المواضيع

Voorkom dat voedsel in de koelkast bederft met enkele eenvoudige oplossingen!

 Voorkom dat voedsel in de koelkast bederft met enkele eenvoudige oplossingen!

Voorkom dat voedsel in de koelkast bederft met enkele eenvoudige oplossingen!

Voorkom dat voedselbederf zoals eieren, kaas, melk, restjes, appels, sla en citroensap en water thuis gaan rotten met simpele en praktische tips. U moet geschikte oplossingen gebruiken om voedselbederf te voorkomen. Het is duidelijk dat deze benaderingen voor elk voedselproduct anders zijn. Hieronder zullen we u enkele van deze methoden vertellen.


Voorkom dat eieren bederven

De eierschaal heeft veel poriën. Als eieren buiten de originele doos worden bewaard, verdampt daarom vocht door de poriën waardoor het ei zijn versheid verliest. Bewaar de eieren in hun originele kartonnen doos op een koele plaats om deze situatie te voorkomen.


Voorkom dat zuivelproducten bederven

Melk en zuivelproducten bederven snel als ze niet op de juiste manier worden bewaard. Overweeg het volgende om te voorkomen dat zuivelproducten bederven.

Kwalitatieve, onbewerkte kazen hebben frisse lucht nodig. In feite zou er open lucht omheen moeten stromen. Plastic verpakkingen verhinderen deze stroom, met als gevolg een vetlaag en soms schimmel op de kaas. Om deze situatie te voorkomen, wikkelt u de kaas in dun vetvrij papier, doet u deze in een plastic zak en sluit u het deksel van de zak niet. Bewaar de kaas zeker in de koelkast.


Voorkom dat kaas bederft in de koelkast

Omdat de huisvrouwen thuis zijn, zijn ze veel met de koelkast bezig en daarom openen en sluiten ze de koelkastdeur veel. Wanneer de deur wordt geopend, komt er warme lucht de klep binnen en wanneer deze wordt gesloten, wordt deze omgeven door koude lucht. Dit verwarmen en koelen bevordert de groei van bacteriën en zorgt ervoor dat de melk sneller bederft. Om dit te voorkomen, houdt u de melk achterin de koelkast op de juiste temperatuur.


Voorkom dat restjes bederven

Restjes moeten snel worden afgekoeld. Als u een grote hoeveelheid voedsel op één plaats wilt bewaren, kan het zijn dat de binnenkant van het voedsel niet snel afkoelt. Als gevolg hiervan vermenigvuldigen bacteriën zich in het voedsel. Om bederf van gekookt voedsel en restjes te voorkomen, moet het in een aantal ondiepe bakjes worden bewaard, zodat het voedsel sneller afkoelt.


Voorkom bederf van appels en sla

Als u van plan bent een salade te bewaren die sla en een appel bevat, bewaar de twee dan niet samen. Appel bederft sla. Bewaar vers voedsel, zoals fruit en groenten, in aparte lades in de koelkast om bederf te voorkomen.


Voorkom thuis schimmel van citroensap en water

Watermeloen en citroensap zijn voedingsmiddelen die snel bederven. Om bederf van deze voedingsmiddelen te voorkomen, moeten de volgende punten in acht worden genomen:

Drank- en gezondheidsexperts zeggen dat na het gieten van citroensap en water in een kopje, het het beste is om het kopje in kokend water te doen om de enzymen en bacteriën erin te vernietigen. Door dit te doen, verliest de schimmel de mogelijkheid om te groeien, en als gevolg daarvan wordt de kans op rotting van deze materialen sterk verminderd.

Citroensap of water moet in een schone beker worden gegoten en tot aan de rand van de kom worden gevuld. Het is het beste om de rand van het glas een heel klein beetje leeg te laten en er dan een deksel op te doen, zodat de zuurstof die ontstaat door het creëren van een vacuüm niet binnendringt en er geen plek is voor schimmel.

Wat betreft het bewaren van citroensap en water, moet gezegd worden dat het plaatsen van deze materialen in de zon chemische veranderingen veroorzaakt. Vanwege het feit dat de vitamine C in citroensap gevoelig is voor licht en warmte en wordt beschadigd door zonlicht; Daarom moet het ten strengste worden vermeden om deze materialen voor de zon te plaatsen.

Gebruik geen plastic bakjes of mineraalwaterflessen om limonade in te bewaren; Omdat de zure stoffen in citroensap nadelige reacties kunnen veroorzaken met de wanden van plastic containers en giftig en kankerverwekkend kunnen worden. Gebruik daarom donkere glazen bakjes zodat er minder licht doorheen komt.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -