المواضيع

Wat doe je als je vastzit in een lift?

 Wat doe je als je vastzit in een lift?

Wat doe je als je vastzit in een lift?

Liften kunnen, net als elk ander apparaat, problemen hebben, maar de vraag is wat doe je als je vastzit in een lift? Op dit moment moet u kalm blijven en anderen proberen te waarschuwen door de noodbel in de lift te gebruiken, te schreeuwen, enz.

Hoewel liften in het begin veel problemen hadden, geloven ze vandaag met de vooruitgang van ingenieurs dat dit apparaat geen bedreiging vormt voor het leven van mensen. Natuurlijk is er nog steeds een mogelijkheid dat je faalt. Zodat jij beter weet wat je moet doen als je vast komt te zitten in de lift? Als u ook geïnteresseerd bent in deze kwestie, blijf dan bij ons. Hieronder bespreken we wat u moet doen en wat u moet vermijden als u vastzit in een lift.

Het lijdt geen twijfel dat wanneer u zich realiseert dat u vastzit in de lift, u een gevoel van angst en paniek zult voelen, maar het beste wat u in zo'n situatie kunt doen, is kalm blijven, pas op dat haastig handelen niet je helpen. Haal dus eerst diep adem en blijf kalm.

Als het liftlicht uitgaat, zoek dan een lichtbron. Als de lift donker is, kunt u uw mobiele telefoon licht gebruiken. Druk op de belknop, hierdoor wordt de liftonderhoudsmedewerker of gebouwbeambten gewaarschuwd dat er een probleem is met de lift. Dit is de snelste en beste manier om u te helpen.

 

Gebruik de belknop

Krijgt u geen reactie na het indrukken van de belknop, dan kunt u uw mobiele telefoon controleren en bij alarm de brandweer bellen. Krijg je nog steeds geen antwoord, druk dan meerdere keren op de belknop.

Als je daarna nog in de lift bent, druk je op de knop om de deur te openen. Deze knop kan in zo'n geval werken en de liftdeur voor je openen.

Daarna is er nog een knop genaamd de knop om de deur te sluiten en als u erop drukt, kan de deur trillen en opengaan.

Als u niet in staat bent om hulp te roepen en uw inspanningen tot nu toe vruchteloos zijn geweest, probeer dan de aandacht van mensen buiten de lift te trekken. Als je op de belknop drukt of probeert te bellen en geen antwoord krijgt, probeer dan buiten de lift te schreeuwen of te communiceren. Schreeuwen naar mensen buiten de lift kan erop wijzen dat je vastzit.

Maak je geen zorgen als geen van de bovenstaande methoden je heeft geholpen. Wacht even, andere bewoners van het gebouw zullen de lift gebruiken en merken het probleem op, dus als u in zo'n situatie geen resultaat krijgt, wacht dan even. Als je alleen in de lift bent, probeer je dan met iets bezig te houden om jezelf rustig te houden.

Opmerking: druk bij het openen van de liftdeur op de knop voor het openen van de deur om ervoor te zorgen dat de lift niet beweegt wanneer u de lift verlaat.


Wat zijn de redenen om de lift te stoppen?

Liftstops kunnen om een ​​van de volgende redenen voorkomen.


1. Stroomuitval

Een van de redenen waarom een ​​lift niet meer werkt, is een stroomstoring, wat om welke reden dan ook kan gebeuren. Indien het gebouw is voorzien van noodstroom hoeft u zich uiteraard geen zorgen te maken want de lift blijft gewoon werken en brengt u naar de eerste verdieping.


2. Onjuist gebruik van de lift

Een factor waar liftgebruikers soms niet op letten, zijn de gebruiksinstructies van de lift, met name de capaciteit ervan. Let op de capaciteit of het aantal passagiers dat de lift kan herbergen. Dit probleem kan problemen veroorzaken met de mechanische prestaties van de lift en ervoor zorgen dat deze niet meer werkt.


3. De lift is defect

Een andere factor bij het uitvallen van een lift is de aanwezigheid van defecten. De lift is een elektrisch apparaat dat om welke reden dan ook kapot kan gaan. Als de lift tijdens het gebruik een probleem tegenkomt, zal deze niet blijven bewegen om de passagiers veilig te houden.


Wat moet je niet doen als je vastzit in een lift?

Zoals gezegd, houd de controle en probeer niet in paniek te raken. Wees voorzichtig, als je geraakt wordt door de situatie en haastig handelt, kom je in de problemen. Probeer niet door het dakluik van de lift te ontsnappen, dat is een grote vergissing. Als je een licht ziet tussen twee deuren, betekent dit dat de lift tussen de deuren is gestopt en kun je anderen informeren door te schreeuwen of een lichtje te laten schijnen met je telefoon, maar probeer niet de liftdeur te openen door op te drukken. Als u dit wel doet, kan de vastzittende liftkamer gaan trillen, wat het reddingsteam moeilijk maakt.

Werk op dit moment niet te veel met uw telefoon en zorg ervoor dat de batterij opgeladen blijft, zodat u deze kunt gebruiken om te bellen als er zich een situatie voordoet. Het verspillen van de batterij van je telefoon kan je duur komen te staan.


Wanneer is het beter om de lift niet te gebruiken?

In sommige gevallen mag u de lift niet gebruiken. Enkele van deze voorwaarden zijn:

Als we weten dat de lift een technisch mankement heeft, ook al is het maar een kleintje, mogen we deze niet gebruiken en wachten tot het mankement volledig is verholpen.

Als er brand is in het gebouw, mag de lift niet worden gebruikt. Het gebruik van de lift in zo'n situatie kan erg gevaarlijk zijn.

Na de aardbeving is het niet goed om de lift te gebruiken. We kunnen het dus niet gebruiken totdat is geverifieerd dat het goed werkt.

 

Wat doe je als je iemand aantreft die vastzit in een lift?

Als u merkt dat een persoon of mensen vastzitten in de lift, moet u, net als de mensen in de lift, kalm blijven en met hen communiceren. Als een persoon of personen in de lift een probleem hebben of een hartaandoening hebben, waarschuw dan zo snel mogelijk de brandweer en spoedeisende hulp.

Controleer in de volgende stap zorgvuldig of de liftruimte op de verdieping van het gebouw is gestopt en als deze op gebouwniveau is gestopt, kunt u de deur openen met de noodsleutel. De noodsleutel is meestal in handen van de gebouwbeheerder of een van de bewoners. Bel anders zo snel mogelijk de brandweer zodat ze mensen uit de liftruimte kunnen verwijderen in overeenstemming met hun opleiding en ervaring.


De conclusie

Het gebruik van liften in de steden van vandaag is een dagelijkse bezigheid geworden en daarom kunt u problemen ondervinden bij het gebruik van dit apparaat. Vergeet niet dat de eerste voorwaarde is dat u kalm blijft, als u problemen heeft op dit gebied, adviseren wij u wat is ontspanning? Mis het niet Kent u een andere manier om vast te komen te zitten in een lift? Zo ja, vergeet deze dan niet met ons te delen.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -