المواضيع

Welke etenswaren mogen niet in de vriezer worden bewaard?

Welke etenswaren mogen niet in de vriezer worden bewaard?

Welke etenswaren mogen niet in de vriezer worden bewaard?

Niet alle voedingsmiddelen hoeven ingevroren te worden! Sommige voedingsmiddelen kunnen niet worden ingevroren en andere zijn schadelijk als ze worden ingevroren; Maar welk voedsel mag niet in de vriezer? Dat wordt in dit artikel gezegd.

Een van de beste manieren om voedsel te bewaren, is door het in te vriezen; Omdat we diepvriesproducten voor een langere periode kunnen bewaren. Daarom zien we veel mensen in hun dagelijks leven hun voedsel invriezen. Maar welk voedsel mag niet in de vriezer? Sommige voedingsmiddelen mogen nooit worden ingevroren, omdat het consumeren ervan schadelijk is voor het lichaam. In de rest van dit artikel laten we u enkele voedingsmiddelen zien die niet in de koelkast mogen worden bewaard.


Lijst met voedingsmiddelen die niet in de vriezer mogen

1. Melk en zuivelproducten

Melk en sommige zuivelproducten die we in de vriezer stoppen, worden verdund en waterig. Zo mogen magere room, slagroom en kaas met meer dan 40% vet niet in de vriezer.  


2. Warm eten

Heet voedsel zorgt ervoor dat de vriezertemperatuur stijgt; Microben groeien ook bij hoge temperaturen. Wacht daarom om voedsel in te vriezen eerst tot het goed is afgekoeld. 


3. Voedsel dat ontdooit

Wanneer voedsel uit de vriezer wordt gehaald en ontdooid, zullen microben die de lage temperatuur hebben overleefd groeien. Dus als ze opnieuw worden ingevroren, bevatten ze meer microben dan voordat ze werden verwijderd.


4. Bakken

Brood wordt niet beschouwd als voedsel dat kan worden ingevroren omdat het deegachtig wordt in de vriezer. Natuurlijk halen sommige mensen het vocht uit het brood en vriezen het in.


5. Een ei

Als het ei bevroren is, wordt het groter en barst de schaal. Eierdooiers mogen niet worden ingevroren, omdat ze tijdens het koken plakkerig en onbruikbaar worden. Bewaar kip daarom alleen in de koelkast en let op de houdbaarheidsdatum.


6. Ingeblikt voedsel

Zoals u weet, wordt ingeblikt voedsel in de vriezer zo omvangrijk als eieren en kan het blik ontploffen. Ze worden ook niet beschouwd als voedsel dat kan worden ingevroren.


7. Groenten die veel interstitieel water bevatten

Komkommers, radijzen en spinazie behoren tot de groenten die niet in de vriezer mogen worden bewaard. Omdat ze hun oorspronkelijke smaak en conditie verliezen. Het is je misschien opgevallen dat de genoemde groenten interstitieel water bevatten, dus bewaar deze groenten niet in de vriezer.


8. Onjuist verpakt voedsel

Verpak het voedsel goed, anders dringt de vrieskou naar binnen en verliest het zijn oorspronkelijke smaak. Er is waargenomen dat zelfs sommige voedingsmiddelen hun oorspronkelijke textuur hebben verloren en niet meer de oorspronkelijke kwaliteit hebben.


9. Rauwe aardappelen

Rauwe aardappelen moeten op koele, droge plaatsen worden bewaard; Maar niet in de vriezer! Want rauwe aardappelen worden zwart in de vriezer. Opgemerkt moet worden dat aardappelpuree 4 tot 6 maanden in de vriezer kan worden bewaard.


10. Watermeloen en meloen

Watermeloenen, meloenen en fruit dat veel water bevat, mag over het algemeen niet worden ingevroren, omdat ze plakkerig worden en hun smaak en kwaliteit verliezen.


11. Frisdranken

Zoals u weet, worden vloeistoffen dichter wanneer ze worden ingevroren, daarom mogen we ze nooit in een glazen bak in de vriezer doen. 


12. sla

Sla bevat veel water in de bladeren en door het in de vriezer te plaatsen verliest de sla zijn knapperigheid, knapperigheid en eigenschappen. Als je sla in de vriezer legt, wordt het zacht en oneetbaar. Dus, om te profiteren van de eigenschappen van sla, eet het vers.


13. Avocado

Als je avocado's in de vriezer legt, nadat ze hun bevroren staat hebben verloren, zullen ze ook bitter smaken. Avocado is een voedzame vrucht, waarvan je de eigenschappen vindt in een artikel over de eigenschappen van avocado (wat zijn de eigenschappen en nadelen van avocadofruit?). 


14. Gebakken kip

Leg gefrituurde kip niet in de vriezer, want dan verliest hij zijn knapperigheid. Bovendien groeien er in dit geval verschillende bacteriën in het voedsel en verliest het brood zijn smaak en kwaliteit.


15. Koffie

Het is interessant om te weten dat alle soorten koffiebonen en gemalen koffie het aroma en de smaak van de omringende materialen heel goed opnemen. Stel je voor dat je koffie of gemalen koffie in de vriezer zet. Het product dat je krijgt is een gehydrateerd poeder dat de smaak van ander voedsel heeft gekregen.


16. Schat

Honing is een zeer resistent en uniek voedingsmiddel dat u niet in de vriezer hoeft te leggen. Als honing in de vriezer wordt geplaatst, wordt het kristallijn en is het niet geschikt voor consumptie, en het wordt beschouwd als een van de voedingsmiddelen die niet kunnen worden ingevroren.


17. Tomaat

Tomaten zijn rijk aan vitamine C en lycopeen. Als je tomaten in de vriezer legt, verliezen ze al hun eigenschappen.


18. Knoflook

Knoflook verliest ook zijn textuur en knapperigheid nadat het uit de vriezer is gehaald. Bewaar knoflook op een koele, droge plaats.


19. Olijfolie

Als je olijfolie in de vriezer legt, verliest het zijn aard en eigenschappen. Bewaar olijfolie daarom op een droge en zelfs donkere plaats.


De conclusie

Zoals je leest, zijn van alle voedingsmiddelen die kunnen worden ingevroren, sommige voedingsmiddelen zoals eieren, knoflook, honing, frisdranken en sommige groenten niet in te vriezen. 

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق  وضع القراءة :
  حجم الخط
  +
  16
  -
  تباعد السطور
  +
  2
  -