken heeft van kauwgom en de kauwgomvlek diep in de stof van je kleding is doorgedrongen, probeer dan eerst je kleding in een oplossing van citroensap te weken. Spoel het kledingstuk na een paar uur normaal uit, in welk geval u zult merken dat de tandvleesvlek volledig is opgezwollen en loskomt van de doek.

Er is een mogelijkheid dat de vlek niet volledig wordt verwijderd, in welk geval het niet moeilijk is, het proces is voorbij, nu kunt u twee manieren van bevriezen of tape gebruiken.


3. Veeg de kauwgom af met de tape

Laten we zeggen dat de kauwgom hard is en je hem gemakkelijk van kleding of een bevlekt oppervlak kunt verwijderen, maar er zijn kleine stukjes kauwgom op het oppervlak achtergebleven. Het is het beste om een ​​paar stukjes brede tape te nemen en te proberen de tape op het beschadigde deel aan te brengen en snel te verwijderen.

Herhaal deze methode om de kauwgom te verwijderen meerdere keren totdat het laatste stukje van de vlek is verwijderd. Let erop dat de plek van het tandvlees niet nat is voordat u met het proces begint, om te voorkomen dat het tandvlees uitrekt.


4. Verwijder tandvleesvlekken van delicate stoffen

Giet wat (ontsmettings)alcohol op een sponsje en wrijf hiermee over de tandvleesvlek. Schraap vervolgens voorzichtig de kauwgom weg met een kaasmes of iets dergelijks. Als u zeker weet dat de vlek is verwijderd, wast u zoals gewoonlijk.


5. Verwijder gomvlekken van vilt

Je moet heel voorzichtig zijn om de kauwgom van het vilt te verwijderen, omdat er een stuk stof kan loskomen met het stuk kauwgom. Volg deze stappen om de gomvlek van het vilt te verwijderen:

Gebruik wat ijs om de kauwgom te verharden.

Verwijder vervolgens voorzichtig de overtollige stukjes kauwgom met een tandenborstel of spons.

Als de vlek te verstrengeld is met de vezels van de stof, kunt u een scheermesje gebruiken om de kauwgom los te maken.

Als de vlek er nog steeds is, maak dan een gladde pasta door maïzena te combineren met wat water en dit op de tandvleesvlek aan te brengen. Wacht tot de pasta volledig droog is en schraap het er dan af met een tandenborstel.

 

6. Verwijder tandvleesvlekken uit de tent

Om een ​​tandvleesvlek uit een tent te verwijderen, kunt u naast de bovenstaande methode ook een strijkijzer gebruiken. om dit te doen, volg de volgende stappen:

Leg de stof op een stuk karton met kauwgom eraan.

Strijk de achterkant van de stof zodat de gom loskomt van de stof en aan het karton blijft plakken.

Herhaal dit proces totdat de kauwgom volledig van de doek is verwijderd. Was het dan af.

 

7. Verwijder tandvleesvlekken uit bont

Volg de onderstaande stappen om tandvleesvlekken te verwijderen van zowel natuurlijk als nepbont. Pas op dat u de vacht niet verwijdert bij het verwijderen van het tandvlees:

Veeg de kauwgom af met ijs

Doe wat ijs op de doek om de kauwgom te verharden.

Schraap het tandvlees weg met een spons of zachte borstel.

Reinig de resterende vlek met een vochtige doek.

U kunt ook een spons of doek in een mild reinigingsmiddel dopen en de vlek in de richting van de vacht wrijven totdat de tandvleesvlek is verwijderd. Voorkom dat de vacht nat wordt.

 

8. Verwijder wierookvlekken van de huid

Verwijder eerst de overtollige stukjes kauwgom zoveel mogelijk.

Maak vervolgens een oplossing van lauw zeepwater en roer dit goed totdat het gaat schuimen.

Dompel een spons in het resulterende schuim en wrijf zachtjes over het leer om de vlek te verwijderen.

Droog het dan af.

 

9. Verwijder tandvleesvlekken van suède

Volg deze stappen om tandvleesvlekken uit suède te verwijderen:

Verwijder voorzichtig overtollige kauwgom van het suède.

Teken vervolgens met een gumpen over de vlek om de resten te verwijderen. Doe dit langzaam en in één richting.

 

10. Verwijder tandvleesvlekken van schoenen

Plaats de schoenen in een luchtdichte plastic zak en plaats ze ongeveer een uur in de vriezer totdat de kauwgom hard wordt. Je kunt ook wat ijs gebruiken. Schraap met behulp van een botermes of de rand van een bankpas de kauwgom zo veel mogelijk van de schoen.

Als er tandvleesvlekken op de schoenen achterblijven, meng dan een beetje azijn en afwasmiddel en breng het aan met een spons. Laat het 10 minuten intrekken en dep de vlek dan met een andere doek. Herhaal indien nodig de stappen en gebruik aan het einde een vochtige doek om de resterende vlek te verwijderen. Laat de schoenen daarna drogen. Als je schoenen van leer zijn gemaakt, kun je een speciale was gebruiken om de glans te herstellen.

❗ Tip: Als er een tandvleesvlek in de schoen komt, doe er dan gewoon wat pindakaas of gewone boter op of gebruik "WD-40"-spray, schraap het tandvlees eraf met een mes en ga verder met de bovenstaande stappen.

 

11. Verwijder de gom van het tapijt

Om de kauwgom op deze manier te verwijderen, brengt u ijs aan op de tandvleesvlek en wacht u een paar minuten totdat de kauwgom hard is geworden. Gebruik een botermesje of de punt van een lepel om de kauwgom voorzichtig weg te schrapen om zoveel mogelijk te verwijderen.

Gebruik een wasmiddel of vlekkenverwijderaar om de resterende vlekken op te ruimen, volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Zorg ervoor dat u de vlekverwijderaar test op een verborgen deel van het tapijt om er zeker van te zijn dat het geen problemen veroorzaakt. U kunt gelijke hoeveelheden afwasmiddel mengen met witte azijn en dit met een zachte borstel op de vlek aanbrengen. Laat het dan 10 tot 15 minuten zo staan. Maak tot slot het gebied schoon en droog met een schone, vochtige doek. Laat het vloerkleed aan de lucht drogen en zuig het dan op. 


12. Verwijder tandvleesvlekken van vloeren en muren

Volg deze stappen om kauwgom van alle soorten vloeren en muren te verwijderen:

Hard de kauwgom uit met ijs.

Gebruik een stuk gereedschap zoals een kaasmes of een vijl om de kauwgom weg te schrapen zonder het oppervlak te beschadigen.

Als de vlek op het oppervlak achterblijft, gebruik dan een doek gedrenkt in de reiniger om deze volledig weg te vegen.

 

13. Wierookvlekken uit het haar verwijderen

Hier zijn enkele manieren om kauwgom uit het haar te verwijderen:

Kauwgom uit het haar verwijderen met chocolade en pinda's: smeltgom van chocolade en pindakaas. Het is voldoende om een ​​van de twee verwarmde substanties op een met kauwgom bedekt deel van het haar aan te brengen en even te wachten, en na een paar minuten lost de kauwgom op in chocolade of pindakaas. Neem dan een plastic kam en kam je haar, het stukje kauwgom komt er makkelijk af. Nadat je alle stukjes kauwgom hebt verwijderd, was je je haar.

De kauwgom reinigen met eiwitten: Eiwitten hebben, net als chocolade en pindakaas, de eigenschap om kauwgom op te lossen. Als je geen chocolade of pindakaas hebt, zijn eieren de gemakkelijkste en snelste manier om tandvleesvlekken uit je haar te verwijderen. Scheid de eiwitten en dooiers. Breng vervolgens langzaam het eiwit met je vingers aan op het gewenste oppervlak en wacht tot de kauwgom goed is opgelost in de eiwitoplossing. Je kunt nu gemakkelijk stukjes kauwgom uit je haar verwijderen.

 

14. Verwijder tandvleesvlekken van andere oppervlakken

Volg deze stappen om gom te verwijderen van oppervlakken zoals acryl, plastic, aluminium, geverfde oppervlakken, plexiglas, polyurethaan, enz.:

Doe wat ijs op de plek om het tandvlees te verharden.

Schraap de kauwgom eraf met een borstel of een kaasmes.

Veeg het oppervlak af met een schone doek die is bevochtigd met warm water en zeepsop om eventuele resterende vlekken te verwijderen.

 

Samenvatting om wierook te verwijderen

Wanneer u een tandvleesvlek tegenkomt, is de eerste stap om deze te bevriezen of uit te harden. Als de vlek al is uitgehard, is deze stap niet meer nodig en kunt u doorgaan met de voorgestelde methoden. Alle methoden die we voorstellen voor het verwijderen van tandvlees zijn praktisch en zijn vele malen getest, maar we raden u aan om ervoor te zorgen welke methode geschikt is voor uw bevlekte oppervlak voordat u deze methoden gebruikt.

In sommige teksten hebben we het gebruik van olie, benzine en messen gezien, maar we raden deze methoden niet aan vanwege de kans op beschadiging van het bevlekte oppervlak. Als u een mes of een scherp voorwerp wilt gebruiken om een ​​stukje kauwgom te verwijderen, pas dan op dat u het bevlekte oppervlak niet beschadigt en er niet in prikt.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -