المواضيع

 Waar zet je de muizenval?

Waar zet je de muizenval?

Muizen zijn meestal 's nachts actief en komen uit hun schuilplaatsen, dus het kan zijn dat u muizen in huis heeft, maar ze nooit ziet. Waar zet je de muizenval? In dit artikel weet je precies waar je de val moet plaatsen


Hoe weet ik of ik muizen in huis heb?

Muizen zijn nachtdieren, wat betekent dat het grootste deel van hun activiteit 's nachts plaatsvindt, en ze leven op geheime plaatsen, dus misschien heb je muizen in huis maar zie je ze nooit. 

Let daarom op deze tekens:

Levende of dode muis

Afval, vooral in voedsel voor mensen of rond plaatsen waar afval wordt gedumpt

Geluiden 's nachts, zoals schrapen van de zolder, muren, vloeren of plafondholtes (achter gipsmuren)

Nestmateriaal of nesten op verborgen plaatsen, zoals afgelegen plaatsen

Kauwdraad of stokjes

Schuilplaatsen rond de tuin of onder het huis, garage, huisje of andere bijgebouwen

Vlekken op de muur

Muizenharen worden gevonden in sporen, nesten of voedsel

 

Hoe weet ik of het een rat of een huismuis is?

Met een lengte van 9 tot 11 inch - plus de staart - is de rat groter dan een huisrat. Uitwerpselen van ratten zijn 1,2 tot 3,4 inch lang, maar uitwerpselen van huisratten zijn slechts 1,4 inch groot. De gifstoffen die worden gebruikt om elk van deze soorten te elimineren, zijn verschillend en het is het beste om een ​​prijs te vragen aan een van de thuisspraybedrijven die actief zijn op de pinservicemarkt en hun advies op dit gebied te gebruiken om zo efficiënt mogelijk te werken.


Welk voedsel eten muizen?

Ratten eten alles, maar ze geven de voorkeur aan granen, vlees en wat fruit. Ratten eten veel, ze eten zo'n 10% van hun lichaamsgewicht per dag.


Hoe lang leeft een muis?

Ratten leven ongeveer een jaar, maar als ze warmte, beschutting en eten hebben en hun leefomgeving niet onveilig maken door rattensproeien, leven ze langer.


Waar nestelen muizen het vaakst?

Zwarte ratten (dakratten) houden van hun namen, zoals hoge plaatsen. Ze bouwen hun nesten buiten in hoge bomen of struiken en nestelen binnenshuis op zolders en bovenverdiepingen. Zwarte ratten zijn bekwame klimmers en kunnen huizen binnendringen via boomtakken, kabels of draden.


Waar moet ik de muizenval neerzetten?

De val moet worden geplaatst waar de muizen zijn. Zoek naar tekenen van nestelen, kauwen en uitwerpselen. Plaats de val naast de muur op de gewenste locaties, waar muizen beschutting zoeken en het pad dat ze gewoonlijk afleggen. Gemeenschappelijke reisroutes zoals gangen hebben meestal muren omdat muizen liever langs muren bewegen in plaats van er vandaan en in een lege ruimte. Zoek naar tekenen van muizen, zoals uitwerpselen, slijtage, krassen of vuil in de gangen.


Waarom vangen muizen muizen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is kaas niet het beste aas voor muizen. Gedroogd fruit, ongepelde noten of zelfs voedsel voor huisdieren trekken ratten aan. Zorg ervoor dat het aas aan de val is bevestigd, zodat de muizen hem niet kunnen openen zonder hem om te draaien. Je kunt het aas aan een draad binden of opplakken. Sommige vallen bevatten een kleine versie om het aas vast te houden; Voeg wat aas, zoals pindakaas, toe aan de beker, hierdoor zullen de muizen harder werken om bij het aas te komen, waardoor de kans groter wordt dat ze in de val vallen.


Waarom kan ik geen huismuizen vinden?

Muizen zijn nachtdieren, dat wil zeggen dat ze het meest actief zijn van zonsondergang tot zonsopgang. Als je overdag muizen ziet, betekent dit dat hun nest is vernietigd, of dat ze op zoek zijn naar voedsel, of dat hun prevalentie erg hoog is.

Volwassen muizen passen door gaten van 1,2 inch en jonge muizen passen door kleinere gaten. Ze kunnen zichzelf in kleinere gaten persen dan je je kunt voorstellen. Ze kunnen zelfs heel kleine gaatjes kauwen om ze te vergroten zodat ze in hun doorgang passen.


Do's en don'ts bij het vangen van ratten

Het vangen van muizen is vergelijkbaar met het vangen van huismuizen, maar vereist grotere vallen en ze zijn bedreven in het vermijden van vallen die ze niet effectief kunnen aantrekken.

Gebruik geen gif om de val te lokken. Het gif maakt de val niet effectiever en brengt het risico met zich mee dat huisdieren en zelfs mensen worden vergiftigd.

Gebruik de muizenval meerdere keren. De geur die een muis in de val achterlaat, verdrijft andere muizen niet uit de val, maar kan ze wel aantrekken.

Wees geduldig tijdens het vissen. Muizen kunnen de vallen enkele dagen niet naderen. Zolang het aas correct in de val zit (en niet door een muis wordt opgepikt), kun je de val er dagen of zelfs weken in laten zitten.

Raak de vallen niet met uw handen aan. Het is het beste om het aas en de val toe te passen terwijl u handschoenen draagt ​​of geschikt gereedschap gebruikt. De menselijke geur die in de val achterblijft, kan ervoor zorgen dat de muizen de val vermijden.

Zet verschillende vallen. Plaats vallen op verschillende plaatsen om de kans op het vangen van muizen te vergroten.

Plaats geen vallen waar kinderen en huisdieren in contact komen. Probeer vallen uit de buurt te houden van ruimtes zoals kamers waar je vaak beweegt. Wees voorzichtig wanneer u buiten jaagt, aangezien huisdieren of wilde dieren het kunnen naderen.


تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -