المواضيع

Wat is de beste kookpot in termen van traditionele geneeskunde?

 Wat is de beste kookpot in termen van traditionele geneeskunde?

Wat is de beste kookpot in termen van traditionele geneeskunde?

De beste gebruiksvoorwerpen om te koken vanuit het oogpunt van traditionele geneeskunde zijn glazen (pyrex) en stalen gebruiksvoorwerpen. De redenen voor de voorkeur voor deze twee soorten kunnen worden achterhaald door andere soorten potten te gebruiken.

Het kiezen van de gezondste en beste kookpot is een van de belangrijkste zorgen van elke huisvrouw. Wat in feite veel belangrijker is dan de schoonheid, kleur en het merk van de pot, is de selectie van de beste pot in termen van materialen en samenstellingen waaruit de pot is gemaakt.

De pot wordt bij hoge temperaturen geplaatst en er vinden veel chemische reacties plaats en de introductie van opgeloste stoffen en elementen bij hoge temperaturen. Deze reacties worden sneller, vooral als ze in een zure of basische oplossing worden geplaatst.

Als u ook op zoek bent naar een antwoord op het kiezen van de beste kookpot, doe dan mee voor uw antwoord door 10 soorten pannen met verschillende geslachten te bekijken vanuit het perspectief van traditionele geneeskunde-experts.


Beste pot voor het koken van traditionele medicijnen

Vanuit het oogpunt van de traditionele geneeskunde, de beste pot om te koken; Het keukengerei is gemaakt van glas (pyrex) en staal. Glas en staal hebben een hoge hittebestendigheid en geven de minste reactie op de stof in het voedsel. Hieronder onderzoeken we de meest voorkomende soorten gebruiksvoorwerpen die op de markt van het land verkrijgbaar zijn en leggen we de nadelen en voordelen van het koken van voedsel in elk ervan uit.

1. Teflonkom

Ondanks de overvloed en goedkope prijs van Teflon-keukengerei op de markt en het gebrek aan plakkerigheid, wat een van de gemeenschappelijke factoren is voor het gebruik van dit materiaal, wordt Teflon-keukengerei niet aanbevolen voor het koken van voedsel vanwege de hoge mate van scheiding van de Teflon-lagen van hun oppervlak. de hitte.

U moet weten dat cadmium meestal wordt gebruikt bij de bereiding van Teflon-gerechten, vooral goedkoop Teflon, een zwaar en schadelijk metaal. Deze stof komt geleidelijk in het voedsel en verhoogt de kans op kanker, kleine gestalte en huidlaesies. Het verstoort ook de hemoglobinesynthese en veroorzaakt bloedarmoede, vooral als het vat is bekrast en geërodeerd.

Als u een Teflon-pan gebruikt om mee te koken, zorg er dan voor dat u een zachte ovenwarmte gebruikt en gebruik keukengerei dat voorkomt dat de pan krassen maakt.

Opmerking: Het is absoluut niet aan te raden om Teflon-gereedschappen te gebruiken die voor loopvlakvernieuwing worden gebruikt, omdat loopvlakvernieuwing met Teflon niet erg veilig is. Meestal wordt niet-standaard Teflon gebruikt en de schadelijke en kankerverwekkende chemicaliën die erin zitten, komen door de hitte gemakkelijk in het voedsel.

2. Gietijzer

Gietijzer is een legering van ijzer en een gietijzeren pot roest als er krassen op het oppervlak komen. Door de hoge hitte komen de ingrediënten in de gietijzeren pannen in de meeste gevallen vrij en vermengen zich met het eten. Hoewel het geglazuurde type van deze pannen beter is, wordt het niet als de beste pan beschouwd om te koken.

3. Aarden pot

Hoewel in het verleden veel Iraniërs kleischotels gebruikten om voedsel te bereiden en te koken, worden kleischotels na verloop van tijd poreus. Op deze manier dringt voedsel erin binnen en wordt het niet beschadigd door wassen, en wordt het een plaats voor de groei van micro-organismen en het optreden van infectie. Daarom wordt het niet aanbevolen om er voedsel in te koken.

4. Geglazuurde gerechten

Glazuren zijn meestal gemaakt van koper en loodoxide, die door hoge temperaturen en koken in voedsel terechtkomen.

5. Kruisiging

Stalen gebruiksvoorwerpen zijn een mengsel van ijzer en nikkel en zijn zeer resistent, sterk en goed bestand tegen hoge temperaturen. Het stalen materiaal is ook bestand tegen krassen, corrosie en roest, zodat de zouten die erin zitten niet in het voedsel terechtkomen en het is geschikt voor het bereiden van allerlei stoofschotels en heerlijke gerechten.

6. De meteoriet

Het dagelijks gebruik van zinken gebruiksvoorwerpen voor het koken van voedsel wordt ook niet aanbevolen in termen van traditionele geneeskunde, omdat het de toegang tot voedsel vergemakkelijkt. Hoewel zink een heilzaam element is, kan een grote hoeveelheid ervan toxiciteit veroorzaken.

7. Steen

Steengoed is ook meer decoratief en heeft door dezelfde kleine poriën hetzelfde probleem als aardewerk en is niet geschikt voor alledaags koken en koken.

8. Keramiek

Keramisch kookgerei is beter bestand tegen slijtage en krassen dan gietijzer en teflon en bevat minder schadelijke verbindingen. Bij hogere temperaturen kan het echter worden gecombineerd met voedsel.

9. Koperen pot

Hoewel veel mensen denken dat koperen keukengerei het beste keukengerei is om voedsel te koken vanwege de eigenschappen van koperen keukengerei en de voordelen van koper voor het lichaam, moet u weten dat de ophoping van zouten zoals koper schadelijk is voor het lichaam en uiteindelijk veroorzaakt vergiftiging. Vooral omdat in de meeste gevallen, na meerdere keren koken in een koperen pot, de ingeblikte laag binnenin verloren gaat en koperverbindingen gemakkelijk in het voedsel worden opgenomen. Vaak is deze laag tin bedekt met lood, dat als kankerverwekkende stof zeer schadelijk is voor de gezondheid!

Tip: Om te controleren of het vertinde koper loodvrij is, doe je wat citroensap op de bodem van de pan en als het droog is zout op de bodem van de pan. Als het geel wordt, is er duidelijk leiderschap in de samenstelling.

Ook wordt kopermetaal bij blootstelling aan lucht gemakkelijk geoxideerd, reageert het met zure en zoute voedingsmiddelen en verandert het van kleur, in welk geval het schadelijk is voor de gezondheid.

10. Pyrex-glas

De beste gebruiksvoorwerpen om te koken vanuit het oogpunt van traditionele geneeskunde zijn onbreekbaar glaswerk dat bekend staat als Pyrex. Dit type heeft een hoge hittebestendigheid, waardoor zouten niet in het voedsel komen en zure en zure voedingsmiddelen er gemakkelijk in kunnen worden gekookt en bewaard.

 

De conclusie

Tegenwoordig is het gebruik van telefoonhoesjes in veel Europese landen verboden. Het nieuwe glaswerk dat bekend staat als Pyrex is het beste kookgerei. Deze gerechten zijn kleurloos, geven je niet alleen een goed kookgevoel omdat je de kookstappen erin kunt zien, ze zijn resistent zolang ze niet ernstig beschadigd zijn en geen temperatuurschok hebben ondergaan, en ze zijn de gezondste schaal omdat van hun hoge hittebestendigheid die als koken wordt beschouwd.

Hierna wordt aanbevolen om stalen keukengerei te gebruiken voor dagelijks koken, maar u moet voorzichtig zijn, omdat voedsel er gemakkelijk in verbrandt. In dat geval moet je weten hoe je een verbrande pot professioneel schoonmaakt.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -